The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Atmosféra u Los Che houstne, Maxi Gomez měl konflikt s trenérem Celadesem

Atmosféra u Los Che houstne, Maxi Gomez měl konflikt s trenérem Celadesem


Valencii se po koronavirové pauze nedaří dle představ, ze čtyř zápasů zvítězila jen jednou, naopak včera prohrála u zachraňujícího se Eibaru. Včera Netopýři překvapivě nastoupili jen s jedním klasickým útočníkem, poprvé od ligového restartu scházel v základní sestavě Maxi Gomez. K odpovědi na otázku, proč tomu tak bylo, se musíme vrátit k předchozímu utkání proti Osasuně.

Proti Osasuně si Valencia v neděli na Mestalle připsala ono dosud jediné vítězství po koronavirové pauze, ale třebaže by se mohlo zdát, že by zisk tří bodů mohl zlepšit náladu v kabině, tak opak byl nejspíš pravdou. Dle španělských médií totiž po tomto zápase došlo v útrobách stadionu Mestalla k vážnému konfliktu mezi trenérem Albertem Celadesem a uruguayským reprezentačním útočníkem Maxi Gomezem, který proti Osasuně nastoupil v základní sestavě a byl střídán v 67. minutě. Konkrétní informace o podobě konfliktu a jeho přesném důvodu scházejí, nicméně některá média uvádějí, že dokonce nebylo daleko k fyzické konfrontaci mezi oběma muži. V pondělí již byl Maxi Gomez bez pozápasových emocí a Celadesovi se dle deníku SuperDeporte omluvil, nicméně třebaže valencijský trenér hráčovu omluvu přijal, tak přesto ho ze společného tréninku vykázal. Mimochodem za Gomeze se formou prohlášení na sociálních sítích postavil například Ferran Torres. Druhý den došlo v Paterně ke schůzce trenéra Celadese a kapitánů týmu se sportovním ředitelem Cesarem Sanchezem. Pěticí Parejo, Gaya, Rodrigo, Kondogbia a Jaume Domenech bylo deklarováno, že pokud se má dosáhnout sezónních cílů, tak je potřebná přítomnost Maxi Gomeze na trávníku. Bylo tak dojednáno, že bude uruguayský útočník potrestán jen formou finančního postihu, nicméně k týmu se vrátil. Ovšem, jak jsme viděli včera, tak do základní sestavy se návrat prozatím nekonal. Na hřišti Eibaru naskočil Maxi Gomez do hry až jako střídající hráč v 84. minutě, ale porážku 0:1 ani on odvrátit nedokázal.

Je zřejmé, že špatné výkony na hřišti se odrážejí na pohodě v kabině. Nebo je tomu naopak? Faktem je, že v každém týmu se najdou nějaké větší či menší skupinky hráčů, kteří drží více při sobě. To ale bylo vždy. Ovšem když se nedaří, tak se můžou tyto skupinky více odtrhnout od ostatních a mohou tak tříštit sounáležitost týmu. Už od doba Marcelina je ve Valencii například početný francouzský klan a je pochopitelné, že k sobě má pětice Kevin Gameiro, Geoffrey Kondogbia, Mouctar Diakhaby, Elequim Mangala a Francis Coquelin blízko. Proto jistě všichni těžce nesli, když se jeden z nich stal v poslední době velkým cílem kritiky nejen ze strany fanoušků a médií, ale dokonce i od trenéra Celadese, který si na pozápasové tiskové konferenci po remíze s Levante v prvním pokoronavirovém ligovém kole nebral příliš servítky ohledně další chyby Mouctara Diakhabyho. Když pak komentátor stanice Movistar Pichi Alonso přišel s tím, že se Diakhaby psychicky zhroutil po rozhovoru s valencijským trenérem, který mu měl ukázat video s jeho chybami. Klub toto popřel, nicméně Kondogbia na sociálních sítích naznačil, že by mohl být v týmu nějaký zrádce. Zrádce, který je jako had, uštkne a schová se. Abychom použily konkrétní slova francouzského záložníka. Otázkou je, zda oním zrádcem je myšlen rodák za valencijského regionu Pichi Alonso, nebo zda má být těmito slovy označen opravdu někdo z týmu Netopýrů.

