The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Deník SuperDeporte hledá ideální jedenáctku dekády

Deník SuperDeporte hledá ideální jedenáctku dekády


S příchodem roku 2020 se fotbalové Španělsko různými způsoby ohlíží za uplynulou dekádou, která začala v lednu 2010 a skončila v prosinci 2019, tedy před pár dny. Ohlíží se i valencijský deník SuperDeporte, a to formou hledání ideální sestavy Los Che za skončenou desetiletku. O svých favoritech mohou fanoušci hlasovat na webu deníku a touto cestou se tedy mohou zapojit i příznivci Los Che z České republiky a ze Slovenska.

Deník SuperDeporte udělal ze soupisek Valencie z let 2010 až 2019 předběžnou nominaci hráčů, z nichž mohou fanoušci vybírat konečnou podobu ideální jedenáctky uplynulé dekády.

Do branky mohou fanoušci hlasovat pro jednoho z nominovaných brankářů, jimiž jsou Jaume Domenech, Diego Alves, Neto a Vicente Guaita.

Na pravý kraj obrany si mohou fanoušci vybrat jednoho hráče z tria Joao Cancelo, Joao Pereira a Antonio Barragan.

Do středu defenzivní řady fanoušci mohou hlasovat hned pro dva hráče, přičemž ve výběru jsou Ricardo Costa, Shkodran Mustafi, Ezequiel Garay, Jeremy Mathieu, Nicolas Otamendi a Gabriel Paulista.

Na levý kraj obrany si mohou fanoušci vybrat jednoho hráče z tria Jose Luis Gaya, Juan Bernat a Jordi Alba.

Do středu záložní řady fanoušci hlasují pro dva hráče z výběru, který tvoří Dani Parejo, Ruben Baraja, Ever Banega, Francis Coquelin, Geoffrey Kondogbia a David Albelda.

Na pravý kraj zálohy si mohou fanoušci vybrat jednoho hráče z kvarteta Carlos Soler, Ferran Torres, Joaquin a Sofiane Feghouli.

Na levý kraj zálohy si mohou fanoušci vybrat jednoho hráče z tria Goncalo Guedes, Juan Mata a Andre Gomes.

No a konečně do útoku mohou fanoušci hlasovat pro dva hráče výběru deníku SuperDeporte, ve kterém jsou Rodrigo Moreno, Simone Zaza, Santi Mina, Paco Alcacer, Roberto Soldado, Jonas Goncalves, Maxi Gomez a Kevin Gameiro.

V anketě deníku SuperDeporte prozatím hlasovalo na 50 000 fanoušků, kteří si už vybrali své oblíbence. Ideální jedenáctka valencijského fotbalového klubu za uplynulou dekádu je prozatím následující: v brance penaltový mág Daniel Alves, na pravé straně obrany Joao Cancelo, který je v těchto dnech spojován s možným návratem na Mestallu, střed obrany by zajišťovali bojovníci Nicolas Otamendi a Gabriel Paulista, na levý kraj obrany fanoušci z tria odchovanců preferují Jose Luise Gayu, ve středu zálohy klubové legendy David Albelda a Ruben Baraja, na pravém kraji záložní řady Ferran Torres, který si v této sezóně užívá velkou důvěru trenéra, na levém kraji záložní řady sběratel trofejí na klubové i reprezentační úrovni Juan Mata, no a v útoku duo současných španělských reprezentantů Rodrigo Moreno a Paco Alcacer.

Hlasování však nadále běží a vy se do něho můžete zapojit ZDE!

Když už se zapojíte do ankety deníku SuperDeporte, tak se můžete následně se složením své ideální jedenáctky uplynulé dekády pochlubit samozřejmě zde v komentářích, protože představy českých a slovenských fanoušků Los Che se mohou lišit od celkových výsledků ankety na webu deníku SuperDeporte.

