The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Gaya za leden v ideální jedenáctce top lig dle WhoScored.com

Gaya za leden v ideální jedenáctce top lig dle WhoScored.com


Kapitán Los Che Jose Luis Gaya se dočkal ocenění své práce, když obsadil post levého obránce v ideální sestavě, kterou specializovaný server WhoScored.com sestavil z hráčů pěti elitních evropských lig na základě jejich výkonů v měsíci lednu. Dá se tak víceméně říct, že odchovanec Netopýrů byl v prvním měsíci kalendářního roku 2021 v Evropě nejlepším levým bekem.

Kdo zná server WhoScored.com, tak ví, že na něm dohledá nejen výsledky a tradiční statistiky z celé řady soutěží, ale že oproti většině jiných podobných webů je zde k dohledání i hodnocení výkonů jednotlivých hráčů v jejich zápasech. Číselná vyjádření hráčů jasně odhalí, komu se zápas povedl i kdo naopak zrovna nejlepší výkon nepodal. A když už hsou všichni hráči ve všech zápasech ohodnoceni vypovídající číselnou hodnotou, tak je už snadné skládat dohromady ideální sestavy, ať už za víkend a jednotlivá ligová kola, tak i za měsíc či dokonce za celou sezónu. Příznivcům Valencie přinesla radost ideální sestava, kterou server WhoScored.com složil dohromady z hráčů pěti elitních evropských lig (španělská La Liga, anglická Premier League, německá Bundesliga, italská Serie A a francouzská Ligue 1) na základě jejich lednových výkonů, tedy na základě jejich průměrného hodnocení v zápasech, které v lednu odehráli.

Valencia v lednu odehrála pět ligových utkání. Jose Luis Gaya nechyběl ani jednou, a třebaže se Netopýrům všechny zápasy úplně nepovedly, tak on sám se dokázal dopracovat k slušnému průměrnému hodnocení 7,3. Příznivci Los Che byli zklamaní hned na začátku ledna, kdy Valencia doma jen remizovala s Cadizem 1:1, ale Gaya si tehdy vysloužil hodnocení 7,89. O týden později jeho hodnocení kleslo na 7,59 při vítězství Valencie 1:0 na hřišti Realu Valladolid. Po návratu do domácího prostředí Netopýři znovu nepřesvědčili a znovu jen remizovali 1:1, tentokrát s Osasunou. Kapitán Los Che měl v tomto zápase hodnocení 6,81. Podobně na tom byl i v zápase, ve kterém Valencia v Madridu prohrála s Atleticem 1:3. Gaya měl hodnocení 6,83. V posledním lednovém utkání Valencia opět zvítězila 1:0, tentokrát udolala doma Elche. Kapitán Netopýrů se s hodnocením opět dostal nad sedmibodovou hodnotu, konkrétně si vysloužil hodnocení 7,47.

Jose Luis Gaya se tak díky svým lednovým výkonům dostal do ideální sestavy měsíce dle serveru WhoScored.com, jejíž kompletní složení si můžete prohlédnout v závěru tohoto článku. Zajímavé je, že třebaže se jedná o ideální sestavu skládanou z hráčů pěti elitních evropských lig, tak nakonec se do ní dostali jen zástupci čtyř soutěží. V italské Serii A zřejmě v lednu nikdo dostatečně kvalitní výkony nepodával. Jednoho zástupce má v ideální jedenáctce francouzská Ligue 1, dva španělská La Liga, tři anglická Premier League a hned pět jich dodaly kluby německé Bundesligy. Ze Španělska se do ideální sestavy krom Gayi dostal ještě Lionel Messi, který měl v lednu absolutně nejvyšší průměrné hodnocení 9,0. Početněji zastoupenými kluby jsou Bayern Mnichov a Manchester City, oba mají v ideální jedenáctce dva zástupce. Jedním ze dvou hráčů vedoucího celku Premier League v sestavě je i krajní bek Joao Cancelo, tedy bývalý hráč valencijských Netopýrů. Do sestavy měsíce ledna se mimochodem dostal i útočník Andre Silva, který byl svého času spojován s možným příchodem na Mestallu jako náhrada za Rodriga Morena. Příznivci Los Che se této možnosti upřímně děsili, protože v něm viděli dalšího koně Jorge Mendese. V této sezóně už tento portugalský útočník vstřelil za Eintracht Frankfurt v Bundeslize 17 golů, z toho 7 přesných tref přidal právě v lednu.

whoscored1511

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.