The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Smlouva Garaye a Guillamona v červnu končí

Smlouva Garaye a Guillamona v červnu končí


Na konci června se Valencia může rozloučit až se čtyřmi hráči, jelikož jejich smlouvy budou u konce. V případě Jaume Costy a Florenziho se jedná o konec hostování a nic nenaznačuje tomu, že by vedení Valencie chtělo tyto hráče eventuálně v létě koupit (není zde žádná opce). Potom stále ještě zůstává otázka nad Garyem a Hugem Guillamónem. Dočkáme se u nich prodloužení smlouvy?

V případě dvou valencijských stoperů už bude vývoj situace zajímavější. O podepsání nové smlouvy u Garaye se během sezóny mluvilo několikrát. Vypadlo to nadějně, jelikož Garay byl jasnou volbou trenéra Celadese. Když se schylovalo k tomu, aby Garay prodloužil smlouvu o jeden rok, tak přišlo zranění. V říjnu již Garayovi bude 34 let a v poslední době si kromě zranění ještě prošel nákazou koronavirem. Po takové herní pauze už nebude lehké se znovu vrátit do nejlepší formy, ještě navíc když Garay je už několik let třicátníkem.

Důležitým aspektem pro případné prodloužení smlouvy bude to, jak si povede Valencia ve vyjednávání budoucích přestupů, hlavně tedy co se týče nových stoperů. Momentálním horkým kandidátem k dopisu je jednadvacetiletý stoper Diogo Leite, který nyní účinkuje v FC Portu. V případě, že Los Che dokáže sehnat nové mladší hráče, kteří nejspíše budou požadovat i nižší herní výplatu, tak Garay se může lehce stát nadbytečným.

Dále tady máme nevyřešenou budoucnosti Huga Guillameneho. Odchovanec valencijské akademie získal (stejně jako Ferran) titul z EURO U17 a EURO U19. Na rozdíl od Ferrana se ale do seniorského týmu nedokázal prosadit. Poslední 3 sezóny strávil s týmem VCF Mestalla s cílem se probojovat do A-týmu. Během těchto let odmítl mnoho nabídek jiných týmů (dokonce i od Barcelony), jelikož jeho cíl by jasný. Nyní již dvacetiletý Hugo oznámil, že se potřebuje ve své fotbalové kariéře posunout.

Vedení Valencie sice novou smlouvu nabídlo, ale opět pouze k pokračování v týmu VCF Mestalla. Pro Huga už ale hraní 3. ligy není dostačující. Nejraději by hrál za seniorský tým v La Lize a pokud to nebude možné, tak by rád odešel na hostování. Ideálně do menšího prvoligového klubu, popřípadě i do druholigového klubu.

Momentálně Hugo trénuje pod vedením kondičního trenéra seniorského týmu. V příštích dvou měsících se rozhodne o jeho budoucnosti. Jak jednání nakonec dopadne? Přesvědčí vedení a dostane se do seniorského týmu nebo odejde na hostování?