The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Charitativní turnaj ve hře FIFA 20 ovládl Marco Asensio s Realem Madrid, Solerova Valencia vypadla hned v osmifinále

Charitativní turnaj ve hře FIFA 20 ovládl Marco Asensio s Realem Madrid, Solerova Valencia vypadla hned v osmifinále


Uplynulý víkend ve Španělsku patřil charitativnímu turnaji ve hře FIFA 20 s názvem La Liga Santander Challenge. Své umění ve světoznámé počítačové hře předvedli zástupci většiny španělských prvoligových klubů a nejlépe si vedl Marco Asensio z Realu Madrid. Valencijský Carlos Soler bohužel na turnaji odehrál jen jedno utkání, ve kterém nestačil na Manuela Morlanese z Villarrealu.

S nápadem na uspořádání turnaje, jehož by se zúčastnili zástupci všech prvoligových španělských klubů a který by alespoň trochu potěšil fotbalové fanoušky na Pyrenejském poloostrově v těžké době celosvětové pandemie koronaviru, přišel španělský komentátor esportů Ibai Llanos. Ohlasy z klubů La Ligy byly pozitivní a během dne všechny týmy oznámily jména fotbalistů, kteří je budou reprezentovat. Valencia nominovala Carlose Solera. Turnaje se však nakonec nezúčastnili zástupci všech prvoligových klubů, neboť na poslední chvíli se odhlásili Alex Pozo z Mallorcy a Sergi Roberto z Barcelony, jejichž kluby mají uzavřenou sponzorskou smlouvu s konkurenční fotbalovou sérií PES. Turnaj byl rozehrán už v pátek třemi předkoly, v nichž se utkali zástupci šesti aktuálně tabulkově nejhůře postavených celků letošní La Ligy. Carlos Soler se pak do hry dostal v sobotu, kdy se v osmifinále utkal s reprezentantem Villarrealu.

Ano, osmifinále charitativního turnaje ve hře FIFA 20 mělo pro Carlose Solera jistě prestižní nádech, neboť se jednalo o Derbi de la Comunidad Valenciana. Čest Villarrealu hájil Manuel Morlanes. Soler do základní sestavy nasadil Jaume Domenecha, Paulistu, Guedese, Pareja, Gayu, Coquelina, Wasse, Rodriga, Ferrana, Garraye a sebe. Na první gól se čekalo do 23. minuty, kdy se poprvé v utkání prosadil Gerard Moreno a Villarreal se tak dostal do vedení. Náskok Žluté ponorky se zdvojnásobil v 62. minutě, kdy skóroval Carlos Bacca. Naději pro Valencii vykřesal v 69. minutě Goncalo Guedes, ale Villarreal zanedlouho opět odskočil na rozdíl dvou gólů, neboť v 73. minutě se podruhé v zápase trefil Gerard Moreno. Vzápětí se Valencii podařilo znovu snížit, to když se v 76. minutě prosadil Maxi Gomez. Na vyrovnání však nedošlo, naopak v 82. minutě dokončil útočník Villarrealu Gerard Moreno hattrick a upravil na konečných 4:2 z pohledu Žluté ponorky. Carlos Soler tak s Valencií turnaj opustil hned v osmifinále.

Leč ani Manu Morlanes se v turnajovém pavouku nezdržel o mnoho déle, neboť ve čtvrtfinále nestačil na Marca Asensia a Villarreal tak vypadl s Realem Madrid. Bílý balet sice ze začátku prohrával, ale krom brzkého gólu Villarreal stihl i brzkou červenou kartu a Real pak dlouhou přesilovku důkladně využil a zvítězil 5:1. Někdo mohl říct, že Asensiovi situaci usnadnila ona výhoda jednoho muže v poli, no v semifinále ukázal, že hru FIFA 20 ovládá opravdu velmi dobře a Edu Exposita z Eibaru vyprovodil jasně 7:0. Mimochodem Exposito se do semifinále dostal až z předkola a v tomto ohledu rozhodně nebyl výjimkou. Vlastně platilo přesně opačné pravidlo, tedy co postupující z předkola, to účastník (minimálně) semifinále. Zbývající postupující z předkola se totiž utkali ve druhém semifinále a Aitor Ruibal s Leganes přetlačil Lucase Pereze hájícího barvy Deportiva Alaves těsným výsledkem 3:2. Aitor Ruibal z Leganes tak z předkola došel až do finále, kde však na Marca Asensia z Realu Madrid nestačil a prohrál 2:4.

Několikrát byla v článku zmíněna skutečnost, že se jedná o charitativní turnaj, no a vzhledem k aktuálnímu dění ve světě je pochopitelné, že výtěžek putoval na boj s koronavirem, neboť právě Španělsko je jednou z nejvíce zasažených zemí touto novou globální hrozbou. Cílem bylo vybrat 100 000 eur, ale nakonec se vybralo ještě téměř o polovinu více.

turnaj1103

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.