The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Seznam aktuálně volných trenérů

Seznam aktuálně volných trenérů


Valencia se bude s blížícím se koncem sezóny čím dál více poohlížet po tvralé trenérské náhradě za čerstvě vyhozeného trenéra Celadese. Pojďme se společně podívat na nejzajímavější jména aktuálně nezaměstnaných trenérů, které trha nabízí.

Připravili jsme pro vás profily hned několika zvučných a zajímavých jmen. Určitě budeme rádi, pokud nám v diskuzi dáte vědět, zda máte mezi nimi nějakého favorita.

  • Ernesto Valverde

    Ernesto Valverde

    Poslední působiště: FC Barcelona

    Preferovaná formace: 4-3-3

    Nechvalně známý trenér, který letos v lednu skončil v Barceloně, to je Ernesto Valverde. Baskický kouč si za svoji trenérskou kariéru prošel postupně Athleticem Bilbao, Espanyolem, Olympiacosem, Villarrealem, Valencií a FC Barcelonou.

    Na kontě má celkem 10 trofejí. S Olympiakosem vyhrál 2x Řecký pohár a 3. Řeckou ligu. Španělský superpohár vyhrál jednou s Barcelonou a jednou s Athleticem Bilbao. Dvakrát dovedl Barcelonu k ligovému titulu a jednou k triumfu v Copa del Rey. Ve svém posledním angažmá v Barceloně vydržel zhruba 3,5 roku.
  • Mauricio Pochettino

    Mauricio Pochettino

    Poslední působiště: Tottenham Hotspur

    Preferovaná formace: 4-2-3-1

    Tento trenér začínal dráhu fotbalového kouče v Espanyolu Barcelona, kde vydržel téměř 4 roky. V roce 2013 začalo jeho následné angažmá v anglickém Southamptonu, kde však pobyl pouze rok a čtvrt. Poté následovalo jeho poslední a nejdelší angažmá, a to zhruba 5,5 roku na lavičce Tottenhamu Hotspur.

    Za svoji trenérskou kariéru nedosáhnul na žádnou trofej, ačkoliv dvakrát byl velmi blízko a v obou případech s Tottenhamem. V roce 2015 prohrál 0:2 ve finále domácího FA Cupu s Chelsea, zatímco v létě 2019 podlehl stejným skóre Liverpoolu ve finále Ligy mistrů.

    Zajímavostí je, že preferuje herní rozestavení 4-2-3-1, které bylo ve Valencii dlouhá léta používáno, než nastoupil kouč Marcelino se systémem 4-4-2. Systém 4-2-3-1 si můžeme v jeho nejlepším provedení pamatovat z dob kouče Emeryho, kdy v útoku řádila trojice Villa-Silva-Mata podporována Joaquínem či Pablo Hernándezem.
  • Niko Kovač

    Niko Kovač

    Poslední působiště: Bayern Mnichov

    Preferovaná formace: 4-2-3-1

    Chorvatský trenér začínal svoji trenérskou kariéru jako asistent trenéra v Red Bulls Salzburg, načež se přesunul k národnímu týmu Chorvatska coby hlavní trenér – nejprve k výběru do 21 let, poté k seniorskému výběru. Ve svém dalším angažmá stál za obrovským pozdvižením Eintrachtu Frankfurt, který vedl od března 2016 až do konce června 2018. Následně kývnul na nabídku Bayernu Mnichov, kde vydržel až do listopadu minulého roku. Od té doby čeká na nové angažmá.

    Tři ze svých čtyř trenérských trofejí vyhrál s Bayernem, jednalo se o Německou ligu, Německý superpohár a Německý pohár. Čtvrtý triumf přidal rovněž v Německém poháru, ale v době, kdy trénoval Frankfurt.

