The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia nemá na platy, hráčům nabízí úhradu formou směnek

Valencia nemá na platy, hráčům nabízí úhradu formou směnek


Napětí ve Valencii nadále stoupá, a to poté, kdy včera ráno před hráče předstoupil finanční ředitel klubu a sdělil jim, že Valencia momentálně nemá na doplacení výplat za závěr uplynulé sezóny. Hráčům nabízí doplacení dlužných částek formou směnek do září 2021, ovšem u kádru Los Che klub pochopení pro tento krok prozatím nenašel. Jednání mají pokračovat dnes. Ovšem už jen to, že se takovýto problém objevil, neukazuje klub v dobrém světle, což ještě zhorší vyjednávací pozici Netopýrů na přestupovém trhu.

Že má Valencia v současné době finanční problémy, to je věc dostatečně známá, nicméně je přece jen zarážející, že nekvalifikování se do pohárové Evropy má spolu s ekonomickými následky celosvětové koronavirové pandemie až tak fatální následky. Začalo to odchody významných hráčů, kterým ještě navíc nemá být konec, a pokračuje to nyní, kdy se ukázalo, že klub nemá na to, aby hráčům platil mzdu. Včera ráno se s hráči prvního týmu setkal finanční ředitel Los Che Inma Ibanez, který byl nucen fotbalistům sdělit, že se finanční obtíže klubu dotknou i jejich platů, které Valencia momentálně není schopna vyplácet. Ibanez dále za klub přednesl hráčům návrh, že by plat byl u banky uložen formou směnek, které by bylo možné fotbalistům proplácet od letošního září do září roku 2021. Kdo by s proplacením počkal do příštího roku, ten by se dočkal i úroku. Dle dostupných informací se jedná o vcelku běžnou operaci u společností majících problémy s likviditou. Přesto však hráči na tento návrh prozatím nepřistoupili.

Proč obě strany nedosáhly dohody? Problém je v ručení za směnky. Dle návrhu by za ně neručil ani klub Valencia CF, například očekávanými příjmy z televizních práv, ani třeba majoritní akcionář Peter Lim osobně. To by v praxi mohlo znamenat, že pokud by Valencia do září 2021 bance nezaplatila, tak by banka vyžadovala zpět peníze od hráčů, kteří si již do té doby směnky nechali proplatit. Naopak pokud by zde byl nějaký ručitel, tak by banka peníze v tomto případě žádala od něho. A zde je onen problém. Hráči jsou v otázce směnek ochotni vyjít klubu vstříc, nicméně chtějí záruky, že pokud by klub bance do září příštího roku nezaplatil, tak by nepřišli o své peníze. Hráči už nechtějí žádné ústní sliby, ale jasné gesto. V poslední době se už totiž ze strany klubu dočkali mnoha protichůdných jednání. Příklady? Jeden den ráno řekl tehdejší sportovní ředitel Los Che Cesar Sanchez hráčům, že trenér Celades zůstane na lavičce, ale odpoledne už byl odvolán. V polovině března prezident klubu Anil Murthy všem zaměstnancům klubu rozeslal dopis, že jejich platy nebudou ovlivněny koronavirovou pandemií a o pár týdnů později se už snižovaly. No a nyní tedy dokonce dochází k pozastavení jejich proplácení.

Současné valencijské problémy na jednu stranu ovlivňují hráče stávajícího kádru, kteří se tak určitě nemohou plně soustředit na přípravu na novou sezónu pod vedením nového trenéra Javiho Gracii, no na druhou stranu vysílají špatné zprávy i směrem k potenciálním posilám, které by Los Che chtěli získat na letním přestupovém trhu. Tak si to zrekapitulujme. Atraktivita angažmá u Netopýrů klesla v první řadě ve chvíli, kdy se ukázalo, že se příští rok ve Valencii nebude hrát pohárová Evropa. Dobrá, to se může stát, ale většina týmů by reagovala tím, že by se stávající kádr pokusila zkvalitnit. Valencia? Už odešli čtyři významní hráči a výprodej má dále pokračovat. No a nyní tedy problémy s výplatou mezd. A to je zde ještě otázka dostavby nového stadionu, která se v médiích v poslední době stále více probírá. Dle serveru PlazaDeportiva.com Valencia doufá, že bude lépe, až dorazí peníze za Ligu mistrů, ale tam ještě není dohraná sezóna, takže je potřeba čekat. Možné posily však na vyčkávání nemusí mít trpělivost. Jako třeba takový David Silva. Nedávno jsme přinesli článek o tom, že má být valencijský odchovanec blízko přestupu (respektive došel by tam jako volný hráč, neboť v Manchesteru City mu skončila smlouva) do římského Lazia. Situace se však změnila a zřejmě i vlivem manželky se nakonec Silva rozhodl pro návrat do Španělska, ovšem nikoliv do rozkládající se Valencie. Příští rok bude oblékat barvy Realu Sociedad. No vzhledem k aktuálnímu dění ve Valencii se dá očekávat, že těch nezdarů na přestupovém trhu zažijeme letos v létě více.

