The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

La Liga po 35. kole

La Liga po 35. kole


Valencia se po nějakém čase opět dočkala vítězství a výrazně si tím pomohla v boji o záchranu. Pokud se nechce ohlížet na výsledky ostatních, tak k potvrzení udržení v nejvyšší soutěži potřebuje už jen jeden bod. V našem tradičním ohlédnutí se samozřejmě podíváme na výsledky všech zápasů 34. a 35. kola. Dále zhodnotíme aktuální podobu ligové tabulky, kde je to bodově velmi těsné na obou jejích koncích. Chybět nebude ani pořadí nejlepších střelců La Ligy a vývoj naší tipovačky, kde jsme se mimochodem také dočkali zajímavého dění.

Jak se hrálo ve 34. kole La Ligy

Program 34. kola odstartoval poslední dubnový den, tedy v pátek 30. dubna, a to zápasem mezi Celtou Vigo a Levante. Zápas se lépe vydařil domácím, kteří rozhodli dvěma góly ve druhém poločase. V 51. minutě skóre otevřel Brais Mendez a na konečných 2:0 zvýšil Augusto Solari v 74. minutě.

V sobotu 1. května přivítal v záchranářském baskickém duelu Eibar Deportivo Alaves. Domácí jsou sice v tabulce poslední, ale naděje na záchranu se nevzdávají, o čemž se přesvědčilo i Deportivo. Hlavní hvězdou se stal střelec hattricku Kike. Ten se prosadil postupně ve 3., 50. a 59. minutě a Eibaru vystřelil vítězství 3:0.

Zachraňující se Elche přivítalo Atletico Madrid. O osudu utkání rozhodl ve 23. minutě Marcos Llorente a Atletico tak zvítězilo 1:0.

To lépe než Elche si s výhodou domácího prostředí poradila Huesca, která dokázala udolat Real Sociedad. I když soupeř to domácím vlastně dost ulehčil, neboť jediný gól zápasu vstřelil hostující Elustondo do vlastní brány v 87. minutě. Huesca tak získala důležité tři body v boji o záchranu po vítězství 1:0.

V posledním sobotním utkání přivítal Real Madrid Osasunu a zvítězil 2:0, třebaže mu hodně dlouho trvalo, než se prosadil proti hostující obraně. Úvodní gól utkání totiž vstřelil Eder Militao až v 76. minutě a vítězství Bílého baletu stvrdil Casemiro v 80. minutě.

Nedělní program zahájilo utkání mezi Realem Valladolid a Betisem Sevilla. Na góly se čekalo až do druhé půle. Krátce po poločasové přestávce poslal Betis do vedení Aitor Ruibal, který se prosadil ve 49. minutě. O vyrovnání na konečných 1:1 se pak zasloužil v 68. minutě Shon Weissman.

V dalším zápase hostil Villarreal madridské Getafe. Ani zde jsme se velkých gólových hodů nedočkali, Žluté ponorce stačil k vítězství jediný gól. Úspěšným střelcem byl Yeremi Pino v 79. minutě. Villarreal tak zvítězil 1:0.

Jediný gól rozhodl i zápas mezi Granadou a Cadizem. V tomto případě se však z tříbodového zisku radovali hosté, kterým vítězství 1:0 zajistil gólem z 39. minuty Ruben Sobrino, tedy útočník, který v Cadizu hostuje od ledna z Valencie.

