The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Trenér Celades povolal ke svým tréninkům šest mladíků

Trenér Celades povolal ke svým tréninkům šest mladíků


Velmi pozvolný návrat na tréninkové hřiště probíhá ve Valencii v tomto týdnu. Hráči jsou postupně jeden po druhém testování na Covid. Z individuálních tréninku se postupem času stanou tréninky skupinové. Los Che ve svém kádru drží maximální počet hráčů, tedy 25 fotbalistů, ale na trénink jich bylo povoláno o šest více.

Trenér Albert Celades si pod svůj dohled přivedl dalších šest hráčů, i když se původně mělo jedna pouze o poloviční počet. Tréninkové dávky se seniorským týmem měl původně přijímat pouze Cristian Rivero, Hugo Guillamon a Vicente Esquerdo, ale nakonec se dále ještě připojil Guillem Molina, Javi Jimenez a Hugo González.

Tito mladí hráči dostávají šanci se předvést a bojovat o přesun do seniorského týmu. Budoucnost fotbalu v Evropě je stále nejasná a Valencia se do Ligy mistrů nebo do Evropské ligy spíše v dalším ročníku nedostane. Taková situace obvykle vyústí k prodeji několika zkušených hráčů, jejichž místa by právě mohli zaujmout mladí odchovanci.

Brankář Cristian Rivero pro fanoušky není určitě neznámou. Na svůj debut v A-týmu zatím stále čeká, ale na soupice jsme jeho jméno už viděli několikrát. Zejména v případech, kdy některý z brankářů byl zraněný. Hugo Guillamon a Vicente Esquerdo se během této sezóny svého debutu dočkali, a to hlavně z důvodu velké marodky týmu.

Dále se k tréninku připojil Javi Jimmenez a Guillem Molina. Jedná se o dva stopery. V posledních letech byla několikrát snaha začlenit Javi Jimmeneze do seniorského týmu, ale to se nyní už třiadvacetiletému obranci zatím nepodařilo. Molinovi je zatím jenom dvacet let a kromě pozice stopera občas hraje i na pravé straně obrany.

Na závěr jsme si nechali hráče Huga Gonzáleze, který je momentálně nejžhavějším hráčem valencijské akademie. Teprvé sedmáctiletý hráč, který zatím hraje pouze za mládežnické kategorie v této sezóně debutoval za VCF Mestallu, byl najednou pozván trénovat se seniorským týmem. Jedná se křídelního hráče, který je přirovnáván k Ferranovi Torresovi. Jeho silnou stránkou je také rychlost, dobrá technika a dribbling. V porovnání s Torresem je González vzrůstově menší a mohl by těžit z nízko položeného těžiště těla.

González působí ve valencijské akademii od svých osmi let. Největší pozornost získal během účasti v soutěži UEFA Youth League, kde odehrál celkem 5 utkáních. Nyní společně s dalšími pěti hráči si bude snažit vylepšit svoje postavení v hierarchii klubu. Dokáže se některý z mladíků probjovat do seniorského týmu?