    Stejně jako Pochettino preferuje 4-2-3-1, ale v jeho případě by mohla být problémem pro Valencii jazyková bariéra. Za svoji hráčskou i trenérskou kariéru nikdy nepůsobil ve Španělsky hovořící zemi.
  • Massimiliano Allegri

    Massimiliano Allegri

    Poslední působiště: Inter Milán

    Preferovaná formace: 4-3-3

    Výčet trenérských štací italského kouče Allegriho je celkem veliký. Přeskočíme první roky, kdy vedl týmy z nižších soutěží a přesuneme se do roku 2007, kdy nastoupil do Sassuola v němž vydržel zhruba rok. Následovaly další dva roky v Cagliari a poté velký skok do AC Milán na dalších 3,5 roku. Poslední angažmá pak bylo v Juventusu, kde od léta 2014 působil krásných 5 let. Od minulého léta je tedy bez angažmá.

    Trofejí má na kontě velký výčet: 4x s Juventusem vyhrál Italský pohár, 6x vyhrál Italskou ligu (z toho 5x s Juventusem a 1x s AC), 3x vyhrál Italský superpohár (2x s Juventusem, 1x a AC Milán). K tomu přidal dvě finálové účasti v lize mistrů, kde jeho Juventus podlehl v letech 2015 a 2017 Realu Madrid a Barceloně. Velikou neznámou by ve Valencii mohla být pro tohoto kouče aklimatizace – nikdy netrénoval žádný jiný, než Italský tým a jako hráč nikdy nehrál za žádný neitalský tým.
  • Unai Emery

    Unai Emery

    Poslední působiště: Arsenal

    Preferovaná formace: 4-2-3-1

    Tenhle trenér není pro Netopýry vůbec žádná neznámá. S velkým fotbalem, coby trenér, začal v roce 2006 na lavičce Almerie, kde vydržel dva roky, než pro ně sáhla Valencia. Zde prožil 4 roky a ačkoliv v této době klub postupně prodával své největší hvězdy kvůli finančním problémům, dokázal s Valencií předvádět atraktivní fotbal. S Netopýry se rozloučil v létě 2012 a zkusil půlroční neúspěšnou výzvu ve Spartaku Moskva. Pak mu dala příležitost na 3,5 roku Sevilla, se kterou úřadoval několikrát v Evropské lize. Následovaly dva roky v Paris Saint-Germain a zhruba rok a půl v Arsenalu. I Unai Emery je od listopadu 2019 bez angažmá.

    Trofeje začínal Emery sbírat až poté, co opustil Valencii. Mezi lety 2013 až 2016 vyhrál se Sevillou třikrát po sobě Evropskou ligu, přičemž jedenkrát to bylo vyřazením Valencie v semifinále gólem M’bii v nastaveném čase. Emery si tehdy nadělal spoustu nepřátel ve Valencii, díky svým nezkrotným oslavám gólu a následného postupu. Zbytek profejí už Emery získal v PSG, kde jednou vyhrál ligový titul, jedenkrát Francouzský ligový pohár a dvakrát Francouzský pohár. Aby toho nebylo málo, dvakrát získal i Francouzský superpohár.

    S Arsenalem na žádnou trofej nedosáhnul, ale jednou byl blízko, a to když v roce 2019 nejprve vyřadil v semifinále opět Valencii, a finále poté prohrál proti Chelsea 1:4.
  • Luciano Spalletti

    Luciano Spalletti

    Poslední působiště: Inter Milán

    Preferovaná formace: 4-2-3-1

    Výčet působišť Luciana Spallettiho, coby trenéra, je hodně dlouhý a nejdeme v něm pouze italské týmy s výjimkou jednoho Ruského. Za zmínku stojí poslední léta, kdy si Spaletti udělal největší jméno. Mezi lety 2002 až 2019 se postupně objevil na lavičkách Udinese, AS Řím, Zenit Petrohrad, opět AS Řím a nakonec Inter Milán, kde skončil minulé léto.

