The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Cestu za obhajobou Copa del Rey zahájí Valencia na hřišti Logrones

Cestu za obhajobou Copa del Rey zahájí Valencia na hřišti Logrones


Dnešní los rozřadil dvaatřicet týmů pro následující kolo Copa del Rey, které celé odehráno už příští týden, neboť se hraje jen na jeden zápas. Valencia měla spolu s ostatními účastníky španělského Superpoháru už před losem jistotu soupeře ze Segunda Division B, no zbývalo jen odhalit jméno protivníka. Nakonec Netopýry při jejich debutu v tomto ročníku soutěže přivítá celek UD Logrones.

Logrones je vedoucím týmem 2. skupiny Segunda Division B, tedy třetí nejvyšší španělské soutěže. Ve své skupině se pohárový soupeř Netopýrů poměřuje například s rezervními celky Athleticu Bilbao, Realu Sociedad či Realu Valladolid. A poměřuje se úspěšně, protože momentálně má na čele 2. skupiny Segunda Division B po devatenácti zápasech 41 bodů za zápasovou bilanci 12-5-2 při skóre 38:15. V aktuálním ročníku Copa del Rey pak má Logrones za sebou už dvě utkání, přičemž v obou případech hrálo doma. Nejprve porazilo Marino de Luanco 2:1 a následně si poradilo i s Cadizem, přes který po remízovém utkání 1:1 přešlo díky větší úspěšnosti v penaltovém rozstřelu. Mimochodem Cadiz je vcelku suverénní lídr tabulky Segunda Division, tedy druhé nejvyšší španělské soutěže, takže pro Logrones se jedná bezpochyby o cenný skalp. Nyní však mohou v severošpanělském klubu vyhlížet ještě lákavější sousto, a to rovnou obhájce prvenství v Copa del Rey.

Soupeř Valencie byl založen sice teprve v roce 2009, no s Netopýry se během své krátké historie střetne v rámci španělské pohárové soutěže již podruhé, přičemž i minule se tak stalo v rámci šestnáctifinále. Tehdy běžela sezóna 2010/2011. Rozdíl byl v tom, že se hrálo tradičně na dva zápasy. Valencia začala na hřišti soupeře, kde zvítězila 3:0. O góly se postaral dvakrát Aritz Aduriz a jeden přidal Vicente. Netopýři tehdy hráli v následující sestavě: Moya, Miguel, Dealbert, Maduro (Stankevicius), Jordi Alba, Joaquin, Albelda, Banega, Mata (Vicente), Chori Dominguez a Aduriz (Soldado). Valencia tedy měla vykročeno za postupem už po prvním utkání, no suverénně zvítězila i v domácí odvetě, a to 4:1. Hvězdou zápasu byl Isco, který v tomto utkání debutoval za valencijské áčko a hned vstřelil dva góly. Dále se za Valencii prosadili ještě Vicente a Feghouli. V odvetě hrála Valencia v následující sestavě: Guaita, Bruno, Stankevicius, Dealbert, Jordi Alba, Maduro, Tino Costa, Pablo Hernandez (Feghouli), Isco (Ivan Rubio), Visente, Paco Alcacer.

Oficiálním hracím dnem nadcházejícího kola Copa del Rey je středa 22. ledna, nicméně mělo by se hrát i v úterý a ve čtvrtek. Každopádně v tuto chvíli není přesně určen datum a čas výkopu prvního utkání Los Che v tomto ročníku Copa del Rey.