The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 22. kole

La Liga po 22. kole


Od našeho posledního retrospektivního článku odehrála La Liga další dvě kola, tedy je ideální čas si připomenout jednotlivá utkání 21. a 22. kola a zhodnotit, jak jejich výsledky ovlivnily podobu ligové tabulky. Chybět nebude ani pořadí nejlepších střelců La Ligy a vývoj naší tipovačky.

Jak se hrálo ve 21. kole La Ligy

V pátek 29. ledna se utkaly dva týmy silně ohrožené sestupem. Real Valladolid přivítal poslední Huescu a jistě si chtěl vylepšit své naděje na záchranu, nicméně hostující útočník Rafa Mir byl proti. Odchovance Los Che skóroval ve 37., 50. a 57. minutě a zaznamenal tedy hattrick. Za Valladolid skóroval až Toni Villa v 93. minutě, takže Huesca se mohla radovat z důležitého vítězství 3:1. Bylo to její teprve druhé vítězství v sezóně a první na venkovním hřišti.

V sobotu 30. ledna přivítal nejdříve Eibar Sevillu a prohrál 0:2. Góly andaluského celku vstřelili Lucas Ocampos ve 28. minutě z penalty a Joan Jordan v 55. minutě.

I v druhém sobotním utkání slavili tříbodový zisk hosté, nicméně v tomto případě to bylo velké překvapení, neboť Real Madrid nestačil doma na Levante. Pravdou je, že už od 9. minuty hrál po vyloučení Militaa Real v oslabení. Přesto se dostal do vedení, a to ve 13. minutě gólem Asensia. Levante se poprvé prosadilo ve 32. minutě, kdy vyrovnával Morales. O vítězi pak rozhodla 78. minuta a gól Rogera Martiho, který Levante zajistil triumf 2:1.

V dalším zápase se poprvé ve 21. kole radovali z vítězství domácí, což nás potěšilo, neboť se jednalo o utkání na Mestalle, ve kterém Valencia hostila Elche. Netopýři měli řadu šancí, aby soupeře vyprovodili s debaklem, ale jelikož se prosadil jen Daniel Wass ve 22. minutě, zatímco Carlos Soler například ve 34. minutě neproměnil penaltu, tak to na Mestalle byl opět klasický strach o vítězství až do závěrečného hvizdu. Těsné vítězství 1:0, které si můžete připomenout v našem reportu, však Los Che uhájili.

Sobotní program uzavřelo utkání mezi Villarrealem a Realem Sociedad. Domácí Žlutá ponorka se dostala do vedení hned ve 3. minutě gólem Daniho Pareja. Real Sociedad si gólový úspěch nechal naopak na úplný závěr. O konečné remíze 1:1 rozhodl Alexander Isak až v 93. minutě.

V neděli 31. ledna jsme se na úvod dočkali bezbrankové remízy 0:0 mezi Getafe a Deportivem Alaves, což se dá hodnotit jako cenný bod pro o záchranu bojující baskický celek.

O poznání větší střelnice jsme se dočkali v zápase mezi Cadizem a Atleticem Madrid. Luis Suarez poslal hosty do vedení ve 28. minutě, ale Alvaro Negredo vyrovnal ve 35. minutě. Přesto Atletico v poločase vedlo, o což se ve 44. minutě zasloužil Saul. Vedení hostí navýšil Luis Suarez proměněnou penaltou v 50. minutě. Podruhé v zápase se poté prosadil i domácí Alvaro Negredo snižující v 71. minutě. Na vyrovnání však Cadiz nedosáhl, naopak v 88. minutě Koke jistil vítězství Atletica 4:2.

Po gólových hodech přišel opět gólový půst v zápase mezi Granadou a Celtou Vigo. Ani jeden tým se neprosadil, tedy jsme se dočkali druhé nedělní remízy 0:0.

V posledním lednovém utkání přivítala Barcelona Athletic Bilbao, který katalánský klub před pár týdny porazil ve finále španělského Superpoháru. V rámci 21. kola La Ligy zvítězila naopak Barcelona, a to 2:1. Ve 20. minutě poslal domácí do vedení Lionel Messi, ale ve 49. minutě se o vyrovnání vlastním gólem postaral Jordi Alba. Vítězství Barceloně zajistil Antoine Griezmann v 74. minutě.

Poslední utkání 21. kola bylo sehráno už v únoru, a to konkrétně v pondělí 1. února. Betis Sevilla přivítal Osasunu a zvítězil 1:0 gólem Borjy Iglesiase ze 79. minuty.