    Během pěti let v Petrohradu dvakrát vyhrál ligu, jedenkrát superpohár a jedenkrát místní pohár. V Itálli se těšil dvakrát z ligového titulu během angažmá v AS Řím, a se stejným týmem si připsal také vítězství v Italském poháru.
  • Marcelino García Toral

    Marcelino García Toral

    Poslední působiště: Valencia CF

    Preferovaná formace: 4-4-2

    Tak tohohle chlápka vám není třeba představovat. Marcelino byl v úvodu sezóny odvolán z pozice trenéra Valencie, a to i přesto, že na konci předchozí sezóny získal s Netopýry první trofej po 11 letech a zároveň svoji zatím jedinou trofej v trenérské kariéře.

    Za svoji kariéru trénoval pouze španělské kluby. Z nižších soutěží se v roce 2011 na půl roku dostal do Sevilly, pak následovalo více než 3,5 roku ve Villarrealu, a nakonec angažmá ve Valencii.

    Jelikož skončil ve Valencii právě kvůli neshodám s vedením, které nedrželo své sliby a poté mu ani nedávalo volnou ruku při stavbě kádru, bylo by velmi utopické předpokládat jeho návrat na Mestallu.
  • Laurent Blanc

    Laurent Blanc

    Poslední působiště: PSG

    Preferovaná formace: 4-3-3

    Když v nějakém velkoklubu skončí trenér, jedno ze jmen možné náhrady je Laurent Blanc. Jenže tento 54letý zatím vyčkává na vhodnou trenérskou výzvu, a to o léta 2016, kdy skončil v Paris Saint-Germain.

    Ale vezměme to od začátku... Laurent Blanc jako první vedl Bordeaux po dobu tří let (2007-2010). Následně dva roky koučoval národní tým Francie, a poté následovala jeho štace v PSG.

    S Bordeaux vyhrál tři různé trofeje – mistra ligy, Francouzský ligový pohár a dva Francouzské superpoháry. S PSG už toho bylo víc: 3x liga, 2x Francouzský pohár, 3x ligový pohár, 3x Francouzský superpohár.

    Mimochodem... Když si kdysi Kevin Gameiro domluvil přestup do Valencie, byl to Laurent Blanc, kdo zhatil celý přestup. Zatímco Gameiro se těšil na přestup do Valencie a domů už si dokonce nechal posílat španělské noviny, Blanc mu sdělil, že pokud chce i nadále hrát za národní tým, musí zůstat ve Francii.
  • Manuel Pellegrini

    Manuel Pellegrini

    Poslední působiště: West Ham

    Preferovaná formace 4-1-4-1

    Manuel Pellegrini toho má za sebou hodně. S trénování začínal v Jižní Americe, až se nakonec v roce 2004 dostal do Evropy, kde převzal kormidlo Villarrealu. Zde strávil 5 let. Pak následoval rok v Realu Madrid, další tři v Málaze, následně tři roky v Manchesteru City, dva roky v Hebei China a nakonec rok a půl ve West Hamu, s nímž se rozloučil na konci roku 2019.

    I přes zajímavý výčet působišť není vitrína trofejí pana Pellegriniho příliš velká. S Manchesterem City si vyhrál dvakrát anglický ligový pohár a jeden ligový titul. Na konci 90. let s LDU Quito vybojoval Ekvádorský ligový titul a v roce 2002 trofej Copa Sudamericana s týmem San Lorenzo.

    Velkou výhodou Pellegriniho je dobrá znalost španělského fotbalu i jazyka.

