The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 8. kole

La Liga po 8. kole


Valencia v 8. kole sahala po vítězství, ale následně to naopak vypadalo, že počtvrté v řadě prohraje. Nakonec s Getafe vyválčila alespoň bod. V našem tradičním souhrnu se samozřejmě podíváme na všechny výsledky 8. kola, na aktuální podobu ligové tabulky, nejlepší ligové střelce a naši tipovačku. Závěrem pak zmíníme program následujícího ligového kola, po němž bude následovat reprezentační přestávka.

Jak se hrálo v 8. kole La Ligy

V pátek 30. října odstartovalo 8. kolo zápasem mezi Eibarem a Cadizem a hosté znovu potvrdili, jak se jim na venkovních hřištích skvěle daří. Cadiz se mimo svůj stadion představil počtvrté v této sezóně a stále si drží venkovní neprůstřelnost a stoprocentní bodovou úspěšnost. V Eibaru zvítězil 2:0, o což se góly zasloužili Alvaro Negredo ve 36. minutě a Salvi ve 39. minutě.

V sobotu 31. října začal zápasový program utkáním mezi Realem Madrid a Huescou. Zatímco Cadiz je nováčkem skvěle hrajícím na cizích hřištích, tak Huesca prozatím jako nováček La Ligy zaujal vysokým počtem remíz. V Madridu však tentokrát bodovat nedokázal. V prvním poločase poslali Bílý balet do vedení Eden Hazard ve 40. minutě a Karim Benzema ve 45. minutě. Po změně stran domácí náskok navýšil Fede Valverde v 54. minutě. Huesca svůj jediný gólový úspěch v zápase zaznamenala v 74. minutě, kdy se prosadil David Ferreiro. V závěru utkání pak Karim Benzema v 90. minutě svým druhým gólem v utkání pečetil vítězství Realu 4:1.

Sevilla pravděpodobně nezajížděla do Bilbaa k utkání s tamním Athleticem v dobrém rozpoložení, no baskické město opouštěla ještě skleslejší, protože si připsala třetí porážku v řadě. Přitom vstup do utkání se Seville povedl a v 9. minutě ji poslal do vedení Youssef En-Nesyri. V druhé půli se však vývoj utkání úplně obrátil. Nejprve Iker Muniain v 76. minutě vyrovnal a poté Oihan Sancet v 86. minutě vystřelil Athleticu vítězství 2:1.

V dalším sobotním utkání přivítala Osasuna Atletico Madrid. Hosty poslala do vedení proměněná penalta ve 43. minutě. Prosadil se Joao Felix. Stejný hráč v 69. minutě náskok Atletica zvýšil. V 80. minutě sice domácí Ante Budimir vstřelil kontaktní gól, ale vyrovnání se Osasuna nedočkala. Naopak v 88. minutě Lucas Torreira upravil na konečných 3:1 pro madridský celek.

V posledním říjnovém utkání přivítalo Deportivo Alaves Barcelonu. Favorit utkání byl jasný a domácí to tedy nebyli. Ale navzdory předzápasovým prognozám to bylo Deportivo Alaves, kdo se dostal do vedení. Ve 31. minutě domácím zajistil náskok Luis Rioja. Barcelona musela v druhé půli dotahovat a v jejich snaze jim pomohla červená karta pro domácího Jotu Peleteira v 62. minutě. Barcelona ostatně hned vzápětí gólově zareagovala a Antoine Griezmann vyrovnal. Jenomže to bylo ze strany katalánského celku vše a utkání tak skončilo remízou 1:1. Holandskému trenérovi Ronaldu Koemanovi se tak trenérský návrat do Španělska prozatím nedaří dle jeho představ.

Prvním listopadovým zápasem bylo v neděli 1. listopadu utkání mezi Betisem Sevilla a Elche. Hosté prozatím jako další nováček La Ligy prozatím předváděli celkem dobré výkony, ale utkání v Seville se jim nepovedlo. Už v 7. minutě poslal domácí do vedení Antonio Sanabria. Ve 28. minutě už byl náskok Betisu dvougólový, prosadil se Cristian Tello. Ještě hůř mohlo být s Elche ve 45. minutě, ale Nabil Fekir neproměnil penaltu. Po poločasové pauze se však přesto na další domácí gól příliš dlouho nečekalo, v 56. minutě se podruhé v utkání prosadil Cristian Tello. V 60. minutě tak už Josan Fernandez jen mírnil porážku Elche, které na hřišti Betisu Sevilla prohrálo 1:3.

Jasnou záležitostí bylo i utkání ve Vigu, kde místní Celta přivítala Real Sociedad. Jenomže v tomto případě byli dominantním týmem hosté. Basky poslal do vedení ve 24. minutě David Silva svým prvním gólem po návratu do Španělska. Ve 34. minutě pak na něho navázal Mikel Oyarzabal. K dalšímu navýšení hostujícího náskoku došlo v 54. minutě zásluhou Williana Joseho. V 77. minutě z pokutového kopu sice snížil Iago Aspas, ale v 81. minutě se pak znovu o zvýraznění náskoku hostujícího celku postaral svým druhým gólem v utkání Willian Jose. Celta Vigo tak doma s Realem Sociedad prohrála jasně 1:4.