  • Tady může pomoct jedině sestup - přičištění kádru a hlavně prodej klubu!!! A pak nám bude zbývat se modlit, ať nám to pomůže jako u Ponorek, a ne jako v Malaze...

  • V odpovědi na: JEFFINHO

    Pročišťování kádru už vlastně začalo, i když teda trošku jinak, než bychom si asi představovali. Že první odejde náš asi největší talent, to je špatný *34* No doufal jsem, že by alespoň ten Silva mohl k nám. Bylo by to i takové vtipné završení odchodu Ferrana, protože on po tom odchodu někde řekl, že ho mrzí, že Silva už City opouští, protože by si s ním rád zahrál. A kdyby došel Silva k nám těsně poté, co Ferran odešel *14*

  • V odpovědi na: ruty

    Ja by som skôr povedal, že v klube sa robia čistky. Kto stál za Marcelinom, toho sa treba zbaviť. Príkladov je veľa *22*

  • Čim ďalej, tým lepšie. Som zvedavý, že čo ešte vedenie zo seba dostane. Sa čudujem hráčom, že im na to skočia...

  • A najviac na to sere to ze Silva ocividne chcel ist naspat do La Ligi, a zakotvil u sockach, verim tomu ze keby nebol klub takej pizde, tak by siel naspat k nam, ale do takeho hnojoviska sa nedivim ze nesiel *26**7*

  • Mňa skôr serie i taká vec, že *1* nemá na platy a popri tom klub plánuje príchody hráčov zadarmo alebo za finančný obnos. Viď môj posledný článok. Je to celé na hlavu!

  • V odpovědi na: Harakant

    Tak když se někteří hráči prodají, tak by za utržené peníze šlo přivést jiné. Alespoň někoho. Ideální by bylo, když by místo odchozích přišli nějací volní hráči, za které by ani nebylo potřeba něco platit. Takže ideál na pravou obranu třeba ten Isla. No a nebo hráči na hostování. A když by místo těch, kteří tu skončili, přišel někdo s podstatně nižšími finančními nároky, tak by to klubové ekonomice taky pomohlo. Holt na hvězdy zapomeňme, letos k nám budou mířit hráči, u kterých třeba budem muset hledat, kdo to vlastně je.

    Krom toho je přeci taky rozdíl mezi tím, co klub plánuje, a tím, o čem spekulují média *5*

  • V odpovědi na: ruty

    Ale niekde to začať musí. Či v médiach či v klube alebo pri agentoch *22* Každá legenda sa zakladá na časti pravde a časti výmyslu *31*

  • V odpovědi na: Harakant

    Přestupové spekulace tu pravdivou část nepotřebují *5*

  • Myslím, že v takové situaci jsme ještě nebyli. Přestupový trhu pro nás bude hodně, hodně krutý! Vidím nejlepší řešení pro klub a tím je pokusit se nějakým způsobem se zbavit LIMA sezonu se pokusit zachránit s odchovanci + s tím kdo u nás vydrží! Myslím, že oba kroky budou hodně těžké!

  • V odpovědi na: syphoon

    A zabudol si dopísať Limovu ľavú a pravú ruku. Mendez a Murthy

  • No dokud za nás ještě hraje Gaya, tak si smyčku kolem krku ještě dělat nebudu *30*

  • Gaya má byť podľa všetkého líder - kapitán valencijského celku *12*

  • Škoda, že nešel Villa do Villarrealu. Potom už bychom se fakt mohli dívat na "naše hráče", akorát ve žlutém dresu :)