The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Apríl! Javi Gracia končí! Nahradí jej Frank Lampard

Apríl! Javi Gracia končí! Nahradí jej Frank Lampard


Nečekaná rošáda se dnes stala na lavičce fotbalové Valencie. Klubu se podařilo dohodnout na podmínkách rozvázání smlouvy se stávajícím trenérem Graciou, zatímco v mezičase již Los Ché nalezli náhradu na tento post.

Dnes vydalo vedení Valencie oficiální tiskovou zprávu ve znění:

„Valencia CF a trenér Javi Gracia dosáhli dohody na ukončení spolupráce s okamžitou platností. Valencia CF by ráda poděkovala Javimu za velké úsilí vynaložené v nelehké době plné omezení.“

Tato zpráva potvrzuje již dlouhodobé dění okolo Valencie, kdy v posledních měsících několikrát zvažoval Gracia svoji rezignaci ale nestalo se tak i proto, že by Gracia musel za jednostrannou výpověď zaplatit klubu pokutu 3 miliony eur.

Jenže v poslední době se na postavení a situaci Valencie nic zásadně nezměnilo, a tak znervóznělo i vedení Netopýrů, které původně Graciovi vyslovovalo důvěru i přes jeho myšlenky v klubu skončit. V posledních dnech se tak vynořily zprávy o tom, že představitelé klubu již hledají náhradu za Graciu, no a dnes padla rezignace. Podle španělského tisku se jednalo o oboustrannou dohodu.

Jenže to není vše. Nedlouho poté, co dnes bylo oznámeno odvolání Gracii, byl rovněž oficiálně oznámen příchod nového trenéra.

„Valencia CF angažuje od 1.4. do pozice hlavního trenéra prvního týmu Franka Lamparda, který s okamžitou platností přebírá veškeré kompetence spojené s touto funkcí. Franku, vítej v klubu!,“ zaznělo v oficiální zprávě.

Tu přebral okamžitě tisk a jak se dle spekulací ukazuje, celá rošáda je dílem majitele klubu Petera Lima, jenž má velmi silné vazby na fotbal v Anglii. Vždyť mezi jeho známé patří bratři Nevillové, jenž najal před pár lety na koučování klubu a což skončilo velkým fiaskem. S nimi a s legendami jako Beckham, Scholes, Butt, spoluvlastní rovněž tým Salford City ze 4. anglické ligy. No a kromě toho se zná taky s Lampardem, jenž mimochodem skončil v pozici trenéra Chelsea na začátku tohoto roku a byl tak na volné noze. Dvaačtyřicetiletý bývalý záložník vedl londýnský klub zhruba rok a půl a na žádnou trofej nedosáhnul, ačkoliv tým dovedl do finále Evropské Ligy. V lize pak bylo loňské umístění Chelse zklamáním, když získala čtvrté místo a s odřenýma ušima se tak dostala do předkola Ligy mistrů.

Zatím nikde není uvedeno, na jak dlouho má Lampard ve Valencii kontrakt, každopádně je to velké překvapení, které dle mého názoru zavání podobným průšvihem, jakým bylo v minulosti angažování nezkušených trenérů Nevilla či Celadese. Navíc by mohla být překážkou jazyková bariéra mezi anglickým trenérem a španělským týmem, jako tomu bylo v případě Nevilla.

Kterak Lampard zaplnil hlavní stránky deníků

Deník AS:

Deník AS

Deník Marca:

Deník Marca

Deník SuperDeporte:

Deník SuperDeporte