The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vyvrcholí dnes v Copa del Rey proti třetiligovému soupeři valencijská krize?

Vyvrcholí dnes v Copa del Rey proti třetiligovému soupeři valencijská krize?


V ligových utkáních se Valencii v poslední době příliš nedaří, což má za následek, že v tabulce La Ligy aktuálně Netopýry nalezneme těsně nad pásmem sestupu. Zatím posledním vítězstvím, na které Los Che dosáhli, bylo to z 1. kola Copa del Rey proti Terrasse. Ovšem není třeba připomínat, že i se soupeřem z Tercera Division se Valencia hodně nadřela a že zmiňované vítězství znamenající postup se zrodilo až v prodloužení. Nyní je v zápasovém kalendáři na řadě opět španělská pohárová soutěž a Valencia se v jejím 2. kole dnes v 19:00 představí na hřišti Yeclana Deportiva, které působí v Segunda Division B.

Dosavadní dění ve 2. kole Copa del Rey

Z 1. kola Copa del Rey postoupilo všech šestnáct zúčastněných prvoligových celků. Čtyři týmy, které se již brzy utkají o španělský superpohár, v 1. kole nehrály a nehrají ani v aktuálním 2. kole, které již několika prvoligovým celkům vyneslo stopku. Jako první vypadla Celta Vigo, kterou z poháru doslova vypráskala Ibiza, která stejně jako dnešní soupeř Valencie hraje v Segunda Division B. Ibiza zvítězila 5:2. Vzápětí vypadlo i Getafe, které nestačilo na rovněž třetiligovou Cordobu a prohrálo 0:1. Největšího překvapení jsme se pak dočkali včera večer, kdy se s Copa del Rey rozloučilo v La Lize celkem jasně vládnoucí Atletico Madrid. Madridský klub prohrál 0:1 s Cornellou. Ostatní prvoligové týmy zatím své úlohy zvládly a postoupily, na los 3. kola tak již čekají Villarreal, Sevilla, Real Valladolid, Levante, Elche, Betis, Granada, Osasuna a Deportivo Alaves. Dnes se z prvoligistů krom Valencie představí ještě Cadiz, Eibar a Huesca.

Z valencijského tábora

O trápení Los Che v ligové soutěži se asi není třeba nijak obšírně rozepisovat, tedy připomeňme jen základní fakta. Valencia je na 17. místě ligové tabulky se ziskem 16 bodů za zápasovou bilanci 3-7-7 při skóre 23:25. Od toho, že není v sestupovém pásmu, Valencii aktuálně chrání jen lepší skóre než má Elche, které je jinak s Los Che bodově nastejno. Elche má sice horší skóre, ale naopak má dva zápasy k dobru. Jeden zápas k dobru pak má i Osasuna, která je aktuálně na 19. místě tabulky La Ligy o dva body za Los Che. Problémem Valencie je neschopnost dovádět utkání do vítězného konce (má jeden z největších počtů nerozhodných výsledků a zároveň jeden z nejmenších počtů vítězství) a prostupná defenziva (druhý nejvyšší počet inkasovaných gólů). Na vítězství již Valencia marně čeká osm ligových zápasů.

V 1. kole Copa del Rey sice Los Che na vítězství znamenající postup dosáhli, ale už výše jsme zmínili, že se rozhodně nejednalo o snadnou záležitost. Tak si jen připomeňme, jak se zápas na hřišti Terrassy hrající Tercera Division, tedy až čtvrtou nejvyšší španělskou ligovou soutěž, vyvíjel. Už v 9. minutě Valencia prohrávala 0:1. V 50. minutě prohrávala už 0:2 a v 53. minutě byla navíc vyloučen její stoper Guillem Molina. V tom utkání dostalo příležitost několik hráčů rezervního celku, krom Moliny třeba brankář Cristian Rivero, levý bek Jesus Vazquez a záložníci Koba Koindredi a Vicente Esquerdo. Situace Valencie se ale začala zlepšovat až ve chvíli, kdy došlo k velkému prostřídání. Ostatně všechny góly Valencie vstřelili střídající hráči. Jako první se prosadil Carlos Soler z penalty v 83. minutě. V 87. minutě se na hřišti srovnaly síly, protože byl vyloučen jeden z domácích hráčů. Na poslední chvíli udržel Valencii v soutěži Yunus Musah, který poslal gólem v 91. minutě utkání do prodloužení. V něm pak o konečném vítězství Netopýrů 4:2 rozhodl dvougólový Goncalo Guedes, který se prosadil ve 103. a 108. minutě.

Po pondělním ligovém utkání proti Cadizu, ve kterém Valencia získala pouze bod za remízu 1:1, se řešilo setrvání trenéra Javiho Gracii u týmu. Nakonec ke změně na trenérském postu nedošlo a Gracia má dál (prozatím) důvěru. Rád by měl ale i nějaké posily, neboť za prvé nemá příliš široký kádr a navíc se v každém utkání musí při skládání sestavy vypořádat s nemalým počtem absencí. V utkání proti Cadizu na marodku přibyl útočník Kevin Gameiro. Z dřívějška jsou na ní už brankář Jasper Cillessen a obránce Gabriel Paulista. Další absencí je Guillem Molina, který byl vyloučen v 1. kole a nyní tedy bude pykat za červenou kartu. Navíc o víkendu na Valencii čeká důležité ligové utkání na hřišti Realu Valladolid, který je v ligové tabulce blízkým sousedem Netopýrů, takže Gracia by rád některé své hráče nechal odpočívat. Dobrou zprávou je alespoň uzdravení Urose Racice, ale těžko říct, zda se objeví hned v základní sestavě.

