The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pro Garaye skončila sezóna, Valencia by za něho ráda přivedla náhradu

Pro Garaye skončila sezóna, Valencia by za něho ráda přivedla náhradu


Den po konci zimního přestupového období hrála Valencia ligové utkání s Celtou Vigo a ještě před poločasovou přestávkou musel ze zdravotních důvodů střídat argentinský stoper Ezequiel Garay. Následná vyšetření ukázala, že u něho došlo k poškození kolenních vazů a s velkou pravděpodobností ho tak již v této sezóně na trávnících neuvidíme. Netopýři by proto rádi na doplnění stavu získali dalšího hráče, což lze za určitých podmínek i mimo přestupové období. Jednat však musí rychle, a to vzhledem k Lize mistrů.

Konec sezóny začal pro Garaye ve 36. minutě sobotního utkání proti Celtě Vigo na Mestalle, kdy se stoper Netopýrů nešťastně zranil v nenápadném souboji s hostujícím útočníkem Iagem Aspasem. Garay si vyžádal ošetření a zamířil za postranní čáru, odkud se sice za chvíli na hrací plochu ještě vrátil, ale to už jen opravdu na pár minut a ve 43. minutě došlo na střídání, kdy ho na hřišti nahradil Mouctar Diakhaby. V neděli Garay absolvoval různá vyšetření, která bohužel nepřinesla dobré zprávy. U třiatřicetiletého argentinského stopera došlo k poškození vazů v pravém koleni a třebaže valencijský klub neinformoval o předpokládané době rekonvalescence, tak všeobecně se má za to, že pro šéfa valencijské obrany skončila tato sezóna.

Přijít na půl sezóny o Garaye je velmi špatná zpráva. V kádru valencijského áčka tak aktuálně zůstávají jen tři zdraví stopeři, a to Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby a Eliaquim Mangala, kterého však trenér Albert Celades příliš nevyužívá. V Lize mistrů byl navíc v posledním utkání skupinové fáze Gabriel vyloučen, takže minimálně pro první utkání osmifinále proti Atalantě Celadesovi zůstávají jen Diakhaby a Mangala. Není proto divu, že by Valencia ráda místo zraněného Garaye přivedla nějakého dalšího stopera, přičemž dle médií možnému posílení nebrání skutečnost, že právě skončilo přestupové období, ani fakt, že mají Netopýři na soupisce maximální povolený počet pětadvaceti hráčů.

O možném zrealizování přestupů mimo přestupové období hovoří článek 124.3 regulí španělského fotbalového svazu RFEF. Ve výjimečných případech může RFEF schválit přestup mimo přestupové období, pokud se má jednat o náhradu za hráče dlouhodobě zraněného, a to s absencí minimálně pětiměsíční. Nový hráč může přijít z nejvyšších dvou španělských soutěží. Pokud by se jednalo o hráče, který naposledy působil mimo Španělsko, tak se musí jednat o volného hráče. Valencia navíc nemůže vybírat z hráčů ze zemí mimo EU, neboť již má ve svém kádru naplněnou kvótu těchto hráčů.

Situace Valencie tedy není jednoduchá, obzvlášť když má do dnešní půlnoci na UEFU nahlásit seznam A s hráči pro osmifinále Ligy mistrů. S hlediska předpisů RFEF by jinak Netopýři měli na náhradu dlouhodobě zraněného hráče měsíční lhůtu. Sehnat rychle nějakého dostupného a přitom kvalitního hráče je opravdu nezáviděníhodné zadání pro sportovního ředitele Los Che Cesara Sancheze. První diskutovanou možností je dle deníku SuperDeporte stažení třiadvacetiletého Jorge Saenze z hostování v Celtě Vigo, kde se však mnoho do hry nedostává. Při svém prvním startu za Celtu viděl hned v 11. minutě červenou kartu a pak si už v La Lize zahrál jen dvakrát. Dvakrát si zahrál v Copa del Rey, kde byl u vypadnutí Celty na hřišti Mirandes. Ono většinu možností pro Valencii tvoří hráči, kteří ve svých klubech nehrají, a pak je potřeba zanalyzovat každý případ zvlášť. Na Mestalle například z druhé poloviny minulé sezóny mají vcelku dobré zkušenosti s nyní již dvaatřicetiletým Facundem Roncagliou, který v Osasuně příliš nehraje. To čtyřiadvacetiletý Fernando Calero je, nebo alespoň dosud byl, v Espanyolu v lepším postavení a v základní sestavě barcelonského celku se celkem pravidelně objevoval. Valencia ho pozorně sledovala ještě v době, kdy působil v Realu Valladolid.

  • Garaye je v každý případě škoda a je to pro nás citrelná ztráta, ale jinak bych se nebál dát šanci Mangalovi. Za mě lepší než přivést někoho kdo stejně nehraje. Přinejhorším Coquelin to odehraje :-D

  • To je smula jako prase. Zaroven i velke poukazani na kvalitu kadru na stoperu. Predstava, ze proti Atalante nastoupi dvojice Mangala-Diakhaby, mi docela nahani hruzu. No a vyber nahrady vzhledem k pravidlum skoro zadny, to dovedeme maximalne hrace na urovni Diakhabyho a Mangaly... Spis uz bych ode dneska zacal na treninku posouvat na stopera Wasse. *16*

    Komentář naposled upraven asi 4 roky, upravil(a) Woyta
  • Kurnik šopa *25* Jeden z pilier obrany mimo hru... *26*
    Teraz by sa mohol predviesť Mangala a Diackhaby *5* Som zvedavý kto bude Paulistovým trvalým a striedajúcim parťákom *22*
    Jorge Saenze nepríde na Mestallu. Vedenie ho odmieta... Ja osobne by som rád videl F. Roncagliu *12* Je to univerzálny obranca. Neviem prečo odišiel.