The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vyhraje motivace postupu do EL nebo malá vidina setrvání v La Lize?

Vyhraje motivace postupu do EL nebo malá vidina setrvání v La Lize?


Valencia konečně zvítězila, a tak znovu svítá možnost postoupit alespoň do Evropské ligy. Nedělní utkání nebude jednoduché, jelikož Netopýři nastoupí na hřišti Leganesu, který má ještě maličkou šanci na záchranu před sestupem. Utkání začne v neděli do 19:30.

Zbývají pouze 3 kola, ale Valencia má stále solidní šanci vybojovat 6. místo

Konečně vítězství! To jsou určitě slova všech fanoušků Valencie. V posledních kolech Netopýři ztratili mnoho bodů a také postavení v tabulce. Výhra proti Vallodolidu opět vrátila naději hráčům i fanouškům. Aktuálně je Valencia na 8. místě s 50 body na kontě.

Důležitými událostmi pro Los Che v 35. kola byly hlavně zápasy Getafe s Villarrealem a následně Realu Sociedad s Granadou. Z pohledu fanouška Valencie tyto dvě utkání skončily dobře, a tak Netopýři ztrácí pouze tři body na šesté Getafe. Více o situaci v tabulce se můžete dočíst i v včerejším článku.

V tomto kole se tedy utká Valencia se skoro utopeným Leganesem. Real Sociedad se pokusí získat body proti famózně rozjetému Villarrealu a Getafe se utká s Alavasem, který se snaží přerušit dlouho sérii porážek a vyhnout se potencionálnímu sestupu do nižší ligy. Určitě nás čeká napínavý konec sezóny!

Hugo Guillamon pod Vorem ještě nenastoupil

Hráči Valencie dostali tentokrát velmi dlouhý odpočinek. Mezeru 4 celých dnů volna můžeme nyní považovat za velký luxus (Leganes má pouze 2 celé dny volna). V minulém utkání poprvé dostal šanci brankář Jaume Domenech, který inkasoval jednu branku, ale na konečné vítězství to stačilo. V základní sestavě dále nastoupil nečekaně mladík Guerrero. V neděli můžeme očekávat prostřídání krajních obránců a Voro si bude moci vybrat mezi všemi 4 stopery. Od nastoupení Vora se na hřšitě ještě nepodíval Hugo Guillamon a zatím využívá pouze Paulistu, Diakhabyho a Mangalu. Piccini a Gayou stále setrvávají na marodce.

V záložní řadě nejsou hlášené žádné absence. V posledním utkání se na hřiště dostal na několik minut Kangin Lee, který vystřelil vítězství Netopýrům. Uvidíme, jestli jeho poslední výkon mu pomůže k získání další příležitosti. Mezi útočníky máme stále zraněného Rodriga Morena, a tak práce v útoku připadá na jiné spoluhráče. Nejvíce prostoru nyní dostává Maxi Gomez a Kevin Gameiro, ale zraněný Rodriga otevřeli dveře na hřšitě pro Manu Valleja, který pod vedením Celadese zahříval pouze lavičku (po restartu). Sobrino zatím na tom zůstává nejhůře a po restartu sezóny odehál pouze 10 minut.

Výhledy Leganesu v útoku jsou malé, dokáží Netopýři udržet venku nulu?

V posledních 2 utkáních dokázal Leganes získat body za výhru nad posledním Espanyolem a následně za remízu proti Celtě Vigo. Připsání těchto 4 bodů znamená celkově nasbíraných 29 bodů, a to stále staví Leganes do pozici klubu, který má možnost se zachánit. V posledních třech kolech může získat na své konto ještě 9 bodů a momentální ztráta na 17. místo, které drží Deportivo Alaves je 6 bodů.

Směrem dopředu to v letošní sezóně vázlo, a tak hráči Leganesu dokázali nastřílet pouze 25 branek, což je řádi na pozici nejméné produktivního týmů. Od restartu sezóny se už odehrálo 8 utkáních, během kterých se podařilo vstřelit pouze 4 branky. V obraně to zase tak špatně nevypadá a 49 inkasovaných branek je dokonce lepší výsledek než u Netopýrů.

Při prohlížení statistik vstřelných branek se ukázalo, že na soupsice je nyní pouze jeden hráč, který dokázal vstřelit více než 1 branku během této sezóny. Jedná se o ofensivního záložníka Oscara, který má na kontě 9 zásahů, ale je momentálně zraněný. Dále více branek dokázal vstřelit Braithwaite (6) a En-Nesyri (4), ale oba dva klub v zimě opustili. V neděli má Valencia tedy výbornou šanci uhrát venkovní utkání bez inkasované branky, což se jí nepovedlo už dlouhých 9 ligových utkáních.

Základní informace

CD Leganes - Valencia CF; 36. kolo La Ligy 2019/2020; neděle 12. 7. 2020 v 19:30

Předpokládané sestavy

Leganes: Cuellar, Rosales, Bustinza, Tarin, Siovas, Silva, Ruibal, Amadou, Perez, Rodrigues, Guerrero

Valencia: Cillessen, Costa, Diakhaby, Pualista, Wass, Guedes, Parejo, Coquelin, Ferran, Manu Vallejo, Gomez

 

 

Image may contain: 1 person, text

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.