Jak se hrálo ve 22. kole La Ligy

Na úvod 22. kola se v pátek 5. února utkali Deportivo Alaves a Real Valladolid. Hosté se tedy opět po týdnu objevili v pátečním utkání, no ani tentokrát jim to štěstí (a body) nepřineslo. V Baskicku v souboji s dalším týmem ze suterénu ligové tabulky prohráli 0:1. Jediný gól vstřelil Joselu v 66. minutě.

V sobotu 6. února přivítalo Levante, které se v týdnu probojovalo do semifinále Copa del Rey, Granadu. Ve 30. minutě poslal domácí do vedení Morales, ale na jeho gól odpověděl ve 43. minutě Kenedy. V 67. minutě zaúřadoval znovu Morales, ale ani tentokrát to valencijskému celku na vítězství nestačilo, neboť v 92. minutě vyrovnal na konečných 2:2 Roberto Soldado.

Real Madrid tentokrát po týden staré domácí porážce nezaváhal a v Huesce zvítězil 2:1. Do vedení se přitom dostali domácí, o což se ve 48. minutě zasloužil Javier Galan. Tři body Bílému baletu zařídil nečekaný střelec, hned dvakrát se totiž trefil stoper Raphael Varane. V 55. minutě vyrovnal a v 84. minutě rozhodl o osudu utkání.

Dobře rozehraný zápas měl Villarreal na hřišti Elche, ale nakonec stejně nezvítězil. Žlutou ponorku poslal do vedení Gerard Moreno v 16. minutě a stejný hráč náskok hostujícího celku navýšil v 35. minutě. Elche si své góly schovalo až do druhé půle. Ve 49. minutě snížil Guido Carrillo a na konečných 2:2 vyrovnal v 64. minutě Lucas Boye. Villarreal tak má po remízách ve 21. i ve 22. kole na kontě už tucet nerozhodných výsledků a v tomto ohledu je nejlepší v celé La Lize.

V posledním sobotním utkání přivítala Sevilla Getafe a do vedení se dostala v 67. minutě, kdy se prosadil Munir. V té době už domácí hráli přesilovku po vyloučení hostujícího Dakonama. Na potvrzení vítězství si však andaluský celek musel počkat až do úplného závěru, kdy se nejdřív v 87. minutě premiérově ve Španělsku prosadil Papu Gomez a následně na konečných 3:0 upravil Youssef En-Nesyri v 89. minutě.

V neděli 7. února si Real Sociedad zastřílel proti Cadizu. Skóre otevřel Mikel Oyarzabal z penalty ve 26. minutě a stejný hráč domácí náskok navýšil ve 34. minutě. Těsně před odchodem do šaten byl navíc vyloučen Mauro Lopez. Proto měl Real Sociedad vydlážděnou cestu ke třem bodům, což ve druhém poločase potvrdil dvougólový Alexander Isak, který se prosadil v 54. a 59. minutě. Cadiz se čestného úspěchu dočkal až v 65. minutě zásluhou Jaira Izquierda. To ale mnoho nezměnilo na jeho porážce 1:4.

Proti strůjci svého posledního velkého úspěchu se Valencia postavila na San Mames, kde ji přivítal Athletic Bilbao, jehož trenérem je Marcelino Garcia Toral. Domácí se dostali do vedení na konci první půle, kdy si ve 43. minutě poslal míč do vlastní sítě valencijský stoper Hugo Guillamon. Athletic se tak mohl radovat z vedení, třebaže v prvním poločase vlastně ani nevystřelil na valencijskou branku. Ve druhém poločase se ale gólově prosadil i druhý stoper Valencie, který se naštěstí trefil už do té správné sítě. Gabriel Paulista vyrovnal po rohovém kopu Carlose Solera na konečných 1:1 v 65. minutě. Na San Mames tedy došlo zřejmě ke spravedlivé dělbě bodů, nicméně fanoušci Los Che si z utkání budou do budoucna stejně nejvíc pamatovat asi až okamžiky těsně po závěrečném hvizdu, kdy byli v družné přátelské rozpravě domácí trenér Marcelino a někteří jeho bývalí svěřenci z Valencie, jako například střelec nedělního vyrovnávacího gólu Gabriel Paulista, brankář Jaume Domenech nebo útočník Maxi Gomez. Bylo zřejmé, jak měli Netopýři svého trenéra oblíbeného, no a že je náklonnost oboustranná. 

V důležitém záchranářském duelu uspěla Osasuna, která doma porazila Eibar 2:1, díky čemuž opustila sestupové pásmo. Skóre utkání otevřel domácí Jonathan Calleri v 18. minutě. Těsně před poločasovou přestávkou vyrovnal Kike, který se prosadil ve 44. minutě. O osudu utkání pak rozhodl v 87. minutě Ante Budimir.