V posledním nedělním utkání přivítala ve šlágru kola Valencia Barcelonu. Respektive dříve by to byl jasný šlágr kola, nyní, kdy Netopýři bojují o udržení prvoligové příslušnosti, je to diskutabilní. V prvním poločase se na Mestalle hrálo bez branek, za to v druhé půli jsme byli svědky gólové přestřelky. V 50. minutě otevřel skóre Gabriel Paulista, ale radost z vedení Valencii nevydržela příliš dlouho. V 57. minutě měla Barcelona k dispozici penaltu, ale Lionel Messi ji neproměnil. Bohužel Valencia dala soupeři hned několik šancí k dorážkám, až nakonec Lionel Messi míč do branky protlačil. O chvíli později už byla ve vedení Barcelona, o což se dorážkou vyražené střely zasloužil Antoine Griezmann v 63. minutě. V 69. minutě pak náskok Barcelony navýšil svým druhým gólem v zápase Lionel Messi. Valencia se však nevzdala a naději na bodový zisk vykřesala nádhernou střelou Carlose Solera z 83. minuty. Na vyrovnání však už Los Che bohužel nedosáhli a prohráli 2:3. Den po utkání byl odvolán trenér Javi Gracia. Jeho poslední zápas na lavičce Los Che si můžete připomenout v našem reportu.

Program 34. kola se uzavřel v pondělí 3. května zápasem mezi Sevillou a Athleticem Bilbao. Očekávalo se, že Sevilla potvrdí svoji příslušnost k boji o ligový titul, ale andaluský klub doma nečekaně prohrál 0:1. Jediný gól baskického celku vstřelil v 90. minutě Inaki Williams.

Jak se hrálo ve 35. kole La Ligy

První kompletně květnové kolo odstartovalo v pátek 7. května zápasem mezi Realem Sociedad a Elche. Favorit byl jasný a domácí tuto roli potvrdili, když zvítězili 2:0. Po týden starém vlastním gólu se tentokrát Elustondo prosadil do té správné sítě a poslal Real Sociedad v 72. minutě do vedení. Pojistku vítězství pak v 92. minutě přidal Mikel Oyarzabal.

V sobotu 8. května hostilo Deportivo Alaves Levante. O záchranu bojující domácí se sice dostali do vedení ve 30. minutě gólem Pera Ponse, ale v poločase už naopak prohrávali, o což se zasloužil dvougólový Jose Luis Morales, který skóroval ve 36. a 42. minutě. Deportivo se ve druhém poločase zmohlo už jen na vyrovnání, alespoň bod za remízu 2:2 mu vystřelil Joselu v 87. minutě.

Gólově nejchudším zápasem byl jeden ze šlágrů kola, ve kterém tabulkově třetí Barcelona přivítala vedoucí Atletico Madrid. V utkání hrály prim obrany a zápas skončil bezbrankovou remízou 0:0.

V dalším utkání si Cadiz poradil na vlastním hřišti s Huescou, přičemž vše důležité se odehrálo během pár minut v závěru prvního poločasu. Ve 43. minutě poslal Cadiz do vedení Marcos Lopez, ve 45. minutě vyrovnal Rara Mir, ale ještě než stačil rozhodčí první půli ukončit, tak domácím vedení vrátil vlastním gólem Gaston Silva. Jeho gól ze 45. minuty se ukázal jako rozdílový a Cadiz díky němu zvítězil 2:1.

V posledním sobotním utkání došlo k dělbě bodů mezi Athleticem Bilbao a Osasunou. Hned v 1. minutě poslal Athletic do vedení Jon Morcillo. Osasuna zareagovala ve 12. minutě gólem Darka Brasance. Podruhé se domácí dostali do vedení v 62. minutě, kdy se prosadil Oihan Sancet. Konečnou podobu skóre dal ale až Ante Budimir, který v 89. minutě vyrovnal na 2:2.

Na úvod zápasového programu v neděli 9. května značně posílil své naděje na prvoligovou záchranu Eibar, který dokázal zvítězit 1:0 na hřišti Getafe. O tříbodovém zisku posledního celku ligové tabulky rozhodl v 89. minutě Recio z pokutového kopu.

