The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia CF vyjádřila podporu fanouškům v ČR a na Slovensku

Valencia CF vyjádřila podporu fanouškům v ČR a na Slovensku


Ve středu večer, 13. května, mne zastihl na mé soukromé sim kartě příchozí hovor ze Španělska. Než jsem jej zvedl, nenapadlo by mne, že to bude ohledně našeho fanklubu...

Když jsem zvedl telefon, na druhé straně se ozval Miguel Ángel Bossio. Jedná se o bývalého hráče klubu, který za Netopýry nastupoval coby záložník v letech 1987-1991. Jedná se o bývalého reprezentanta Uruguaye, kde rovněž v roce 1982 s týmem Peňarol vyhrál Copa Libertadores.

Musel jsem tak oprášit svoje bídné základy Španělštiny, když jsem slyšel nepříliš pozitivní odezvu na angličtinu. Naštěstí rozhovor neprobíhal v žádných složitých frázích, takže jsme se dorozuměli.

No a proč volal? Funguje totiž nyní jako ambasador klubu Valencia CF a nyní obvolává různé fankluby po světě. Tímto nám všem, tedy i vám, chce jménem klubu popřát pevné zdraví, posílá slova podpory a objetí.

Klub takto nereaguje na nic jiného, než na stávající obtížné časy, které nastaly s celosvětovým rozšířením nemoci covid-19.

Jak jsem se později po hovoru přes své kontakty dozvěděl, již volal také například fanklubům v USA, Panamě, Francii,či Nizozemí. Klub chce takto vyjádřit podporu svým fanouškům celosvětově. Do iniciativy, která začala několik dní nazpět, se zapojily také další legendy jako Arias či Tendillo. Více o celé iniciativě napsal deník SuperDeporte ZDE.

Kromě toho se klubový ambasador také zeptal, jak se u nás máme, na což jsem reagoval, že se máme čím dál lépe a nemocných máme vcelku málo.

Samozřejmě jsem popřál lidem ve Španělsku i Valencii jménem našeho klubu to samé a hovor jsem nezakončil ničím jiným, než frází „Amunt Valencia,“ což Miguela překvapilo a velmi potěšilo.

Pokud je vám tento bývalý hráč neznámý, níže se můžete podívat na rozhovor s ním k loňským oslavám 100 let existence klubu, a to v originálním znění s anglickými titulky.