V této sezóně se událo ve Valencii mimo trávníky bohužel mnoho věcí, které negativně zapůsobily nejen na vlastní projev týmu na hřišti, ale i na psychiku hráčů. Hned na začátku sezóny byl odvolán oblíbený a úspěšný trenér Marcelino, s kterým se drtivá většina hráčů loučila se slovy díků. Pak je tu situace kolem Ezequiela Garaye. Nejen jeho dlouhodobé zranění, které ho vyřadilo ze hry víceméně pro celou druhou polovinu sezóny, ale i jeho končící smlouva. Již za pár dní pravděpodobně spojení Garaye s Netopýry skončí. Nebo snad ještě někdo věří, že bude argentinský stoper u Los Che pokračovat? Před časem pak Garay natočil a na sociálních sítích zveřejnil video, kde kritizuje klub za to, že vůbec neprojevuje zájem o prodloužení jeho smlouvy. Což byla možná přehnaná reakce, která náladě v klubu nepřidala, nicméně ledacos to naznačuje. Mimochodem Garay byl jedním z těch, kdo při rozloučení s odvolaným Marcelinem na sociálních sítích jen neděkoval končícímu trenérovi, ale kdo se neváhal i opřít do klubového vedení s tím, že je Marcelinův konec z jeho strany špatný krok. Garay však není jediným hráčem, u kterého je velkým tématem budoucí smlouva s Los Che. S Hugo Guillamonem Valencia nejspíš o prodloužení začala jednat až po nástupu Cesara Sancheze do funkce sportovního ředitele. Valencijský odchovanec momentálně ukazuje, že si místo v týmu v pohodě zaslouží, ale s klubem je momentálně dohodnut na spolupráci jen do konce aktuální sezóny (smlouvu měl původně jako Garay jen do 30. června). Co bude dál? Valencia ho stále vidí převážně jako hráče rezervního celku VCF Mestalla s možná občansým záskokem u áčka, což už Guillamon nechce přijmout. Ale když teď vidíme jeho výkony na prvoligových hřištích, tak se mu nelze divit. No a pak je tu jeden z největších mladých klenotů Netopýrů Ferran Torres. Tomu už Valencia novou smlouvu nabízí dlouho, ale pozitivní odpovědi se prozatím nedočkává. Mladík se údajně mohl stát jedním z nejlépe placených Netopýrů. Tak na co čeká? Pokud nepodepíše, tak ho budou muset Los Che prodat, aby za rok neodešel zadarmo. Kauzy posledních dní a týdnů jsme pak už zmínili výše. Nejdříve všeobecná kritika Mouctara Diakhabyho a nyní konflikt Maxi Gomeze z Albertem Celadesem.

To vše na tým působí. A vše působí negativně. Je těžké podávat na hřišti dobré výkony, když je v kabině řada problémů. Je naopak i těžké být v psychické pohodě a vypořádat se s vnitřními problémy, když neuspokojivé výsledky zvyšují tlak na tým. Před rokem se zdálo být vše v pořádku, zatímco nyní to vypadá, že je tým v rozkladu. Jak toto řešit? V případech, kdy se fotbalovému týmu nedaří, tak se jako první nabízí trenérská výměna. Valencia už v této sezóně jednou měnila, ale bylo to naopak v čase, kdy se jí dařilo a kdy byla jen pár měsíců od svého největšího úspěchu za poslední roky. Trenér Celades se svého odvolání nejspíš neobává a při otázce na svůj možný konec u týmu prohlásil, že je to spíše otázka na někoho jiného, ale že je v klidu, že cítí ze strany vedení i od hráčů podporu. Že však v týmu nemalé problémy jsou, to naznačuje skutečnost, že kapitán Dani Parejo cítil potřebu vyzvat skrze sociální sítě k jednotě následujícím prohlášením: „S obtížnými situacemi se dá vyrovnat charakterem, profesionalitou, solidaritou a přátelstvím. Především je však potřeba jednota. Nyní musíme být více než kdy jindy týmem, bojovat až do konce za klub a dosáhnout cíle těžkého, ale ne nemožného. Amunt Valencia!“

  • Klub hnije z vnútra. Od hráčov až po najvyššie vedenie. To bude poriadne tvrdý pád na hubu. Pohár horkosti si bohužiaľ vypijú aj samotný fans tohto klubu.

