The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V osmifinále Copa del Rey čeká na Netopýry velká výzva

V osmifinále Copa del Rey čeká na Netopýry velká výzva


Valencia úspěšně zvládla své utkání 3. kola Copa del Rey o minulém víkendu, ale jelikož se několik zápasů dohrávalo ještě nyní v týdnu, tak na los osmifinále došlo teprve dnes. Poprvé v soutěži mohl být Netopýrům za soupeře vylosován prvoligový tým, a to se také stalo. Valencia se utká se Sevillou, přičemž hrát se bude v Andalusii.

Valencia se dosud v aktuálním ročníku Copa del Rey s každým kolem postavila soupeři o úroveň těžšímu. V 1. kole hrála s Terrassou z Tercera Division, ale ze strany Los Che to bylo velké trápení a postup až v prodloužení, kdy dokázala zvítězit 4:2. To ve 2. kole si proti Yeclanu Deportivu vedla Valencia o poznání lépe, záhy se dostala do dvoubrankového vedení a pak už zápas jen kontrolovala a nakonec zvítězila s přehledem 4:1. I ve 3. kole proti Alcorconu ze Segunda Division se Netopýři vyhnuli větším komplikacím a zvítězili 2:0, o což se výraznou měrou zasloužil především Manu Vallejo, který ve 12. minutě vyzval ke skórování Kobu Koindrediho, pro něhož to byl první gól za valencijské áčko, a v 76. minutě pak sám skóroval z volného přímého kopu.

Ve 3. kole ve všech zápasech platilo, že se utkal tým z nižších soutěží s prvoligovým soupeřem. Ovšem ne všem týmům La Ligy se podařilo postoupit do osmifinále. Ve 3. kole vypadli o minulém víkendu Deportivo Alaves, Cadiz, Elche a Eibar, ale největšího překvapení jsme se dočkali až v týdnu, kdy Alcoyano hrající Segunda Division B vyprovodilo z pohárové soutěže obhájce titulu v La Lize, tedy Real Madrid. V losovacím osudí pro los osmifinále bylo celkem pět týmů z nižších soutěží. Ze Segunda Division B postoupilo kromě Alcoyana ještě Navalcarnero, ze Segunda Division pak Almeria, Girona a Rayo Vallecano. Tyto týmy mělz už před losem jistotu, že budou hrát osmifinále doma a že jim bude za soupeře některý z prvoligových celků. Těch bylo v osudí celkem jedenáct, a to Valencia, Levante, Real Valladolid, Sevilla, Granada, Osasuna, Betis Sevilla, Villarreal, Real Sociedad, Athletic Bilbao a Barcelona. Už před losem tak bylo jasné, že se v osmifinále dočkáme tří čistě prvoligových dvojic.

A jak postupně probíhal los, tak začalo být jasné, že i Valencii čeká boj s nějakým konkurentem z La Ligy. Dalo se ještě doufat, že snad bude hrát Valencia alespoň doma, ale nakonec se Netopýři dostali do dvojice, do které již předtím byla vylosována Sevilla. To tedy znamená, že domácím týmem bude v tomto utkání andaluský celek. I Sevilla má za sebou v tomto ročníku Copa del Rey tři zápasy a všechny odehrané z pozice hostujícího týmu. V 1. kole zvítězila jasně 3:0 na hřišti Ciudad de Lucena, což je tým z Tercera Division. Ve 2. kole andaluský celek jeden gól ubral a zvítězil tedy 2:0, přičemž soupeřem mu byly Linares Deportivo hrající Segunda Division B. Nejvíce se Sevilla na postup nadřela ve 3. kole proti druholigovému Leganes. Soupeře, který ještě v minulé sezóně působil v La Lize, porazila 1:0 po prodloužení až gólem Lucase Ocampose z 96. minuty. Sevilla se tedy stejně jako Valencia postavila s každým kolem soupeři o úroveň těžšímu. Oproti Netopýrům však sevillský celek v této sezóně Copa del Rey ještě neinkasoval.

Osmifinálové zápasy jsou na programu příští týden, a to od úterý 26. ledna do čtvrtka 28. ledna.  Kdy přesně bude Valencia v Seville bojovat o postup do čtvrtfinále pohárové soutěže, to ještě známo není.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.