Betis Sevilla se doma s Barcelonou dostal do vedení ve 38. minutě, kdy se prosadil Borja Iglesias. Katalánci se dočkali vyrovnání v 59. minutě gólem Lionela Messiho. Pak na sebe dvakrát gólově upozornil bývalý stoper valencijských Netopýrů Victor Ruiz, který v současné době hájí barvy Betisu. V 68. minutě se trefil do vlastní sítě, takže šla do vedení Barcelona, ale v 75. minutě se prosadil i na druhé straně hřiště a vyrovnal. Ani tak se ale Betis bodového zisku nedočkal, neboť v 87. minutě rozhodl o barcelonském vítězství 3:2 Trincao.

Kdo v rámci 22. kola zaváhal, to bylo Atletico Madrid. Stalo se tak v pondělí 8. února, kdy Atletico v posledním utkání kola přivítalo Celtu Vigo. Galicijský celek poslal do vedení Santi Mina ve 13. minutě, ale dva góly Luise Suareze ve 45. a 50. minutě překlopily vedení na stranu domácích. Na vítězství však ligový suverén tentokrát nedosáhl. V 89. minutě totiž na konečných 2:2 vyrovnal Facundo Ferreyra.

Ligová tabulka po 22. kole

Tabulka La Ligy je stále dosti zmatená, takže se při jejím studování nezapomeňte podívat, kolik mají jednotlivé týmy odehraných zápasů. Ještě zdaleka bohužel není ve stavu, kdy by měly všechny týmy na kontě po odehraném kole stejný počet odehraných zápasů.

Valencia bodovala ve 21. i ve 22. kole La Ligy a díky tomu se posunula na 12. místo tabulky se ziskem 24 bodů za zápasovou bilanci 5-9-8 při skóre 28:30. Potěšující je například fakt, že z posledních pěti utkání Los Che prohráli jen jednou. Navíc v oněch posledních pěti utkáních inkasovali jen pět gólů, což je výrazně lepší oproti jejich celosezónnímu průměru. Díky tomu už valencijská defenzíva není úplně mezi nejhoršími v La Lize. Na druhou stranu už ani valencijská ofenziva nepatří mezi ty úplně nejproduktivnější. Na sestupové pásmo mají Netopýři aktuálně čtyřbodový náskok.

Situace ve druhé polovině ligové tabulky je však dosti vyrovnaná. V čele druhé poloviny tabulky je aktuálně Athletic Bilbao, který je jen o bod před Los Che. Bodově nastejno s Valencií, ale v tabulce až za ní, jsou Getafe a Cadiz, o dva body zpět pak jsou Deportivo Alaves a Osasuna. O další dva body zpět se pak dostáváme na hranu sestupového pásma. Při bodové shodě je díky lepšímu skóre mimo sestupové pásmo Eibar, zatímco do nejhorší trojice se propadl Real Valladolid, který tak v sestupovém pásmu nově doplnil Elche a stále poslední Huescu.

V čele La Ligy je po 22. kole stále neohroženě Atletico Madrid, které má oproti třem svým nejbližším pronásledovatelům zápas k dobru, a přesto má na druhou Barcelonu již osmibodový náskok. S Barcelonou je bodově nastejno Real Madrid a jen o bod zpět je Sevilla.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1   20 16 3 1 42 12 +30 51 DWWWW  
2   21 13 4 4 44 20 +24 43 WWWWW  
3   21 13 4 4 37 19 +18 43 WLWDW  
4   21 13 3 5 31 16 +15 42 WWWWL  
5   22 8 12 2 31 22 +9 36 DDDDW  
6   22 9 8 5 36 20 +16 35 WDDLD  
7   22 9 3 10 29 37 -8 30 LWDWW  
8   22 8 6 8 26 36 -10 30 DDLDW  
9   21 6 9 6 31 31 +0 27 DWDDW  
10   22 6 8 8 26 33 -7 26 DDDLL  
11   21 7 4 10 28 26 +2 25 DLWLW  
12 Previous rank: 14 22 5 9 8 28 30 -2 24 DWLDW  
13 Previous rank: 12 21 6 6 9 17 26 -9 24 LDLWW  
14 Previous rank: 13 22 6 6 10 20 35 -15 24 LLLDW  
15 Previous rank: 18 22 5 7 10 21 31 -10 22 WLWDL  
16 Previous rank: 15 22 5 7 10 19 29 -10 22 WDLLL  
17 Previous rank: 16 22 4 8 10 18 25 -7 20 LLDLL  
18 Previous rank: 17 22 4 8 10 21 33 -12 20 LLDDL  
19   20 3 9 8 18 28 -10 18 DLLDL  
20   22 2 10 10 18 32 -14 16 LWDLL