  • Jenom si vemte, co ty prohry dělají s nervama u nás. Potom když je fotbal tvůj život a tvoje živobytí, tak to je o hodně horší.

  • Skritizovať hráča pred médiami v období, keď sa mu nedarí je fakt čistý amaterizmus. Chcú to stavať na mladých hráčoch ale absolútne s nimi nevedia zaobchádzať...

  • V odpovědi na: netopier

    Aj narážaš na Diackhabyho, tak ten chalan už mal xy prešľapov. Už tu dokonca bol aj článok o tom. A to že, kritika. No bohužiaľ. Síce je to tvrdé, ale každý z nás aj celkovo fans Valencia vidia, že to nie je prvýkrát. Koľko bodov a zápasov sa pre neho stratilo. Ja osobne by som povedal, že to bola už len časovaná bomba od Celadesa. Nazbieralo sa to, a pri najmenšom zaváhaní, chvíľke slabosti to proste prasklo! Aj Celades je len človek a nie stroj.

  • V odpovědi na: Harakant

    Mali ho jednoducho poslať niekam na hosťovanie, aby sa chlapec rozohral a nabral sebavedomie. Zmena klubu v 90% prípadoch pomôže a je to výhodné pre všetky 3 strany. Čo akože tou kritikou pred médiami Celades dokázal? Predsa každý videl že to bola jeho chyba a určite to nerobí schválne, nemusel mu ešte takto naložiť. Len mu zrazil sebavedomie o ďalší level nižšie. Takéto veci sa riešia v kabíne. Podla mňa Diakhaby má potenciál avšak po niekoľkých chybách stratil istotu a teraz sa tie chyby len kopia.

  • V odpovědi na: netopier

    Pokiaľ ja viem, tak Celades nehádzal flintu do žita pri Mouctarovi. Klub si bol vedomí toho, že kiksuje, ale chcel pracovať na jeho talente a pomôcť sa rozvíjať. Ale keď už je taká doba a rúti sa to na *1* z každej strany, tak sa nečudujem, že rupli nervy a povedalo sa to či by sa nemalo. Ja by som bol tiež za hosťovanie, ale to bohužiaľ nie je v našich silách. Niekedy si myslím, že fans vie viac a lepšie ako manažéri tímu. Mimo reč, všímajte čo sa deje v FCB. Prezident Barto rozkladá klub od základov. A tu to serie Lim a Mendez. Dúfali sme v dobre časy (ktoré boli jediné pri Marcelinovi) a namiesto toho tu je obdobie temna. Vyhadzovy, výhovorky a podobne. Na čo vlastne kupoval Lim podiel vo *1* keď nechce napredovať, ale stagnovať? Ale to som už odbočil od témy *35*

  • V odpovědi na: Harakant

    Čo sa týka Lima, tak ten buď perie špinavé prachy alebo to má ako takú hračku na chválenie sa pred seberovnými, že vlastní v Španielsku klub.. Ak by mu naozaj záležalo na klube a výsledkoch, tak by sa obklopil odborníkmi a nechal im voľné ruky. S takýmto kádrom je hanba byť mimo top 5... Kluby ako je Eibar (ktoré majú na každom poste horšieho hráča) si s nami vytierajú prdel.

  • V odpovědi na: Harakant

    Si pamätám, ako sa jeden čas obrovsky nedarilo Rodrigovi (ale aj celému útoku), nebol schopný dať gól do prázdnej brány. Kopu zápasov sme kvôli tomu remízovali (keďže aspoň obrana šlapala na 100%). Marcelino bol po každom zápase terorizovaný od novinárov ohľadom Rodriga a on to vždy zahral do outu. Jednoducho vyhrávame spolu, prehrávame spolu, hráči majú moju dôveru a zapracujeme na efektivite, bodka.. Žiadne zhadzovanie viny na jednotlivca. Potom si ho aj tí hráči vážili a v klube bola dobrá atmosféra.
    Po čase sa Rodrigo rozbehol a ten hattrick v odvete proti Getafe vo štvrťfinále CdR bol zlatým klincom.

