The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Čtvrtfinálovým soupeřem Valencie v Copa del Rey bude Granada

Čtvrtfinálovým soupeřem Valencie v Copa del Rey bude Granada


Ve španělské pohárové soutěži zůstává osm posledních týmů, sedm prvoligových celků doplňuje druholigový Mirandes, který si v osmifinále poradil se Sevillou. Dnešní los rozhodl o složení čtvrtfinálových dvojic a o domácích týmech, neboť se znovu bude hrát jen na jedno utkání. Netopýři se poprvé v tomto ročníku Copa del Rey střetnou s prvoligovým soupeřem, los jim přisoudil Granadu.

Valencia mohla dlouho doufat, že by jí los mohl do cesty přihrát papírově nejslabšího soupeře. První čtvrtfinálovou dvojici totiž utvořili Real Madrid a Real Sociedad a druhou Athletic Club Bilbao a Barcelona. V tu dobu tedy ještě Los Che zůstávali v losovacím osudí spolu s Granadou, Villarrealem a druholigovým Mirandes. Do třetí čtvrtfinálové dvojice byla nejprve vylosována Granada, ke které vzápětí putovala Valencia. Mirandes tak v posledním čtvrtfinále přivítá Villarreal. Z losu je zřejmé, že i čtvrtfinále Copa del Rey Valencia odehraje na hřišti soupeře.

V La Lize se Granada aktuálně nachází v poklidném středu tabulky, a to konkrétně na 11. místě, s dostatečným náskokem na sestupové pásmo, ale zároveň s nezanedbatelnou ztrátou na příčky zajišťující pohárovou Evropu. V Copa del Rey už má za sebou Granada čtyři zápasy. Nejprve vyřadila 3:2 po prodloužení L´Hospitalet hrající Tercera Division. V dalším kole Granada znovu cestovala na hřiště týmu působícího v Tercera Division, Tamaraceite porazila 1:0. Na hřišti Badalony hrající Segunda Division B šlo utkání znovu do prodloužení a Granada tentokrát zvítězila 3:1. Postup do čtvrtfinále si pak celek z Andalusie vybojoval tento týden na hřišti Badajozu rovněž ze Segunda Division B, kde zvítězil 3:2, a to opět až po prodloužení.

Valencii může před vzájemným čtvrtfinále hřát vzájemná bilance, od roku 2011, kdy Granada po mnoha desítkách let postoupila znovu do nejvyšší soutěže, mají Netopýři s tímto andaluským celkem bilanci 13-2-0. Sem spadá i jediná dosavadní konfrontace v rámci Copa del Rey, kde na sebe oba týmy narazily v sezóně 2015/2016 v osmifinále. Los Che si tehdy došli k jasnému postupu po vítězstvích 4:0 doma a 3:0 venku. Valencia Granadu porazila i při poslední příležitosti, a to v první polovině aktuální ligové sezóny, kdy Netopýři na Mestalle zvítězili 2:0 po gólech Daniela Wasse a Ferrana Torrese. V tomto zápase se v dresu Granady představili i bývalí Netopýři Angel Montoro a Roberto Soldado, na které se Valencia nejspíš může těšit i nyní.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.