Mezi záchranářské boje se počítalo i utkání mezi Valencií a Realem Valladolid, ve kterém Los Che vedl staronový trenér Salvador Gonzalez Voro. Hosté na tom jsou tabulkově hůře než Valencia, což bylo vidět na jejich aktivitě, nicméně gólově se v utkání nakonec prosadili jen Netopýři. Hned dvakrát skóroval Maxi Gomez, jehož góly ohraničily poločasovou přestávku. Gomez nejprve ve 45. minutě otevřel skóre a následně ve 48. minutě zvýšil domácí náskok. Gólovou pojistku valencijského vítězství 3:0 pak v 89. minutě přidal Thierry Correia. Utkání si můžete připomenout v našem reportu.

Villarreal se v závěru sezóny nepotkal s dobrou formou a proti Celtě Vigo utrpěl již třetí porážku z posledních čtyř utkání. Respektive Žlutá ponorka má aktuálně priority trochu jinde, neboť minulý týden se přes Arsenal dostal do finále Evropské ligy. Nicméně v lize to poslední dobou není ono. Na Estadio de la Ceramica se předvedl především bývalý Netopýr Santi Mina, který poslal Celtu dvakrát do vedení. Nejprve v 19. minutě, a když pak ve 25. minutě vyrovnal Moi Gomez, tak se Santi Mina prosadil ještě ve 34. minutě. Náskok hostí pak navýšili Brais Mendez ve 45. minutě a Augusto Solari v 57. minutě. Za domácí Villarreal pak už jen Gerard Moreno z pokutového kopu v 87. minutě snížil na konečných 2:4 z pohledu domácích.

Jako poslední nedělní utkání se odehrál další šlágr kola. Souboj týmů bojujících o titul. Real Madrid přivítal Sevillu a od 22. minuty prohrával po gólu Fernanda. Vyrovnání se domácí dočkali v 67. minutě, kdy se prosadil Marco Asensio, ale v 78. minutě už zase prohrávali. To když se z penalty prosadil Ivan Rakitic. Sevilla mířila za vítězstvím, ale nakonec se tří bodů nedočkala, protože v 94. minutě vyrovnal na konečných 2:2 Eden Hazard.

V posledním utkání 35. kola přivítal v pondělí 10. května Betis Sevilla na svém hřišti Granadu. Hvězdou domácích se stal dvougólový Borja Iglesias. Ten nejprve poslal Betis ve 39. minutě do vedení, a když v 66. minutě Darwin Machis vyrovnal, tak pak v 87. minutě vstřelil i vítězný gól na konečných 2:1 z pohledu domácích.

Ligová tabulka po 35. kole

Po vítězství nad Realem Valladolid se situace Valencie tři kola před koncem sezóny 2020/2021 výrazně vylepšila. Netopýři jsou nyní na 13. místě ligové tabulky se ziskem 39 bodů za zápasovou bilanci 9-12-14 při skóre 46:51. Nejdůležitější je, že má Valencia devítibodový náskok na sestupové pásmo, konkrétně na dvojici Huesca a Elche. Poslední Eibar má ještě o bod méně a Valencii tak už v závěru sezóny nemůže dostihnout. Huesca a Elche se mohou na Los Che bodově dotáhnout, pokud vše vyhrají a Valencia vše prohraje. Při bodové shodě by pak o lepším postavení v tabulce rozhodovaly vzájemné zápasy. S Elche je na tom Valencia lépe, s Huescou bude ještě hrát, a to ve 38. kole. Každopádně pokud Valencia v jakémkoliv ze zbývajících zápasů (Sevilla venku, Eibar doma, Huesca venku) získá alespoň bod, tak je bez ohledu na vše ostatní s jistotou zachráněna. Co se týče jmenovaných týmů ze sestupového pásma, tak rozhodně je ještě nemůžeme odepisovat. Jen bod nad sestupovým pásmem je Real Valladolid, o další bod Deportivo Alaves a v klidu nemůže být ani Getafe, které má na sestupové pásmo tříbodový náskok.

Velmi napínavý bude závěr sezóny i na druhém konci ligové tabulky. Atletico Madrid se nadále drží v čele, ale Real Madrid a Barcelona mají jen dvoubodové manko. Sevilla je o další čtyři body zpět a pokud nechce přijít o šanci na titul, tak musí ve 36. kole porazit valencijské Netopýry. Další příčky zajišťující pohárovou Evropu zatím drží trio Real Sociedad, Betis Sevilla a Villarreal.