Jasnou záležitostí mělo být i utkání mezi Granadou a Levante, ale domácí roli favorita nezvládli. Sice je už v 8. minutě poslal do vedení Darwin Machis, ale vzápětí dostali tvrdý úder, když byl v 16. minutě vyloučen Maxime Gonalons. Granada tak převážnou část utkání musela odehrát v oslabení. Levante však své výhody využilo gólově pouze jednou, a to ve 34. minutě, kdy se prosadil Ruben Vezo. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

V posledním nedělním utkání se Valencia po dvou venkovních zápasech vrátila domů na Mestallu, kde přivítala Getafe, proti kterému se snažila ukončit svoji třízápasovou šňůru porážek. Netopýři se tentokrát vyhnuli brzkému inkasování gólu a naopak se sami dostali do vedení ve 22. minutě, kdy svůj dlouhý sprint zakončil gólem Yunus Musah. Situace se Valencii zkomplikovala v 56. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Thierry Correia. Valencia však hrála dobře a snažila se svůj náskok udržet, leč nepodařilo se jí to. V 87. minutě vyrovnal Juan Hernandez. Když pak v 94. minutě vstřelil další gól madridského celku Angel, tak už se zdálo, že Valencia z utkání odejde s prázdnou. Jenomže vzápětí byl v pokutovém území Getafe sražen Maxi Gomez a po minutách dohadů Carlos Soler ve 100. minutě proměnil nařízenou penaltu a vyrovnal na konečných 2:2. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

Celý program 8. kola La Ligy uzavřelo v pondělí 2. listopadu utkání mezi Villarrealem a Realem Valladolid. Žlutá ponorka pozici favorita potvrdila už v prvním poločase, kdy se prosadil nejprve Samuel Chukwueze ve 21. minutě a následně Pau Torres ve 37. minutě. Více gólů utkání nepřineslo a Villarreal tak zvítězil 2:0.

Ligová tabulka po 8. kole

Tabulka La Ligy je nadále dosti zkreslená, neboť jen polovina týmů má odehraná všechna utkání. V případě dalších týmů docházelo k odkládání zápasů, které se budou konat až na začátku roku 2021, takže do té doby mohou panovat v tabulce trochu zmatky. Plný počet zápasů odehráli Valencia, Villarreal, Betis Sevila, Cadiz, Real Sociedad, Celta Vigo, Huesca, Real Valladolid, Eibar a Deportivo Alaves. Zápas k dobru mají Getafe, Real Madrid, Granada, Levante, Osasuna a Athletic Bilbao. Dokonce dva zápasy k dobru pak mají Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid a Elche.

Valencia proti Getafe sice ukončila svoji třízápasovou sérii porážek, ale jediný bodík za těžce vybojovanou remízu jí v tabulkovém postavení příliš nepomohl. Aktuálně jsou Netopýři na 13. místě se ziskem 8 bodů za zápasovou bilanci 2-2-4 při skóre 11:13. Valencijský útok je čtvrtý nejproduktivnější, valencijská obrana je třetí nejprostupnější. Na sestupové pásmo mají Netopýři jen tříbodový náskok.

Na čele tabulky se udržel Real Sociedad, který je o bod před Realem Madrid. Na bronzový stupínek se vyhoupl Villarreal, který se dostal před Granadu. Ta je nyní bodově nastejno s Atleticem Madrid a Cadizem. Real Madrid a Granada mají zápas k dobru, Atletico Madrid, které si i po 8. kole udrželo ligovou neporazitelnost, má dokonce dva zápasy k dobru.

V ligovém suterénu se toho mnoho nezměnilo. Na posledním místě zůstává Real Valladolid, který má dvoubodovou ztrátu na dvojici Huesca a Levante. Z této trojice má jediné Levante zápas k dobru. O bod nad sestupovým pásmem je Celta Vigo a další bod k dobru má Sevilla, která však ještě v roce 2021 bude dohrávat dva zápasy, které jí byly odloženy v úvodu aktuálního ligového ročníku. O bod nad Sevillou je pak skupina, ve které je spolu s Eibarem, Deportivem Alaves a Barcelonou i Valencia. Barcelona má stejně jako Sevilla ještě dva zápasy k dobru.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1   8 5 2 1 18 4 +14 17 WWWWL  
2 Previous rank: 3 7 5 1 1 13 5 +8 16 WWLWW  
3 Previous rank: 5 8 4 3 1 10 8 +2 15 WDWDW  
4 Previous rank: 6 6 4 2 0 13 2 +11 14 WWWDD  
5 Previous rank: 2 8 4 2 2 8 6 +2 14 WDWDW  
6 Previous rank: 4 7 4 2 1 9 9 +0 14 DWWDL  
7 Previous rank: 10 8 4 0 4 10 12 -2 12 WLLWL  
8 Previous rank: 9 7 3 2 2 7 6 +1 11 DLWLW  
9 Previous rank: 7 7 3 1 3 7 7 +0 10 LWDWL  
10 Previous rank: 8 6 3 1 2 6 7 -1 10 LWWDW  
11 Previous rank: 16 7 3 0 4 6 7 -1 9 WLWLL  
12   6 2 2 2 10 6 +4 8 DLLDW  
13 Previous rank: 14 8 2 2 4 11 13 -2 8 DLLLW  
14 Previous rank: 15 8 2 2 4 6 9 -3 8 DWLWL  
15 Previous rank: 11 8 2 2 4 5 8 -3 8 LWDWL  
16 Previous rank: 13 6 2 1 3 6 6 +0 7 LLLDW  
17   8 1 3 4 5 14 -9 6 LDLLL  
18 Previous rank: 19 7 1 2 4 7 12 -5 5 DDLLL  
19 Previous rank: 18 8 0 5 3 6 14 -8 5 LLDDD  
20   8 0 3 5 5 13 -8 3 LLDLL


