The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Piccini míří na další operaci, ale v letošní sezóně by si ještě rád zahrál

Piccini míří na další operaci, ale v letošní sezóně by si ještě rád zahrál


Valencijské tréninky se dnes posunuly do další fáze, nově spolu mohou trénovat menší skupinky hráčů o maximálně deseti fotbalistech. To se však netýká Cristiana Picciniho, který se v úterý podrobí plánované operaci. Do skupinových tréninků se prozatím nezapojuje ani Maxi Gomez a trenér Albert Celades tak přistoupil k doplnění početního stavu tréninkových skupin povoláním dalších mladíků.

Italský pravý bek Cristiano Piccini toho v aktuální sezóně mnoho neodehrál. Po dvou ligových zápasech si na konci srpna na tréninku vážně zranil koleno. Když už se letos v březnu blížil jeho návrat na trávníky, tak se fotbalové soutěže na celém světě kvůli koronavirové pandemii zastavily. No a když mohou španělské kluby začít trénovat a připravovat se na opětovný rozjezd sezóny, který vedení La Ligy plánuje na 12. června, tak Ital míří znovu na operaci. Dobrou zprávou je alespoň to, že důvodem operace není žádné nové zranění, ale že se jedná o operaci plánovanou, při které mu bude z těla vyndán šroub, který od srpnové operace zpevňuje jeho pravé koleno. Původně bylo v plánu, že Piccini na operaci zamíří až po konci sezóny, ale vzhledem k nestandardnímu průběhu aktuální sezóny byly tyto plány změněny. Klub doufá především v Picciniho stoprocentní připravenost na příští sezónu, nicméně sám hráč by se během pár týdnů rád vrátil k tréninkům a chtěl by si ještě v této sezóně dokonce i zahrát v soutěžním utkání, třebaže v tuto chvíli se jen těžko odhaduje, zda to bude možné. Operace je však potřebná, neboť onen zpevňující šroub hráče zároveň částečně omezuje v pohybu.

Už v úvodu bylo zmíněno, že dalším hráčem valencijského áčka, který se nezapojil do tréninků v maximálně desetičlenných skupinách, je Maxi Gomez. Uruguayský reprezentační útočník se zranil ještě před přerušením fotbalových soutěží kvůli koronavirové pandemii a Celades nechce uspěchat jeho rehabilitaci. Gomez se tak bude nadále připravovat individuálně. Aby měl Celades k dispozici co nejvíce hráčů, tak se rozhodl povolat další mladíky. Devatenáctiletý ofenzivní záložník Pablo Gozalbez hrává prozatím většinou za Juvenil, ale několikrát nastoupil i za VCF Mestalla a dokonce se objevil v nominaci valencijského áčka na utkání Ligy mistrů proti Ajaxu Amsterdam. O tři roky starší Adrian Guerrero je levý bek odchovaný Barcelonou, který v této sezóně v kádru VCF Mestalla nahradil Alexe Centellese. Oba mladíci v pondělí úspěšně prošli testy na koronavirus a od úterý se mohou připojit ke zbytku týmu.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.