# TeamMPWDLFADPLast 5 matches 
1   35 23 8 4 61 22 +39 77 DWLWW  
2 Previous rank: 3 35 22 9 4 60 26 +34 75 DWDWD  
3 Previous rank: 2 35 23 6 6 80 33 +47 75 DWLWW  
4   35 22 5 8 51 29 +22 71 DLWWW  
5   35 15 11 9 53 35 +18 56 WLWWL  
6   35 15 9 11 45 47 -2 54 WDDDD  
7   35 13 13 9 53 42 +11 52 LWLLW  
8 Previous rank: 9 35 12 11 12 50 53 -3 47 WWWLD  
9 Previous rank: 10 35 11 13 11 46 38 +8 46 DWDWD  
10 Previous rank: 8 35 13 6 16 44 57 -13 45 LLWLW  
11 Previous rank: 13 35 11 10 14 31 50 -19 43 WWDLD  
12 Previous rank: 11 35 10 11 14 33 43 -10 41 DLLWW  
13 Previous rank: 14 35 9 12 14 46 51 -5 39 WLDLD  
14 Previous rank: 12 35 9 12 14 40 50 -10 39 DLLLL  
15   35 8 10 17 26 41 -15 34 LLWLD  
16   35 7 11 17 30 54 -24 32 DLDWW  
17   35 5 16 14 32 49 -17 31 LDDDD  
18 Previous rank: 19 35 6 12 17 33 52 -19 30 LWLLL  
19 Previous rank: 18 35 6 12 17 29 52 -23 30 LLWDL  
20   35 6 11 18 27 46 -19 29 WWLLL


Nejlepší ligoví střelci po 35. kole

V čele střeleckého žebříčku La Ligy pokračuje Lionel Messi z Barcelony (28 gólů), za nímž je vyrovnané duo Karim Benzema z Realu Madrid (21 gólů) a Gerard Moreno z Villarrealu (21 gólů), který je nejlepším střelcem La Ligy španělské národnosti. Nejblíže nejlepší trojici střelců jsou Luis Suarez z Atletica Madrid (19 gólů) a Youssef En-Nesyri ze Sevilly (17 gólů). Dále jsou v pořadí Alexander Isak z Realu Sociedad (14 gólů), dvojice Iago Aspas z Celty Vigo (13 gólů) a Rafa Mir z Huescy (13 gólů) a kvartet Antoine Griezmann z Barcelony (12 gólů), Kike z Eibaru (12 gólů), Marcos Llorente z Atletica Madrid (12 gólů) a Jose Luis Morales z Levante (12 gólů). Přes desetigólovou hranici se dostalo ještě duo Roger Marti z Levante (11 gólů) a Mikel Oyarzabal z Realu Sociedad (11 gólů). O gól zpět je pak Santi Mina z Celty Vigo (10 gólů). Blízko k desetigólové hranici mají Roberto Soldado z Granady (9 gólů), Joselu z Deportiva Alaves (9 gólů), Carlos Soler z Valencie (9 gólů) a Borja Iglesias z Betisu Sevilla (9 gólů).

V čele valencijské klubové střelecké tabulky v rámci La Ligy je nadále Carlos Soler (9 gólů), ale na druhém místě se již osamostatnil Maxi Gomez (7 gólů). Trojici nejlepších doplňuje Manu Vallejo (5 gólů), za nímž jsou Daniel Wass (4 góly), Kevin Gameiro (4 góly) a Gabriel Paulista (4 góly). Více než jeden gól pak má na kontě ještě Goncalo Guedes (3 góly). Po gólu pak během této sezóny přidali Toni Lato (1 gól), Yunus Musah (1 gól), Hugo Guillamon (1 gól), Mouctar Diakhaby (1 gól), Uros Racic (1 gól), Alex Blanco (1 gól), Jose Luis Gaya (1 gól) a Thierry Correia (1 gól).

