The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Jose Bordalas novým trenérem Valencie

OFICIÁLNĚ: Jose Bordalas novým trenérem Valencie


Uplynulá ligová sezóna skončila teprve v neděli, no již dnes Valencia představila trenéra, který Netopýry povede v sezóně následující, tedy v ligovém ročníku 2021/2022. Potvrdily se spekulace v médiích a novým trenérem Los Che je Jose Bordalas, který uplynulých pět sezón strávil v Getafe.

Dnes po poledni se na webu východošpanělského fotbalového klubu objevilo následující prohlášení: „Klub Valencia CF dosáhl dohody s Jose Bordalasem, který bude novým trenérem prvního týmu pro následující dvě sezóny, tedy do 30. června 2023, s opcí na další sezónu. Jose Bordalas se ke klubu z Mestally připojuje po bohaté kariéře, v níž odtrénoval více než 500 oficiálních zápasů napříč všemi kategoriemi španělského fotbalu a s Getafe mimo jiné došel až do jarních vyřazovacích bojů v Evropské lize.“

Ano, je to tak. Jako fotbalista se Pep Bordalas příliš neprosadil. Nejvýše hrál v Tercera Division a navíc už v osmadvaceti letech kvůli zranění musel skončit. Hned se však pustil do trenérské kariéry. S tou nyní sedmapadesátiletý kouč začal už v roce 1993, takže odtrénováno má už opravdu hodně. Nejdříve vedl regionální celky a postupně se pyramidou španělských ligových soutěží posouval výš a výš. V sezóně 2015/2016 vedl druholigové Deportivo Alaves, s kterým vybojoval postup do nejvyšší soutěže. Sám však zůstal v Segunda Division, kde se ujal Getafe. I s tím postoupil do La Ligy a následně z něho udělal tým úspěšně bojující o pohárovou Evropu. Až v poslední sezóně se Getafe podobně jako Valencia pohybovala ve spodní polovině ligové tabulky.

I v madridském klubu tak došli k závěru, že by po pěti letech možná byla vhodná trenérská změna, třebaže Bordalas měl smlouvu až do roku 2022. Dle španělských médií došlo k dohodě, že Valencia nemusela na účet Getafe poslat 1,5 milionu eur za vykoupení Bordalase z platné smlouvy. Objevily se však informace o určité hráčské kompenzaci, takže možná v létě uvidíme putovat nějaké hráče na hostování do madridského klubu. Co se týče Bordalasovy valencijské smlouvy, tak po každé sezóně se budou moct obě strany svobodně rozhodnout, zda chtějí ve spolupráci pokračovat. Pokud by jedna strana chtěla spolupráci ukončit, tak by z toho neplynula žádná platba pokuty za předčasné ukončení smlouvy.

Jose Bordalas už absolvoval i první rozhovor jako trenér Valencie. Mimo jiné řekl: „Je čas analyzovat a zajistit potřeby týmu, aby byl co nejvíce konkurenceschopný a aby byl schopný obnovit dobré jméno Valencie. Naším cílem je, aby fanoušci odcházeli ze stadionu nadšení a spokojení s prací týmu. Těším se na novou výzvu. V Getafe jsem byl přece jen už pět sezón. Teď musíme obnovit identitu klubu. Musíme se snažit, aby Mestalla byla nedobytná. Klub mi věří a já nemohu zklamat fanoušky ani město Valencii. Jsem na sebe vždy velmi náročný a s hráči se budeme snažit zlepšovat den po dni. Valencia má za sebou špatnou sezónu a našim cílem je tak znovu získat pozitivní pocity. Vím, že můžeme dosáhnout dobrých věcí. Jen musíme všichni táhnout za jeden provaz. Teď ještě nemám informace, kteří hráči jsou neprodejní. Vše bude záviset na nabídkách, které do klubu přijdou. Myslím si, že jsem trenér, který má blízký vztah se svými hráči. Mým cílem je vytěžit z každého hráče jeho maximum. Jsou tu hráči s velkým potenciálem, kteří v minulé sezóně nebyli na své nejlepší úrovni. Já bych je na ni chtěl dostat. Jakým systémem budeme hrát, to bude záviset na týmu a na hráčích, které budu mít k dispozici. Posledních několik sezón jsem v Getafe praktikoval rozestavení 4-4-2, protože to pro ten tým bylo ideální. Hlavní ale bude, aby tu byl sebevědomý tým, který bude ambiciózní a s vítěznou mentalitou se bude stavět velkým výzvám. To se vždy snažím vštípit svým hráčům. Nemůžeme myslet na naše slabiny, ale musíme si být vědomi našich ctností.“

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.