The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Velká fotbalová jízda brzy začne, La Liga se vrátí 11. června!

Velká fotbalová jízda brzy začne, La Liga se vrátí 11. června!


Fanoušci španělské kopané se již brzy dočkají, příští týden ve čtvrtek odstartuje po dlouhé tříměsíční pauze způsobené celosvětovou pandemií koronaviru tamní La Liga. Na dohrání zbývajících jedenácti kol vyhradilo vedení soutěže čas jen do 19. července a hrát by se proto mělo každý den. Valencia půjde prvně do hry ve čtvrtek 12. června, kdy se v městském derby utká s Levante. Zatím známe rozlosování prvních dvou pokoronavirových kol. Se španělskou ligou se samozřejmě vrátí i naše tipovačka.

Zbývajících 11 kol La Ligy by se mělo dohrávat v období od 11. června do 19. července, což je jen něco málo přes pět týdnů. Je tak pochopitelné, že zápasy půjdou rychle po sobě. Hrát se nově bude každý den v týdnu, aby se mohla většina utkání odehrát ve večerních hodinách, a to kvůli vysokým teplotám, které ve Španělsku v červnu a červenci samozřejmě panují. I tak se hráči budou muset vypořádat s velkou porcí zápasů v krátkém časovém období. Aby se jim alespoň trochu ulehčilo, tak v nominaci na zápasy bude moct být třiadvacet hráčů a do zápasu jich bude moci zasáhnout šestnáct, neboť trenéři nyní budou mít k dispozici pět střídání. Vedení La Ligy tím chce umožnit rozložení zátěže na více hráčů. Součástí každého poločasu pak bude v jeho průběhu krátká přestávka na občerstvení. Nejviditelnější změnou však v La Lize po koronavirové pauze bude absence diváků na stadionech.

Že se liga vrátí 11. června, to bylo oznámeno již minulý týden poté, kdy španělská vláda umožnila návrat prvoligového fotbalu už od 8. června. Rovněž se média shodovala v tom, že prvním zápasem bude sevillské derby. Další rozlosování prvního pokoronavirového kola však známé nebylo, což se změnilo včera, kdy ho prezident La Ligy Javier Tebas odhalil v pořadu El Partidazo de Vamos. La Liga se vrátí svým 28. kolem, které se bude hrát od čtvrtka 11. června do neděle 14. června. Hned od pondělí 15. června naváže 29. kolo, jehož rozlosování bylo už rovněž zveřejněno a které se bude hrát do čtvrtka 18. června. Drtivá většina zápasů je naplánována do večerních hodin, ale o víkendu se v programu objevují i odpolední zápasy. Pokud by však byly teploty příliš vysoké, tak by byly výkopy těchto zápasů operativně posunuty na pozdější hodiny.

Každopádně první valencijské zápasy po koronavirové pauze se pravděpodobně kvůli teplotám nijak přesouvat nebudou, protože oba dosud naplánované mají mít výkop až ve 22:00. V pátek 12. června Valencia v tento čas v městském derby přivítá doma na Mestalle Levante a ve čtvrtek 18. června bude mít úderem desáté hodiny večerní výkop její zápas na hřišti Realu Madrid. Mimochodem tento zápas se nejspíš nebude hrát na slavném San Bernabeu, ale na stadionu Alfreda Di Stefana, kde jinak působí rezerva Bílého baletu. San Bernabeu totiž prochází rekonstrukcí, a aby se práce nemusely kvůli každému domácímu utkání Realu přerušovat, tak se madridský klub rozhodl přistoupit k tomuto kroku. Vzhledem k absenci diváků na stadionech ani Real Madrid přesunem domácích zápasů na menší stadion nebude tratit.

Níže si můžete prohlédnout kompletní rozlosování 28. a 29. kola:

kolo28 1144

kolo29 1144

Hráči Valencie se na restart nejvyšší španělské fotbalové soutěže již víceméně měsíc připravují v tréninkovém areálu klubu v Paterně. Nejprve se i v Paterně připravoval každý hráč individuálně, nicméně postupem času se mohli trénující fotbalisté shlukovat alespoň do menších skupinek, no a ode dneška již může trénovat celý tým pohromadě. Trenér Albert Celades by měl mít pro ligový restart k dispozici kompletní kádr áčka s výjimkou dlouhodobě zraněného Ezequiela Garaye. Navíc se s prvním týmem připravuje i řada mladíků z rezervního celku, kteří budou případně rovněž připraveni naskočit do zápasů.

Tipovačka webu ValenciCF.cz

S jednotlivými ligovými koly španělské nejvyšší soutěže je už od minulé sezóny pevně spjata i naše tipovačka, ve které se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět zde. S návratem  La Ligy se tak vrátí i naše tipovačka, na první kolo po koronavirové pauze můžete po přihlášení tipovat již nyní zde, pokud jste to tedy nestihli ještě před březnovým přerušením soutěže.

Na závěr se ještě podívejme, kdo má aktuálně nejblíže k cenám. Na prvním místě, které bude po konci soutěže oceněno dresem Valencie, je aktuálně netopier se ziskem 465 bodů. Jeho náskok na čele je však minimálně, protože aktuálně druhý Packo114 má na kontě 464 bodů. Druhé místo bude na konci sezóny odměněno tričkem Valencie. Třetí v konečném pořadí pak získá klíčenku Valencie. Aktuálně je na bronzovém stupínku Ingi se ziskem 460 bodů. V nejlepší desítce tipérů jsou dále mikita10sM (453 bodů), ruty (450 bodů), Jose.Enrique (448 bodů), Rostis1001 (440 bodů), Harakant (431 bodů), Jaakkopn (430 bodů) a JEFFINHO (427 bodů).