  • V odpovědi na: Harakant

    Veď práve o to tu ide. Za éry Marcelina sa ťahalo za povraz ako jeden celok, ako tím. Fanúšikovia a hráči stáli za svojím trénerom i v ťažkých chvíľach. Zomkli sa a bojovali spolu. No od jeho odchodu, povedzme si to na rovinu, to ide dole vodou, dolu kopcom.
    A čo sa týka Lima. Možno i to je pravda. I keď chvastať sa s tým, že jeho klub neobstojí proti slabšiemu. No neviem *35* Budú v tom istotne prachy. O tom niet pochýb.

  • V odpovědi na: Harakant

    Oba tu zmiňujete hostování, jako ideální volba pro rozvoj hráče. No já vám nevím. Když se podíváte na hráče, které jsme v posledních letech rozposílali na hostovačky, tak kdo se pak vrátil a prosadil u Netopýrů? Skoro nikdo! Guardado odešel, protože tu pro něj nebylo místo. V Holandsku v PSV zářil, ale pak tu šanci stejně nedostal. Tudíž hostování a konec v klubu. Opačný případ bude nejspíš Lato. Šel shodou okolností na hostování rovněž do PSV, ale šanci tam vůbec nedostal. Pro příští sezónu by ale měl krát záda Jose Luise Gayi, tak snad ještě na Mestalle nějaký čas stráví. Ale že by mu to hostování v kariéře nějak pomohlo, to fakt ne. A co přinesla hostování Araujovi, bratrům Gilům, Ibanezovi, Medranovi, Michelovi či Villalbovi?

  • V odpovědi na: Harakant

    ruty, no to je len ďalšia vizitka vedenia klubu... Ak pošlem nejakého hráča (s ktorým počítam do budúcnosti) rozohrať sa do nejakého klubu a on sa tam fakt dostane do formy, tak by som mu tú 2. šancu jednoducho mal dať. Samozrejme treba vybrať vhodný klub vo vhodnej lige, kde dostane daný hráč dostatok priestoru, nepôjde tam "na silu" a nebude tam nosiť vodu.
    Jednoducho nechať hrať Diakhabyho vo Valencii je chyba, pretože je v nepohode, takže sa tie chyby budú len opakovať (čiže Celades na tlačovke by si mal sám sebe sypať popol na hlavu že ho opakovane postavil do základu..). Nechať ho vysedávať na lavičke a stále mu naznačovať, že je nepotrebný v klube je tiež chyba. Čiže ostávajú nám len 2 možnosti: predaj alebo hosťovanie. Ak s ním počítajú, tak hosťovanie je jediným možným riešením... Ale ako si popísal hosťovačky vo Vale, tak by to asi tak či tak skončilo neúspešne..

  • V odpovědi na: Harakant

    Áno. Musím súhlasiť s Ruty, že hosťovania *1* veľmi nevychádzajú. A ak vyjdu, tak či onak v drvivej väčšine sa poberie hráč buď úplne zadarmo preč alebo aspoň za neho *1* niečo zinkasuje. Ale na druhej stane treba priznať i bod pre Netopiera. Vhodný klub a ak s ním vedenie počíta i do budúcna, tak by mu malo dať šancu i po hosťovaní.
    Ale keď si to tak vezmeme, tak v každých väčších kluboch je pretlak hráčov. Vždy prídu nové posily, nové mená, nové nádeje. Netreba zachádzať ďaleko a stačí sa len pozrieť na veľkokluby FC Barcelona a CF Real Madrid. Pre príklad už som skôr spomínal v chatboxe situáciu okolo Dani Cabellosa. Alebo si len pozrite terajších alebo bývalých barcelonských odchovancov z La Masie - Carles Pérez, Carles Aleñá, Rafinha či Denis Suárez.