The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Report: Parádní výjezd na Spartak Trnava - Valencia CF

Gabriel Paulista s fanoušky
Report: Parádní výjezd na Spartak Trnava - Valencia CF


+ FOTO & VIDEO + Uplynulý víkend přinesl velký fotbalový svátek na stadionu FC Spartak Trnava. Slovenský klub slavil 100 let od svého založení a vrcholem oslav byl přátelský zápas s Valencií CF u kterého mnozí místní i přespolní fanoušci Valencie nemohli chybět. Pojďte se s námi ohlédnout za uplynulým víkendem.

Celé akci, která se konala v soboru 22.7., předcházela u našeho fanklubu příprava. Do společného sektoru si přes náš web objednala vstupenky zhruba dvacítka fanoušků Valencie z Česka a Slovenska. Někteří si pak objednali vstupenky na vlastní pěst. Na zápas rovněž přicestovali zhruba tři fanoušci z Polského fanklubu.

Následovalo vyjednávání se zástupci klubu Valencia CF, jimž jsme nahlásili uvedený počet dvaceti fanoušků s prosbou, zda by šlo zařídit v den zápasu setkání fanoušků s hráči. Komunikace se zástupcem klubu probíhala, avšak po poslední chvíle nebylo jasné, zda a jak vše proběhne a informace se měnily téměř z minuty na minutu. K tomu se ale ještě později dostaneme.

V předvečer zápasu s Trnavou se už pokusil zařídit si vlastní setkání s hráči náš člen s přezdívkou JOHNY. Jakmile uviděl na sociálních sítích, že klub z Valencie přistál v Bratislavě provedl si průzkum možných ubytování pro hráče klubu a zhodnotil, že tým by mohl být ubytovaný přímo v Trnavě v hotelu Holiday Inn. Vyrazili tedy spolu se svojí přítelkyní tedy také z Bratislavy na dálnici směr Trnava, kde se Johnymu jeho domněnky potvrdily. Dohnali zde totiž autobus s hráči.

Následně stačilo dojet na hotel, počkat než se hráči ubytují a navečeří, a zkusit některé z nich oslovit s prosbou o fotografii či podpis. Odměnou jim byla fotografie s kapitánem José Gayou a rovněž i jeho podpis.

V den zápasu bylo plánováno potkat se hodinu před výkopem u supermarketu Billa, přímo u stadionu, a poté společná cesta na utkání. Do té doby jsem musel řešit detaily celé akce setkání s hráči, když mi během cesty volali z klubu s tím, že pro náš fanklub mají zhruba 5-6 vstupenek přímo vedle střídačky a také klubové šály. Plán klubu byl údajně takový, že si nás posadí ke střídačce a šály, které dostaneme, budou sloužit po utkání k jasné identifikaci našich členů, aby mohlo dojít na setkání s členy týmu.

Musel jsem tedy ihned po příjezdu do Trnavy ještě navštívit hotel, kde byl tým ubytovaný a tuto záležitost dotáhnout. Velikým překvapením bylo, když mi zástupci klubu předali celkem 20 klubových šál, tedy pro všechny členy, které jsem nahlásil. Pokyn od klubu zněl jasně: Vezměte si tyto šály. Po skončení utkání zůstaňte sedět na svých místech a mějte šály na sobě. Najdeme si vás a zařídíme setkání. Dále nám ale také bylo sděleno, že vstupenky na sezení vedle lavičky jsou pasé, a to ze zcela logických důvodů – nemá smysl odtrhnout pouze část fanoušků od zbytku, a tak jsme si všichni užili utkání společně v jednom sektoru. Navíc, jak se ukázalo na stadionu, i naše zakoupené vstupenky byly prakticky také téměř hned vedle střídačky Valencie.

S díky jsem tedy šály přebral a zamířil s posádkou svého auta (Jose.Enrique s manželkou, Sanchez a Luky967) do nedaleké dědiny Zeleneč, abychom se stihli ubytovat na penzionu.

Netrvalo dlouho a nastala 17. hodina. Část fanoušků sama dorazila na stadion a část se nás setkala u stadionu. Následoval tedy přesun na utkání a na tribunách jsem před jeho začátkem rozdal šály všem, kteří si přes náš fanklub zajistili vstupenku.

Detaily zápasu sem psát nebudu, to bude jistě detailněji popsané v médiích. Během utkání panovala mezi našimi fanoušky dobrá nálada a pokec, především o Valencii. Samozřejmě chvílemi jsme se snažili pokřiky podpořit naše borce, ale díky grandiózní kulise, kterou předvedl Trnavský kotel fanoušků, jsme neměli ani pramalou šanci.

Na zápas si našlo cestu přes 12 000 fanoušků, kteří na úvod utkání připravili velkolepé choreo ke 100. narozeninám Spartaku Trnava.

I náš fanklub se zmohl na drobnou akci. V 19. minutě jsme udělali přesně to, co můžete vidět na každém domácím utkání Valencie, tedy pozvedli jsme papíry s nápisem LIM GO HOME za popěvku „Peter vete ya“ jako protest proti tomu, jak majitel Peter Lim vede klub.

