The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Gabriel Paulista chce změnit národní dres

Gabriel Paulista chce změnit národní dres


Gabriel Paulista původem z Brazílie se připravuje získat španělské občanství a následně reprezentovat ve fotbale španělský národní tým. Fotbalový národní tým Brazílie a Španělska patři mezi ty nejlepší na světě a v široké konkurenci hráčů se není lehké prosadit.

Nyní již devětadvacetiletý Paulista získal mnoho zkušeností s vrcholovým profesionálním fotbalem. Odehrál dvě sezóny za Villarreal, poté dvě a půl sezóny za Arsenal a nyní třetím rokem působí ve Valencii. Navíc má i zkušenosti z Ligy mistrů a Evropské ligy, leč to nestačilo na to, aby si získal místo v národním výběru Brazílie.

V posledních letech za národní tým Brazílie na postu stopera hrál hlavně Tiago Silva, Miranda, David Luiz a Marquinhos. V takové konkurenci dostal Gabriel Paulista pouze pozvánku jednou. Bylo to v roce 2015 na přátelská utkání proti Francii a Chile. Ani v jednou utkání Paulista ale nenastoupil, a to znamená, že stále může reprezentoval jinou zemi.

Podle deníku fotball-espana obránce Netopýru dostal svolení od FIFY ke změně národního týmů. V posledních měsících Paulista pracoval na tom, aby získal španělské státní občanství. Bohužel těšně před koncem provedení všech potřebných administrativních kroků, odstavil koronavirus práci na španělských úřadech.

Podle deníku Marca trenér Luis Enrique sleduje situaci ohledně vývoje Gabriela Paulisty a rád by mu poslal pozvánku k La Roja. Po odehráních přátelských utkáních by se ukázalo, kteří hráči by byli preferování k účasti na EURU 2020, respektive nyní už EURO 2021.

Španělsko ve skupinové fázi sehraje utkání proti Švédsku, Polsku a vítězovi baráže skupiny B (Bosna a Herzegovina, Severní Irsko, Slovensko, Irsko). Kromě Gabriela Paulisty měl dále Luis Enrique v plánu povolat Daniho Pareja, Jose Gayu, Rodriga a případně i Ferrana Torrese. Vzhledem k tomu, že EURO bylo odloženo o rok, tak se konečná nominace může velmi změnit.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.