Nejlepší ligoví střelci po 22. kole

Na čele střeleckého žebříčku se do trháku dostal Luis Suarez z Atletica Madrid (16 gólů), za nímž se o druhé místo dělí dvojice Youssef En-Nesyri ze Sevilly (13 gólů) a Lionel Messi z Barcelony (13 gólů), za nimiž je hned Gerard Moreno z Villarrealu (12 gólů). Poté následuje trio Karim Benzema z Realu Madrid (10 gólů), Mikel Oyarzabal z Realu Sociedad (10 gólů) a Jose Luis Morales z Levante (10 gólů). Další dvojici v pořadí tvoří Iago Aspas z Celty Vigo (9 gólů) a Roger Marti z Levante (9 gólů), za nimiž jsou osamocení Alexander Isak z Realu Sociedad (8 gólů) a Sergio Canales z Betisu Sevilla (7 gólů). Poté následuje početná skupina, kterou tvoří Marcos Llorente z Atletica Madrid (6 góly), Joao Felix z Atletica Madrid (6 gólů), Carlos Soler z Valencie (6 gólů), Kike z Eibaru (6 gólů), Antoine Griezmann z Barcelony (6 gólů), Rafa Mir z Huescy (6 gólů) a Alvaro Negredo z Cadizu (6 gólů)

V čele valencijské klubové střelecké tabulky je v rámci La Ligy Carlos Soler (6 gólů), za nímž následují Maxi Gomez (5 gólů) a Manu Vallejo (4 góly). Více než jeden gól si v tomto ročníku La Ligy připsali ještě Gabriel Paulista (2 góly) a Daniel Wass (2 góly). Po gólu pak na svém kontě mají Goncalo Guedes (1 gól), Toni Lato (1 gól), Yunus Musah (1 gól), Hugo Guillamon (1 gól), Mouctar Diakhaby (1 gól), Kevin Gameiro (1 gól) a Uros Racic (1 gól).

Tipovačka po 22. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět v příslušné sekci.

Na výsledky 21. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 17 tipérů. O první místo se podělili Rostis1001 (28 bodů) a Cáfa82 (28 bodů). S drobnou bodovou ztrátou se pak umístila dvojice LukasTV (25 bodů) a Jaakkopn (25 bodů). Pětici nejlepších tipérů 21. kola doplnil Packo114 (24 bodů).

Na výsledky 22. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 16 tipérů. Nejlepší odhad výsledků tentokrát prokázal LukasTV (25 bodů), za nímž jsou v pořadí dvě dvojice. Nejprve Jose.Enrique (23 bodů) a Panzherr (23 bodů) a poté netopier (20 bodů) a Balamuta (20 bodů).

V celkovém pořadí je v čele neohroženě jansosom (379 bodů), jehož nejbližším pronásledovatelem je Rostis1001 (359 bodů). Poslední místo na pomyslných stupních vítězů drží ruty (343 bodů) už jen díky tomu, že má větší počet přesně trefených výsledků, než LukasTV (343 bodů). Nejlepší pětici celkového pořadí aktuálně doplňuje Packo114 (328 bodů). Přes třistabodovou hranici se dostali už jen mikita10sM (320 bodů), netopier (316 bodů), Jaakkopn (310 bodů), JEFFINHO (309 bodů) a Jose.Enrique (308 bodů).

Jak aktuálně vypadá žebříček nejlepších výkonů tipérů v rámci jednoho kola? Pro přehlednost je vždy uváděn jen nejlepší výkon daného tipéra, protože hned několik tipérů by se jinak v žebříčku objevilo vícekrát. Na prvním místě je Rostis1001 (35 bodů, 1. místo v 19. kole). Na pomyslných stupních vítězů žebříčku jsou dále Packo114 (32 bodů, 1. místo v 15. kole) a jansosom (30 bodů, 1. místo ve 13. kole). Dalšími povedenými výkony se mohou pyšnit netopier (29 bodů, 2. místo v 15. kole), JEFFINHO (28 bodů, 2. místo v 19. kole), Cáfa82 (28 bodů, dělené 1. místo ve 21. kole) a trio Woyta (26 bodů, 1. místo ve 3. kole), ruty (26 bodů, 1. místo v 11. kole) a Jaakkopn (26 bodů, 5. místo v 19. kole). Hned za touto trojicí jsou se svými výkony Ingi (25 bodů, 1. místo v 9. kole), Jose.Enrique (25 bodů, 1. místo v 10. kole) a LukasTV (25 bodů, 1. místo ve 22. kole).

Již nyní je možné tipovat na zápasy 23. a 24. kola a na všechny dohrávky, které budou odehrány během února a března. Mimochodem už dnes je na programu dohrávka 1. kola mezi Realem Madrid a Getafe.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.