The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 7. kole

La Liga po 7. kole


Potřetí v řadě fanoušci Valencie po odehraném ligovém kole smutní. Netopýři znovu prohráli, a třebaže je La Liga letos bohatá na překvapivé výsledky, tak v utkáních Los Che se bohužel žádných pozitivních překvapení v poslední době nedočkáváme. V našem tradičním souhrnu se podíváme na všechny výsledky 7. kola, na aktuální podobu ligové tabulky, nejlepší ligové střelce a naši tipovačku. Závěrem pak zmíníme program následujících dvou ligových kol.

Jak se hrálo v 7. kole La Ligy

V pátek 23. října odstartovalo 7. kolo zápasem mezi Elche a Valencií. Utkání by se dalo stručně shrnout tak, že domácí v prvním poločase ukázali efektivní produktivitu, zatímco ve druhé půli naopak hosté předvedli trápení s proměňováním šancí. Elche možná v první půli nebylo opticky výrazně lepším týmem, ale přesto na poločasovou přestávku mířilo s dvoubrankovým vedením. Nejprve se totiž v 19. minutě povedenou střelou prosadil Josan Fernandez a následně Valencia již poněkolikáté v této sezóně předvedla defenzivní nedůraz, z čehož těžil tentokrát Fidel ve 37. minutě. Ve druhé půli se Valencia začala dostávat i do šancí, ale neproměňovala je. Jediným úspěšným střelcem Netopýrů se stal v 74. minutě Toni Lato. Domácího gólmana později překonal i Manu Vallejo, ale jeho pokus stihl ještě před brankovou čárou uklidit do bezpečí jeden z obránců Elche, které i díky tomu zvítězilo 2:1. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

V sobotu 24. října se na barcelonském Camp Nou hrál jasný šlágr kola, slavné El Clasico. Už v 5. minutě se do vedení dostal Real Madrid zásluhou Federica Valverdeho. Z vedení se však Bílý balet příliš dlouho netěšil, protože už v 8. minutě vyrovnal Ansu Fati. Rozhodující okamžik utkání přišel v 63. minutě, kdy měl Real Madrid k dispozici pokutový kop, s nímž si poradil Sergio Ramos. Na konečných 1:3 z pohledu domácí Barcelony pak v 90. minutě upravil madridský Luka Modric.

Přesně 24. října 1920 byl v Pamploně založen fotbalový klub Osasuna. V sobotu tedy slavila stoleté výročí, a to domácím zápasem proti Athleticu Bilbao. Dlouho to vypadalo, že se schyluje k bezgólové remíze, ale nakonec si domácí k jubileu nadělili tři body, o něž se zasloužil Ruben Garcia proměněnou penaltou v 81. minutě. Osasuna tak zvítězila 1:0.

V utkání mezi Sevillou a Eibarem byl favorit jasný, ale úřadující šampion Evropské ligy na svém hřišti s baskickým soupeřem překvapivě padl 0:1 a z domácího zápasu nezískal body po dlouhých deseti měsících. O osudu utkání rozhodl ve 41. minutě Kike.

V závěrečném utkání sobotního programu 8. kola přivítalo Atletico Madrid Betis Sevilla. Na stadionu Wanda Metropolitano se na góly čekalo až do druhého poločasu. Hned ve 46. minutě poslal Atletico do vedení Marcos Llorente. Domácí poté drželi nejtěsnější náskok a stejně jako před týdnem přidali druhý gól až v nastaveném čase, tentokrát se o něj postaral Luis Suarez v 91. minutě.

V neděli 25. října se v prvním utkání střetly dva týmy ze spodku ligové tabulky. Real Valladolid přivítal na svém hřišti Deportivo Alaves a jestliže měl vidinu zisku důležitých bodů, tak se mu jeho plán začal bortit ve 21. minutě, kdy Nacho Martinez obdržel červenou kartu. Lucas Perez sice nařízenou penaltu neproměnil, ale přesto byl Valladolid do dalšího průběhu zápasu ve značné nevýhodě. To se projevilo ve druhém poločase, kdy nejprve v 55. minutě vstřelil vedoucí gól Pina a následně v 85. minutě navýšil náskok hostí Borja Sainz. Deportivo Alaves tak v důležitém utkání zvítězilo 2:0.