Navíc zde v komentářích už se při skládání své ideální sestavy nemusíte držet nominace, kterou valencijský deník svým fanouškům připravil. Pro zjednodušení ankety totiž samozřejmě její tvůrci vynechali celou řadu hráčů. Na začátku dekády třeba u Netopýrů hrávali deníkem SuperDeporte opomenutí Miguel Brito, Mehmet Topal, Aritz Aduriz, Pablo Hernandez, Cesar Sanchez, Tino Costa, Marius Stankevicius, Bruno Saltor, Hedwiges Maduro, Vicente Rodriguez, Manuel Fernandes, Chori Dominguez, David Navarro, Adil Rami, Pablo Piatti či Aly Cissokho. Z pozdějších let si můžeme připomenout například nenominované Javiho Fuega, Eduarda Vargase, Rubena Veza, Alvara Negreda, Enza Pereza, Rodriga de Paula či Aymena Abdennoura. Ze sestav Valencie ze závěrečných let uplynulé dekády se pak nominace nedočkali například Denis Cheryshev, Eliaquim Mangala, Martin Montoya, Nani, Fabian Orellana, Jeison Murillo či Daniel Wass. No a třeba byste v ideální jedenáctce rádi viděli ještě někoho jiného, na koho jsme ani my na předchozích řádcích nevzpomněli.

  • Ahoj, tak za mě bych to viděl asi takhle:
    Alves - Cancelo, Mustafi, Otamendi, Gaya - Mata, Parejo, Albelda, Joaqiun - Paco, Soldado

  • Určite najväčšia dilema je tá pravá strana Ferran,Soler a Joaquin, no vyber jedného *37* ked sú všetci dobrý *4*

  • Dlouho jsem přemýšlel, jak učinit tento výběr a rozhodl jsem se, že nebudu vybírat hráče jako Albelda, Baraja, Mata, Joaqiun, Vicente a další. Sice hráli ještě v desetiletce 2010/20, ale hlavně hráli v desetiletce 2000/10. Tedy můj výběr je nakonec ve složení:
    Alves - Gaya, Otamendi, Garay, Cancelo - Piatti, Parejo, Fuego, Soler - Soldado, Jonas

  • Alves - Cancelo, Mustafi, Otamendi, Gaya - Mata, Parejo, Albelda, Soler - Paco, Rodrigo *17*

  • Není to snadné, sestavit takovou jedenáctku. Při tomhle ohlédnutí je hlavně dobře vidět, jak se ti hráči ve Valencii v posledních letech hodně měnili. Jediný držák je ten Parejo, takže v ideální jedenáctce nemůže chybět. Do branky jsem dal Domenecha, protože mi přijde, že vždy, když dostal šanci, tak byl dobrý. Snad ho teď Celades upřednostní před Cillessenem, ale pochybuji o tom. Gaya je jasný. Otamendi je jasný, třebaže u nás byl jen jednu sezónu. Mathieu dobře zvládl přechod z levého beka na stopera a dokázal si to ve středu obrany uhrát i v těžkých časech. A ještě nám vydělal balík odchodem do Barcelony. No na pravé obraně jsem dlouho musel přemýšlet. Cancelo mě jako obránce nikdy nepřesvědčil, Barragan byl taky často zlý, takže mi vyšel Pereira. Doteď vlastně nechápu, proč ho Nuno po svém nástupu tak odstřelil. V záloze je jasný Parejo, o kterém jsem se již zmiňoval. K němu jsem do středu vybral Albeldu, protože zas tak málo toho v téhle dekádě taky neodehrál a holt je to El Capitano. Na krajích to bylo těžší. Vlevo mne Andre Gomes ani zatím Guedes nepřesvědčili, že bych je měl upřednostnit před Matou. Nakonec jsem tam ale z útoku přesunul Jonase, beztak tam většinu svého času ve Vale hrál a v této dekádě tu toho odehrál víc než Mata. Vpravo začal Ferran hrát více vlastně teprve v této sezóně, naopak Joaquin Mestallu opustil už nedlouho po začátku této dekády, no a Feghouli byl chvíli dobrý a chvíli špatný, takže jsem nakonec zvolil Solera. V útoku pak pro mne byl jasný Paco, který se dokázal prosazovat, třebaže v jeho době nebyla Vale zrovna nejsilnější, no a k němu jsem dosadil Rodriga, protože ať se to leckomu třeba nelíbí, tak na postupech do Ligy mistrů s Marcelinem a na zisku trofeje v Copa del Rey po řadě chudých let má nepopiratelné zásluhy. A krom toho by třeba někomu přišlo divný, že jsem ho opomenul *35*

    Jaume Domenech - Jose Luis Gaya, Jeremy Mathieu, Nicolas Otamendi, Joao Pereira - Jonas Goncalves, Dani Parejo, David Albelda, Carlos Soler - Paco Alcacer, Rodrigo Moreno

  • V odpovědi na: ruty

    Cancelo se tam dává jenom proto, že vydělal spoustu peněz. Jinak na jeho post, nikdo vážně dát nejde. *34*