Tipovačka po 35. kole

Oblíbenou součástí našeho webu je i tipovačka, kde se hraje o zajímavé ceny. Více se můžete o pravidlech a cenách dozvědět v příslušné sekci.

Na výsledky 34. kola La Ligy si na našem webu natipovalo 10 tipérů. Na prvním místě se tentokrát těsně umístil Rostis1001 (23 bodů). O bod méně získalo hned trio tipérů, a to Jaakkopn (22 bodů), Jose.Enrique (22 bodů) a JEFFINHO (22 bodů). Nejlepší pětici pak uzavřel jansosom (21 bodů).

Na výsledky 35. kola La Ligy si na našem webu natipovalo rovněž jen 10 tipérů. Nejlepší odhad na výsledky v tomto případě prokázal netopier (29 bodů), za nímž se na pomyslných stupních vítězů umístili ještě Packo114 (27 bodů) a Rostis1001 (26 bodů). Pětici nejlepších tipérů pak v tomto kole se shodným bodovým ziskem uzavřeli LukasTV (20 bodů) a ruty (20 bodů).

Stejně jako je napínavý boj o titul v La Lize, tak zřejmě podobně napínavý bude i boj o vítězství v naší tipovačce. Krátce před koncem sezóny jsme se totiž dočkali změny na úplném čele. Na první místo se díky dvěma povedeným kolům posunul Rostis1001 (609 bodů), ale dosud vedoucí jansosom (607 bodů) na něho neztrácí mnoho. Podobně vyrovnaná je situace i v boji o bronzový stupínek. Zatím ho drží LukasTV (572 bodů), ale Packo114 (571 bodů) mu doslova dýchá na záda. Nejlepší pětici celkového pořadí pak doplňuje ruty (560 bodů), který má aktuálně nejjistější pozici v popředí celkového pořadí. Další tipéři, a to bodově vyrovnaná dvojice JEFFINHO (536 bodů) a Jaakkopn (536 bodů), už na něho má totiž výraznou ztrátu. Až do závěru sezóny víceméně vydrželi tipovat ještě netopier (527 bodů), Jose.Enrique (520 bodů), Cáfa82 (491 bodů) a Harakant (475 bodů).

Jak aktuálně vypadá žebříček nejlepších výkonů tipérů v rámci jednoho kola? Po posledních dvou kolech se nic nezměnilo. Pro přehlednost je vždy uváděn jen nejlepší výkon daného tipéra, protože hned několik tipérů by se jinak v žebříčku objevilo vícekrát. Na prvním místě je Rostis1001 (35 bodů, 1. místo v 19. kole). Na pomyslných stupních vítězů žebříčku jsou dále Packo114 (32 bodů, 1. místo v 15. kole) a o třetí místo se dělí jansosom (30 bodů, 1. místo ve 13. kole), Cáfa82 (30 bodů, dělené 1. místo ve 31. kole) a Jaakkopn (30 bodů, dělené 1. místo ve 31. kole). Dalšími povedenými výkony se mohou pyšnit netopier (29 bodů, 1. místo ve 35. kole), JEFFINHO (28 bodů, 2. místo v 19. kole) a duo Woyta (26 bodů, 1. místo ve 3. kole) a ruty (26 bodů, 1. místo v 11. kole). Hned za touto dvojicí jsou se svými výkony Ingi (25 bodů, 1. místo v 9. kole), Jose.Enrique (25 bodů, 1. místo v 10. kole), LukasTV (25 bodů, 1. místo ve 22. kole) a Harakant (25 bodů, dělené 3. místo ve 31. kole).

V tuto chvíli je možné tipovat na 36. kolo La Ligy, které startuje již dnes večer. Brzy pak bude k natipování doplněno i 37. kolo, které by se mělo kompletně odehrát tento týden v neděli.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.