Tu největší show však bylo možné vidět v druhé poločase, kdy symbolicky v 19 hodin a 23 minut domácí tribuna ultras Spartaku Trnava započala pyro show doprovázenou ohňostrojem.

Zápas se dohrál za parádní atmosféry a konečného stavu 0:1, kdy jediný gól vstřelil hráč Valencie Alberto Marí z penalty ve 25. minutě.

Po skončení zápasu zůstala naše skupinka fanoušků na svém místě, načež se skupina hráčů Valencie vydala k naší tribuně potleskem poděkovat za podporu. Za dalších pár minut po odchodu týmu se objevil před našimi ochozy Gabriel Paulista, aby mi předal taštičku Valencie s darem. K našemu velkému překvapení se uvnitř skrýval domácí dres pro nadcházející sezónu a na zádech byl vytištěn nápis „PV CHECOS Y ESLOVACOS“, tedy Penya Valencianista Checos y Eslovacos, což je oficiální název našeho fanklubu, pod kterým jsme registrováni. S Gabrielem jsem se stihl pozdravit, potřást rukou a poděkovat jménem členů naší česko-slovenské rodiny fanoušků Valencie.

Po jeho odchodu jsme ještě několik minut čekali v domnění, že si hráči řeknou po utkání v kabině co potřebují a zastaví se za námi na pár fotek a podpisů, jak jsme byli zvyklí z dřívějších výjezdů. Jenže když nás domácí členové security začali vyvádět z tribun, zdálo se, že toto bylo pro daný den vše, což mi bylo i klubem vzápětí potvrzeno. Avizované setkání s hráči tedy z jejich pohledu akt, kdy nám předal Gabriel Paulista památeční dres.

Pro nás menší zklamání, ale velké poučení do budoucna. Opravdu, ta domluva se Španěly není nikdy jednoduchá. Přesto všechno si myslím, že si členové fanklubu i tak přišli na své a odnášejí si z této akce krásný zážitek i drobný prezent. Chtěl bych tímto rád poděkovat klubu Valencia CF za milé dary i možnost takovouto akci vůbec zorganizovat. Rovněž posílám díky Janovi, který je sice Slovák, ale žijící v Londýně a jenž přiletěl podpořit klub a obdarovat nás vlajkou místního fanklubu Valencie, Penya Valencianista Guiri de Londres, na níž byl podpis Gabriela Paulisty.

O naší podpoře krátce poreferoval klub i na svých webových stránkách na tomto odkazu.

Všem zúčastněným fanouškům děkuji za příjemný výjezd i podporu našeho klubu a budu se těšit na viděnou u dalších budoucích akcích našeho fanklubu.

Na závěr přidávám pár fotografií z celé události a oficiální klubové video.

Náš
19. minuta - Peter vete ya!
Bezprostředně po skončení utkání
Bezprostředně po skončení utkání
Gabriel Paulista a členové našeho fanklubu
Gabriel Paulista a členové našeho fanklubu
Gabriel Paulista předává dres předsedovi fanklubu Penya Valencianista Checos y Eslovacos
Gabriel Paulista předává dres předsedovi fanklubu Penya Valencianista Checos y Eslovacos
Podpora dorazila i z Londýna
Památeční dres Penya Valencianista Checos y Eslovacos

AMUNT VALENCIA!

Vojtěch Kúr
Prezident Penya Valencianista Checos y Eslovacos

  • Hoši, rád jsem vás všechny po dlouhé době viděl, včetně nových tváří.
    Ten dres naší Penya určitě nosit nebudu, budu ho brát k nahlédnutí na srazy a rád bych na něj v budoucnu sbíral podpisy hráčů Valencie, pak bude 100% zralý na zarámování.
    Ještě jednou díky všem za účast a AMUNT VALENCIA! *1*

  • V odpovědi na: Woyta

    Ani nevíš, jak moc mě mrzí, že mi to letos nevyšlo. Pořád vzpomínám na 10 let staré Německo a tohle by byl stejný zážitek, byť tam nebyl tak kvalitní tým Valencie jako tehdy v Německu.

  • Chlapi super, inak mne sa stala taka vec , tesil s3m sa ze si oblecem nove tricko Valencie, ktore som si objednal s siltovkou a plavkami a tak mi bylo velke , ze sem ho mal jak saty *14*, asi maju spaneli ine XL *14*, inak ak sa bude dat naplanovat nejaky trip do Valencie na zapas, budem len rad, sam si tam netrufam ist, ak by ste organizovali taky vyjazd ako ste zamyslali pred zapasov v Trnave, urcite by sem isel *1*

  • V odpovědi na: mikita10sM

    Vypadá to, že zájem o výjezd (prodloužený víkend by to byl). Vidím to zřejmě na domácí utkání s Atléticem během víkendu 15.-17. září, zatím není hrací den a čas přesně vylosován. Eviduji zájem ze strany Jose.Enrique + manželka a také JOHNY s přítelkyní, případně další.
    Vymyslet nějaký návrh teď bude můj domácí úkol na následující dny. Ve hře jsou levnější letenky z Norimberka, ale kromě vzdálenosti to má i nějaké další mínusy, případně tedy přímý let z Prahy. Vzdal by se nějaký pěkný dostupný apartmán za rozumnou cenu...