Gólově nejchudším zápasem 7. kola bylo utkání dvou týmů vyznávajících žluté barvy, a to dokonce natolik, že se již řadu let přou o to, kdo je tou jedinou a správnou Žlutou ponorkou. Zajímavý článek pojednávající o tomto sporu před lety přinesl web ŠpanělskýFotbal.cz, nicméně odpověď nepřinesl. A odpovědi na to, kdo je lepší, zda Cadiz nebo Villarreal, jsme se nedočkali ani na hřišti, kde se oba celky rozešly smírně po remíze 0:0.

Na Coliseum Alfonso Perez se utkaly dva týmy, které v minulé sezóně bojovaly v posledním kole o pohárovou Evropu. V souboji na dálku tehdy byla úspěšnější Granada, která letos na podzim hraje Evropskou ligu. Oproti tomu Getafe v pohárové Evropě schází. Tentokrát se oba celky střetly ve vzájemném souboji, ale úspěšnější byla znovu Granada, která v Madridu zvítězila 1:0 penaltovým gólem Angela Montora ze 45. minuty.

V posledním nedělním utkání přivítal Real Sociedad Huescu. Domácí se dostali do vedení ve 35. minutě, kdy pokutový kop proměnil Mikel Oyarzabal. Další góly přišly až ve druhém poločase. Ve 46. minutě vyrovnal Rafa Mir a leckoho možná napadlo, že Huesca získá další remízu k už tak vysokému počtu nerozhodných výsledků. Tentokrát byl však soupeř proti. V 54. minutě vrátil domácím vedení svým druhým gólem v zápase Mikel Oyarzabal a následně vedení baskického celku navýšili Portu v 68. minutě a Alexander Isak v 75. minutě. Real Sociedad tak nakonec zvítězil přesvědčivě 4:1.

Celý program 7. kola La Ligy uzavřelo utkání mezi Levante a Celtou Vigo, tedy dvou týmů ze spodku ligové tabulky. Na góly se na stadionu Villarrealu, kde má Levante dočasný azyl, než bude dokončena rekonstrukce jeho domovského stánku, čekalo do začátku druhého poločasu, ale pak padly hned dva v rychlém sledu. Ve 48. minutě poslal domácí do vedení proměněným pokutovým kopem Roger Marti, ale už v 52. minutě vyrovnal Sergio Carreira. To však zároveň bylo z obou stran vše a zápas tak skončil remízou 1:1, která příliš nepomohla ani jednomu z týmů.

Ligová tabulka po 7. kole

Tabulka La Ligy je nadále dosti zkreslená, neboť jen polovina týmů má odehraná všechna utkání. V případě dalších týmů docházelo k odkládání zápasů, které se budou konat až na začátku roku 2021, takže do té doby mohou panovat v tabulce trochu zmatky. Plný počet zápasů odehráli Valencia, Villarreal, Betis Sevila, Cadiz, Real Sociedad, Celta Vigo, Huesca, Real Valladolid, Eibar a Deportivo Alaves. Zápas k dobru mají Getafe, Real Madrid, Granada, Levante, Osasuna a Athletic Bilbao. Dokonce dva zápasy k dobru pak mají Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid a Elche.

Valencia prohrála již třikrát v řadě a už nějaký čas se tak drží na zisku 7 bodů. Zhoršuje se jen její zápasová bilance, která je aktuálně 2-1-4, a skóre, které má momentálně podobu 9:11. A pak samozřejmě nesmíme zapomenout na posun tabulkou směrem dolů. Nyní Los Che nalezneme na 14. místě. Co se týče produktivity útoku, tak zde Valencie sice stále teoreticky patří mezi nejlepší, nicméně je to dost ovlivněno prvním zápasem a čtyřgólovou kanonádou proti Levante. V dalších zápasech Valencia pětkrát vstřelila přesně jeden gól a jednou vyšla střelecky úplně naprázdno. V kombinaci s nejhorší obranou (spolu s Betisem a Levante) to bohužel nedává moc velké naděje na bodové zisky.

