The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Rodrigo si poranil kolenní vazy a sezóna pro něho skončila

Rodrigo si poranil kolenní vazy a sezóna pro něho skončila


Španělský útočník Rodrigo Moreno včera odehrál celé utkání proti Athleticu Bilbao, nicméně pozdější vyšetření ukázala, že v závěru zápasu již měl poraněný vaz pravého kolene. Vzhledem k očekávané době léčení pro něho letošní sezóna téměř jistě skončila.

Když se dnes na tréninku po boku svých spoluhráčů neobjevili Ferran Torres a Rodrigo Moreno, tak se všeobecně předpokládalo, že to je z důvodu většího odpočinku před sobotním utkáním v Granadě. Přece jen zápasy jdou nyní v rychlém sledu za sebou a případný odpočinek u některých více využívaných hráčů by nebyl překvapivý. Bohužel během dne se ukázalo, že u druhého jmenovaného důvodem absence na tréninku není preventivní odpočinek bránící přetížení, ale zranění. S fyzickým nepohodlím Rodrigo dohrával už včerejší zápas proti Athleticu Bilbao, no a dnešní vyšetření odhalilo, že u devětadvacetiletého útočníka došlo k částečnému natržení vnějšího kolaterálního vazu pravého kolene. Klub sice v oficiálním prohlášení na svém webu neupřesnil očekávanou dobu rekonvalescence, nicméně dle odhadů v médiích by se mohl Rodrigo na trávníky vrátit nejdříve v srpnu, ale sezóna přitom bude dohraná už za necelé tři týdny. V letošní sezóně ho tak s nejvyšší pravděpodobností už na hřišti ve valencijském dresu neuvidíme, a je otázkou, zda v příští sezóně ano, neboť se dá předpokládat, že z valencijského kádru bude opět jedním z nejžádanějších hráčů.

Letošní sezónu však za povedenou určitě považovat nebude. Odhlédneme-li od toho, že se příliš nedařilo celému týmu, tak spokojen Rodrigo nemůže být ani se svými individuálními výkony. Nedařilo se mu především střelecky v domácí ligové soutěži, kde vstřelil jen 4 góly, z toho polovinu dokonce až během pár zápasů po koronavirové pauze. To tedy sice brankáře soupeřů překonal hned čtyřikrát, ale polovinu úspěchů mu sebral VAR. Když se mu nedařilo střelecky, tak ofenzivě přispíval alespoň tvorbou šancí pro spoluhráče. Dle oficiálního webu La Ligy má na kontě 7 asistencí, což je nejlepší číslo ze všech Netopýrů a zároveň i jedno z nejlepších z celé ligy. Rodrigo je spolu s Maxi Gomezem a Dani Parejem hráčem, který se v součtu gólů a asistencí podílel na největším počtu branek Valencie v La Lize. V Copa del Rey Rodrigo nastoupil jen jednou a hned se i střelecky prosadil, ale na postup přes Granadu to nestačilo. To v Lize mistrů si naopak připsal 2 velmi důležité góly, ke kterým přidal stejný počet asistencí. Střelecky se prosadil na hřišti Chelsea a na hřišti Ajaxu Amsterdam a Valencia v obou případech slavila vítězství 1:0, což jí hodně pomohlo ke konečnému prvnímu místu ve skupině.