The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Florenzi a Costa zůstanou ve Valencii do konce sezóny

Florenzi a Costa zůstanou ve Valencii do konce sezóny


Dle španělských médií již Valencia dosáhla dohody o prodloužení smluv dvojice Alessandro Florenzi a Jaume Costa až do konce sezóny 2019/2020. Oba na Mestalle pouze hostují a jejich hostování měla skončit 30. června. Kvůli přerušení sezóny v důsledku koronavirové pandemie se však aktuální ročník La Ligy bude dohrávat i v létě. Proto bylo potřeba dosáhnout dohody s hráči i s kluby, z kterých do Valencie přišli.

Jaume Costa je ve Valencii na hostování z Villarrealu už od začátku sezóny. To Alessandro Florenzi k Netopýrům z AS Řím zamířil až letos v lednu. Vedení La Ligy doufá, že by se nejvyšší španělská soutěž mohla znovu rozběhnout už 12. června, nicméně bude záležet na rozhodnutí španělské vlády. Ozývají se hlasy, že je nereálné tento termín dodržet. Každopádně až sezóna znovu odstartuje, tak bude mezi zápasy jen minimální prostor na odpočinek a určitě se protáhne až do prázdninových měsíců. Proto se valencijskému trenéru Albertu Celadesovi budou oba zkušení krajní beci jistě hodit. Costa bude připraven zaskočit na levém kraji obrany za Jose Luise Gayu, pokud tento bude zraněn či vykartován nebo i jen pro případný odpočinek jednoho z valencijských kapitánů. Podobně Florenzi bude krýt pro změnu na pravém kraji obrany záda Danielu Wassovi. Význam italského reprezentanta bude možná ještě vyšší, neboť v úterý se operaci podrobil jeho krajan a konkurent na místo v sestavě Cristiano Piccini. Psali jsme zde.

Mezinárodní fotbalová federace FIFA vydala prohlášení, že není možné automaticky prodloužit smlouvy hráčů, kteří by ve stávajících klubech měli skončit 30. června. Vše je na dohodě klubů s hráči a v případě hostování i na dohodě s kluby, z kterých hráči na hostování zamířili. Pokud by k dohodě nedošlo, tak by hráči, v případě Valencie tedy Costa a Florenzi, mohli bez postihu odejít do svých původních klubů, nicméně by za ně již dle FIFA v této dohrávané sezóně nemohli nastoupit. Hráči by tak do konce sezóny jen trénovali. Costa a Florenzi se však této variantě svou dohodou s Los Che vyhnuli. S prodloužením hostování souhlasily i jejich původní kluby, tedy Villarreal a AS Řím.

Netopýři tak mají vyřešenou situaci hráčů, kteří u nich měli do 30. června hostovat. Pak jsou tu však i kmenoví hráči klubu, kterým 30. června skončí jejich smlouvy. Jediným takovým hráčem z prvního týmu je stoper Ezequiel Garay. U toho však vlastně není třeba aktuální smlouvu do konce této sezóny (teda po 30. červnu) prodlužovat, protože i v letních měsících bude tento Argentinec v rekonvalescenci po zranění ze začátku února. Ve stejné situaci jako Garay, tedy z hlediska konce smlouvy s Valencií 30. června letošního roku, je i Hugo Guillamon. Stoper rezervního celku VCF Mestalla je jedním z mladíků, kteří se nyní připravují s prvním týmem na restart španělské ligové soutěže. Pokud se však Valencia s Guillamonem nedohodne, tak bude tento hráč se začátkem července volným hráčem a Netopýrům v závěru aktuální sezóny nepomůže. Od nástupu Cesara Sancheze do funkce sportovního ředitele Los Che se klub začal snažit, aby Guillamon ve Valencii zůstal i do příštích sezón. Uvidíme tedy, jak budou Netopýři při vyjednávání úspěšní, zda mladík ve valencijském klubu skončí koncem června nebo koncem sezóny 2019/2020 nebo zda bude dres Los Che oblékat i v budoucnu.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.