Na čele tabulky se udržel Real Sociedad, který je o bod před Realem Madrid a Granadou. O další bod zpět je Villarreal a nejlepší šestku uzavírají s dalším bodem ztráty Atletico Madrid a Cadiz. Vedoucí baskický celek a duo Žlutých ponorek má na kontě plný počet zápasů, zatímco Real Madrid a Granada mají zápas k dobru a Atletico Madrid dokonce dva zápasy k dobru. Madridské Atletico je jediným týmem, který v této sezóně ještě neprohrál.

Na úplné dno tabulky klesl po domácím neúspěchu s Deportivem Alaves Real Valladolid. Z posledního místa uniklo Levante, které je o bod před Valladolidem a navíc má zápas k dobru. Trojici nejhorších doplňuje Huesca, která sice jen dvakrát prohrála, ale získávat body po jednom za řadu nerozhodných výsledků, to k velkému úspěchu nejspíš nepovede. Huesca je posledním týmem, který v této ligové sezóně ještě nezvítězil, a aktuálně je o bod před Levante a pro změnu o bod za Celtou Vigo a Athleticem Bilbao, což jsou dva týmy těsně nad sestupovým pásmem. Athletic má navíc zápas k dobru. Jinak oba jsou už jen bod za Los Che.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1 Previous rank: 3 7 4 2 1 14 3 +11 14 WWWLW  
2 Previous rank: 1 6 4 1 1 9 4 +5 13 WLWWW  
3 Previous rank: 10 6 4 1 1 8 8 +0 13 WWDLW  
4   7 3 3 1 8 8 +0 12 DWDWL  
5 Previous rank: 12 5 3 2 0 10 1 +9 11 WWDDW  
6 Previous rank: 9 7 3 2 2 6 6 +0 11 DWDWL  
7 Previous rank: 11 6 3 1 2 6 4 +2 10 WDWLL  
8 Previous rank: 16 5 3 1 1 5 4 +1 10 WWDWL  
9 Previous rank: 7 6 3 1 2 5 4 +1 10 LWLWD  
10 Previous rank: 2 7 3 0 4 7 11 -4 9 LLWLL  
11 Previous rank: 14 7 2 2 3 5 6 -1 8 WDWLL  
12 Previous rank: 5 5 2 1 2 9 5 +4 7 LLDWW  
13 Previous rank: 6 5 2 1 2 5 4 +1 7 LLDWW  
14 Previous rank: 8 7 2 1 4 9 11 -2 7 LLLWD  
15 Previous rank: 17 7 2 1 4 5 8 -3 7 WLWLD  
16 Previous rank: 19 6 2 0 4 4 6 -2 6 LWLLW  
17 Previous rank: 13 7 1 3 3 4 10 -6 6 DLLLD  
18 Previous rank: 15 7 0 5 2 5 10 -5 5 LDDDD  
19 Previous rank: 18 6 1 1 4 6 11 -5 4 DLLLW  
20   7 0 3 4 5 11 -6 3 LDLLD  


Nejlepší ligoví střelci po 7. kole

Čelo tabulky střelců se po 7. kole vyrovnalo, neboť na Paca Alcacera z Villarrealu (4 góly) se dotáhli Ansu Fati z Barcelony (4 góly), Luis Suarez z Atletica Madrid (4 góly), Portu z Realu Sociedad (4 góly) a Mikel Oyarzabal z Realu Sociedad (4 góly). O gól za nimi je skupinka ve složení Jose Luis Morales z Levante (3 góly), Iago Aspas z Celty Vigo (3 góly), Gerard Moreno z Villarrealu (3 góly) a Maxi Gomez z Valencie (3 góly), k nimž se v 7. kole připojil Kike z Eibaru (3 góly).

Co se týče ligových střelců Valencie, tak zde si prozatím stále vede nejlépe již výše zmiňovaný Maxi Gomez (3 góly), jemuž je v patách Manu Vallejo (2 góly). Svojí gólovou troškou do mlýna pak přispěli i Gabriel Paulista (1 gól), Daniel Wass (1 gól), Goncalo Guedes (1 gól) a Toni Lato (1 gól).