V té by neměl chybět brankář Cristian Rivero, který si při svém debutu za áčko Los Che proti Terrasse vedl velmi dobře. Kraje obrany pokryjí zřejmě Thierry Correia a Toni Lato. Nejisté je, kdo ve středu obrané čtveřice doplní Eliaquima Mangalu. Hugo Guillamon a Mouctar Diakhaby budou hrát pravděpodobně o víkendu proti Valladolidu, takže se ve Španělsku spekuluje, že by si snad mohl zahrát Kevin Sibille, který přitom teprve v létě posílil rezervní tým Netopýrů. Předtím působil v River Plate, převážně tedy v béčku tohoto slavného argentinského klubu. Na levý kraj záložní řady se postaví zřejmě Goncalo Guedes, neboť ten nepotřebuje šetřit síly před víkendovým ligovým zápasem. Kvůli červené kartě z ligového utkání proti Granadě do něho stejně nemůže zasáhnout, navíc z tohoto důvodu absentoval už proti Cadizu. Střed pole by podle tréninků měla znovu obsadit talentovaná dvojice Koba Koindredi a Vicente Esquerdo, zatímco na pravý kraj zálohy tu je hned několik kandidátů. Dostane šanci Jason? Dle tréninků to spíš vypadá na Alexe Blanca či Manu Valleja. Na hrotu útoku by pak měl zřejmě dostat šanci Ruben Sobrino, za nímž bude o něco staženější Kangin Lee.

Z tábora soupeře

Yeclano Deportivo prožívá opravdu velmi nepovedenou sezónu. Přitom v minulé, která byla vinou koronaviru zkrácená, se ve 4. skupině Segunda Division B umístilo na sympatickém 4. místě se ziskem 47 bodů za zápasovou bilancí 13-8-7 při skóre 42:33. V aktuální sezóně na tom ale Yeclano ani zdaleka tak dobře není. V Segunda Division B došlo ke změně a každá skupina byla rozdělena ještě na podskupiny A a B. Yeclano je ve 4. skupině v podskupině B na posledním 10. místě se ziskem pouhých 3 bodů za zápasovou bilanci 0-3-5 při skóre 4:13. Dnešní soupeř Valencie tedy ve své ligové soutěži v této sezóně ještě ani jednou nezvítězil, což je způsobeno neproduktivním útokem a propustnou obranou. Ve všech skupinách a podskupinách Segunda Division B hraje dohromady rovná stovka týmů a jen tři si dosud nepřipsaly vítězství. Yeclano je jedním z nich. Není divu, že bodově horší je v celé Segunda Division B jen jeden celek.

Bylo tak celkem překvapivé, že Yeclano Deportivo vůbec postoupilo z 1. kola Copa del Rey. Soupeřem totiž Yeclanu bylo Rayo Majadahonda, které v předminulé sezóně působilo dokonce v Segunda Division. Nyní sice stejně jako Yeclano hraje v Segunda Division B, ale na rozdíl od dnešního soupeře Netopýrů se mu daří, vždyť v 5. skupině je v podskupině A na 2. místě se ziskem 19 bodů za zápasovou bilanci 6-1-1 při skóre 10:4. No schválně si porovnejte jeho čísla s čísly Yeclana. Přesto však Rayo po vzájemném utkání, které navíc hostilo, smutnilo. Yeclano poslal do vedení Javi Saura v 60. minutě, ale za domácí hned v 64. minutě vyrovnal Nunez. Nerozhodně zápas skončil po základní hrací době a vypadalo to, že vítěze neurčí ani půlhodina prodloužení, ale penaltový rozstřel nakonec ve 121. minutě zápasu odmítl Alex Vaquero, který poslal Yeclano do 2. kola.

Krom soupeře se bude muset Valencia vypořádat i s prostředím zápasu. Na tribunách stadionu bude přítomna zhruba tisícovka domácích příznivců. Hřiště má o něco menší rozměry, než na co jsou Netopýři zvyklí. Nejhorší však může být počasí s teplotami jen lehce nad nulou, silným větrem a deštěm smíchaným občas se sněhem.

Základní informace

Yeclano Deportivo – Valencia CF; 2. kolo Copa del Rey 2020/2021; čtvrtek 7. 1. 2021 v 19:00

Předpokládané sestavy

Yeclano Deportivo: Gianni, Chino, Fran Martinez, Ayoze Placeres, Marcos, Carlos Felipe, Javi Saura, Victor Fenoll, Alberto Oca, Alex Vaquero, Karim Abubakar

Valencia CF: Rivero, Correia, Sibille, Mangala, Lato, Esquerdo, Koba, Guedes, Vallejo, Kangin Lee, Sobrino

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.