Další zajímavá jména volných trenérů:

  • Javi Gracia
  • Fran Escribá
  • Quique Sánchez Flores
  • Rubi
  • Vincenzo Montella
  • Pablo Machín
  • Cesare Prandelli
  • Valverde v Barce úplne sral na kondíciu hráčov. To sa im potom vypomstilo. Z neho veru, že nemám dobrý pocit *26*
    Asi budem vypadať za debila a neznalca, ale mená ako Javi Gracia, Fran Escribá, Rubi, Vincenzo Montella, Pablo Machín mi totálne, že nič nehovoria *35* Pre mňa by to bol len hot-trop alebo 50-50 *37*
    Quique Sánchez Flores a Cesare Prandelli sú už o inom. Osobne by som radšej videl Floresa. Pamätám si ho viac ako Prandelliho. Ale i druhému menovanému by som dal šancu *31*
    Ale najradšej by som videl predsa len na lavičke *1* muža na titulke *4* No kto vie. Ak by sa totálne, že zmenilo vedenie *1* a všivák Lim by už nemal s klubom nič, tak by nová tvár mohla priviesť naspäť starú a známu osobnosť *22* Ak by ju nevyfukol Betis. Či už stratili záujem?
    Sú to všetko špekulácie, ale človek nikdy nevie *19**31*

  • V odpovědi na: Harakant

    Pozor, jména u Valverdeho se dají přepínat, je tam daleko víc trenérů s popisky!

  • V odpovědi na: Woyta

    Ještě jsem ten interaktivní seznam předělal, aby to bylo lepší...

  • V odpovědi na: Woyta

    Aha... A prečo som si toto nevšimol *18* Nepamätám si, že by tam boli mená s prepínaním *14* Ale vďaka za info a upozornenie *5*

  • V odpovědi na: Harakant

    To je úplná novinka. Nic si z toho nedělej, já si toho taky nevšiml na první pohled. Takže jsem popsal feedback, aby se to udělalo jiným stylem :D

  • V odpovědi na: Ingi

    Skvelá práca *12*
    Osobne tie mená v prepínaní sú skvostné. Ale osobne si myslím, že je skôr nereálne vidieť Pochettiniho, Allegriho či Spallettiho vo *1* To by musel prísť podľa mňa investor, ktorý by naozaj chcel klub dostať na špicu. Mať veľké ambície a púšťať milióny € pre *1*
    Ináč by sme sa museli uspokojiť s niečím menším, pokusom a omylom a dúfať, že sa hráči zohrajú a vcítia s ideológiou trénera.

  • Jako bral bych Unaie, kdybych mu dokazal odpustit, jak slavil to, ze nas vyradil v EL...
    Jinak tezko vybirat z tech jmen. Zlata stredni cesta by mohl bejt Pochettino.

    Komentář naposled upraven asi 3 roky, upravil(a) Woyta
  • Je fuk,koho si Valencia vybere,trenér to za ty naše trumpety na hřišti neodkope.letošní sezona ztracená.pak nás zase nějaký trenér bude předělávat k obrazu svému.aby ho nakonec vyhodili....a tak pořád dokola.

  • V odpovědi na: Jose.Enrique

    Přesně tak. Tam musí vzniknout propojení. Můžeš mít sebelepšího trenéra, ale když ti hráči nebudou proměňovat tutovky a faulovat ve vlastním velkém vápnu, tak se bude těžko vyhrávat. Stejně tak jako když budeš mít dobré hráče, ale blbého trenéra, který jim bude nařizovat hrát nefunkční taktiku.

    Já bych řekl, že více za výsledky mohou hráči než trenér. Přece jich tam hraje 11 a jedná se tedy o 11 výkonů. Navíc každý hráč se musí snažit vždy předvádět nejlepší výkon, jelikož i když v klubu není šťastný a chce přestoupit, tak musí tomu jinému klubu ukázat, že na to má. Nebo ten hráč skončí jako Abdennour....

  • Do téhle Valencie nikdo normální dobrovolně nepůjde, to by se musel razantně pročistit vzduch... Takže víme, co nás bude čekat...

  • Stačí, ak *1* kúpi nekto, kto sa nebude báť € a nebude figurovať v útrobách vedenia mená ako Murphy a Mendez *14*

  • Stačí, ak *1* kúpi nekto, kto sa nebude báť pustiť € a nebude figurovať v útrobách vedenia mená ako Murphy a Mendez *14*