Nejlepší ligoví střelci po 8. kole

Dobré střelecké časy v poslední době prožívá Mikel Oyarzabal z Realu Sociedad (5 gólů), který se po 8. kole osamostatnil v čele tabulky ligových střelců. Co se týče skupiny jeho nejbližších pronásledovatelů, tak tu tvoří Paco Alcacer z Villarrealu (4 góly), Ansu Fati z Barcelony (4 góly), Luis Suarez z Atletica Madrid (4 góly), Portu z Realu Sociedad (4 góly) a nově i Iago Aspas z Celty Vigo (4 góly) a Cristian Tello z Betisu Sevilla (4 góly). O gól zpět je pak další početná skupina, kterou tvoří Jose Luis Morales z Levante (3 góly), Gerard Moreno z Villarrealu (3 góly), Maxi Gomez z Valencie (3 góly), Kike z Eibaru (3 góly) a nově i Karim Benzema z Realu Madrid (3 góly) a Angel z Getafe (3 góly).

V 8. kole se Valencia střelecky činila ze svého pohledu nadprůměrně, ale dočkali jsme se dvou premiérových střelců. Nic se tak nezměnilo na čele klubové střelecké tabulky, kde je nadále již výše zmiňovaný Maxi Gomez (3 góly), jemuž je v patách Manu Vallejo (2 góly). Svojí gólovou troškou do mlýna pak přispěli Gabriel Paulista (1 gól), Daniel Wass (1 gól), Goncalo Guedes (1 gól), Toni Lato (1 gól) a nově i Yunus Musah (1 gól) a Carlos Soler (1 gól).

Tipovačka po 8. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět zde a v našem článku zveřejněném před začátkem aktuální sezóny.

Na výsledky 8. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 20 tipérů. Zatímco v předchozích kolech jsme marně čekali na překonání dvacetibodové hranice, tak tentokrát to hned několik tipérů zvládlo. O první místo se pak podělili hned tři, a to Cáfa82 (22 bodů), Harakant (22 bodů) a mikita10sM (22 bodů). Nejlepší pětici tipérů 8. kola pak doplňují Ingi (20 bodů) a JEFFINHO (20 bodů).

V čele celkového pořadí se udržel ruty (111 bodů), který prozatím jako jediný překonal stobodovou hranici. Těsně pod ní je LukasTV (99 bodů), který drží stříbrnou příčku. Z úspěšných tipérů 8. kola se nejvíc do popředí celkového pořadí propracoval aktuálně třetí Harakant (97 bodů). Nejlepší pětici doplňují netopier (94 bodů) a jansosom (93 bodů), ale za nimi je v rozmezí pár bodů řada dalších hráčů. No posuďte sami: Lumirik (92 bodů), JEFFINHO (92 bodů), mikita10sM (90 bodů), Cáfa82 (89 bodů), Rostis1001 (89 bodů), Woyta (88 bodů), Packo114 (86 bodů). Po příštím kole tak může být pořadí klidně hodně odlišné od současného stavu.

Již nějaký čas je možné tipovat na 9. kolo, které se bude konat o nadcházejícím víkendu. Dále jsou v systému k natipování i zápasy odložené v 1., 2. a 4. kole, na jejichž natipování však máte ještě dost času, neboť všechny mají být sehrány až v příštím kalendářním roce.

Program 9. kola La Ligy

Následující ligové kolo je naplánováno jen na tři dny, schází pondělní dohrávka. Důvodem její absence bude pravděpodobně následující reprezentační přestávka, tedy aby se nominovaní hráči mohli dříve připojit k národním týmům. Program 9. kola zahájí v pátek 6. listopadu souboj mezi Elche a Celtou Vigo (21:00). V sobotu 7. listopadu se utkají Huesca s Eibarem (14:00), Barcelona s Betisem Sevilla (16:15), Sevilla s Osasunou (18:30) a Atletico Madrid s Cadizem (21:00). V neděli 8. listopadu pak jsou na programu zápasy Getafe s Villarrealem (14:00), Realu Sociedad s Granadou (16:15), Levante s Deportivem Alaves (18:30), Realu Valladolid s Athleticem Bilbao (18:30) a Valencie s Realem Madrid (21:00).

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.