Tipovačka po 7. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět zde a v našem nedávném článku. Web bohužel v poslední době stále postihovaly výpadky, ale doufáme, že i tak se všem zájemcům dařilo v pořádku natipovat.

Na výsledky 7. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 19 tipérů, přičemž opět žádný z nich nepřekonal dvacetibodovou hranici. Nejlepší odhad výsledků prokázal LukasTV (18 bodů), který navíc natipoval o jeden zápas méně než většina jeho konkurentů. Rozestupy na čele pořadí 7. kola však byly minimální, na druhém místě se těsně za vítězem umístil JEFFINHO (17 bodů), za nímž se seřadila vyrovnaná trojice mikita10sM (16 bodů), Woyta (16 bodů) a netopier (16 bodů).

V čele celkového pořadí se udržel ruty (96 bodů), ale za ním se pořadí trochu změnilo. Nejlepším výkonem 7. kola se na průběžné druhé místo posunul LukasTV (84 bodů), jemuž uvolnil pozici jansosom (81 bodů), který je aktuálně na bronzovém stupínku. Pak následuje bodově vyrovnaná trojice, z níž však pro sebe čtvrtou příčku uzmul Lumirik (75 bodů), protože má oproti svým konkurentem výrazně vyšší počet přesně trefených výsledků. Dvojice netopier (75 bodů) a Harakant (75 bodů) ho však v příštím kole jistě bude chtít v pořadí přeskočit.

Abychom pro případ dalších výpadků webu předešli tomu, že někdo neměl dostatek času k natipování, tak už nyní můžete tipovat nejen na 8. kolo, které se bude hrát o nadcházejícím víkendu, ale i na 9. kolo, které se bude konat ještě o týden později. Dále jsou v systému k natipování i zápasy odložené v 1., 2. a 4. kole, na jejichž natipování však máte ještě dost času, neboť všechny mají být sehrány až v příštím kalendářním roce.

Program 8. a 9. kola La Ligy

Vzhledem k tomu, že v tipovačce jsou již k natipování vypsaná obě následující ligová kola, která zbývá odehrát do další reprezentační přestávky, tak i v závěru našeho tradičního ohlédnutí vás seznámíme s programem hned na dva nejbližší víkendy naplněné španělským ligovým fotbalem.

Program 8. kola La Ligy je rozepsán hned do čtyř dnů, a to včetně páteční předehrávky a pondělní dohrávky. Uvidíme, zda to tak vydrží, nebo jestli jako již několikrát v této sezóně dojde na přesunutí všech zápasů na víkendové dny. V rámci 7. kola se v pátek i v pondělí hrálo, takže předpokládejme, že tentokrát tomu nebude jinak. Každopádně zatím platí, že 8. kolo začne v pátek 30. října zápasem mezi Eibarem a Cadizem (21:00). V sobotu 31. října se utká Real Madrid s Huescou (14:00), Athletic Bilbao se Sevillou (16:00), Osasuna s Atleticem Madrid (18:30) a Deportivo Alaves s Barcelonou (21:00). V neděli 1. listopadu pak budou hrát Betis Sevilla s Elche (14:00), Celta Vigo s Realem Sociedad (16:00), Granada s Levante (18:30) a Valencia s Getafe (21:00). Celé 8. kolo pak má být zakončeno v pondělí 2. listopadu zápasem mezi Villarrealem a Realem Valladolid (21:00).

Program 9. kola naplánován jen na tři dny, schází pondělní dohrávka. Důvodem její absence bude pravděpodobně následující reprezentační přestávka, tedy aby se nominovaní hráči mohli dříve připojit k národním týmům. Program 9. kola zahájí v pátek 6. listopadu souboj mezi Elche a Celtou Vigo (21:00). V sobotu 7. listopadu se utkají Huesca s Eibarem (14:00), Barcelona s Betisem Sevilla (16:15), Sevilla s Osasunou (18:30) a Atletico Madrid s Cadizem (21:00). V neděli 8. listopadu pak jsou na programu zápasy Getafe s Villarrealem (14:00), Realu Sociedad s Granadou (16:15), Levante s Deportivem Alaves (18:30), Realu Valladolid s Athleticem Bilbao (18:30) a Valencie s Realem Madrid (21:00).

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.