The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Netopýři na olympijském turnaji směřují do vyřazovací části

Netopýři na olympijském turnaji směřují do vyřazovací části


Valencia vyslala na fotbalový turnaj pod pěti kruhy dva své zástupce. A třebaže se úvod bojů v základních skupinách stoprocentně nevydařil Španělsku s Carlosem Solerem ani Jižní Koreji s Kanginem Lee, tak nakonec oba týmy míří do čtvrtfinále z prvního místa své skupiny. Ve čtvrtfinále se Španělsko utká s Pobřežím slonoviny a Jižní Korea s Mexikem.

Jižní Korea vstoupila do turnaje překvapivou porážkou 0:1 s Novým Zélandem. V dalších dvou zápasech si však s chutí zastřílela a nakonec se stala nejlépe střílejícím týmem napříč všemi základními skupinami. Rumunsko s Jižní Koreou prohrálo 0:4 a ještě hůře dopadl Honduras, který schytal debakl dokonce 0:6. Jižní Koreji pomohlo, že oba týmy dohrávaly zápasy v oslabení. Se ziskem 6 bodů a skóre 10:1 asijský celek opanoval základní skupinu B. Spolu s ním postupuje Nový Zéland. Kangin Lee se objevil ve všech třech zápasech. V základní sestavě ale nastoupil jen v prvním zápase proti Novému Zélandu, zatímco proti Rumunsku a Hondurasu naskakoval do hry až v průběhu utkání. Ale ani proti Novému Zélandu neodehrál celé utkání, střídán byl v 59. minutě. Proti Rumunsku nastoupil až v 78. minutě, ale i tak se ještě stihl dvakrát střelecky prosadit, z toho jednou z penalty. Ani to mu ale nepomohlo k návratu do základní sestavy. Proti Hondurasu nastoupil v 57. minutě a gólově se stihl prosadit jednou. Celkem tak má na svém kontě 104 odehraných minut a 3 vstřelené góly.

Španělsko sice v základní sestavě neprohrálo, ale stejně nakonec v základní skupině C získalo méně bodů než Jižní Korea v základní skupině B. Evropský celek do turnaje vstoupil remízou 0:0 s Egyptem, následně porazil 1:0 Austrálii a na závěr bojů v základní skupině remizoval 1:1 s Argentinou. Na první pohled tak je zřejmé, že produktivita Španělska se například právě s Jižní Koreou nemůže vůbec rovnat. Zatím jej to však nemusí moc mrzet, neboť se ziskem 5 bodů a skóre 2:1 základní skupinu C ovládlo. Spolu s ním postoupil Egypt. Carlos Soler si už na turnaji stejně jako Kangin Lee zahrál třikrát. Proti Egyptu nastoupil jako střídající hráč v 68. minutě. Proti Austrálii se dosud jedinkrát na turnaji objevil v základní sestavě a 68. minuta se tentokrát stala časem jeho odchodu na střídačku. Proti Argentině pak jako střídající hráč nastoupil v 74. minutě. Celkem tak má po základní skupině na kontě 116 odehraných minut.

Podívejme se i na postupující z ostatních skupin. Ze základní skupiny A postoupilo Japonsko a Mexiko. Mimochodem domácí výběr je jediný, který v základní skupině neztratil ani bod. O skupině B již řeč byla, tedy připomeňme, že z ní postoupila Jižní Korea spolu s Novým Zélandem. I s postupujícími ze základní skupiny C jsme vás již seznámili, tedy připomeňme, že se radovalo Španělsko a Egypt. Ze základní skupiny B pak postoupila Brazílie s Pobřežím slonoviny. A právě Pobřeží slonoviny bude čtvrtfinálovým soupeřem Španělska, zatímco Jižní Korea se pak může těšit na Mexiko. Zbývající čtvrtfinálové dvojice  bude tvořit Japonsko s Novým Zélandem a Brazílie s Egyptem. Všechny čtvrtfinálové zápasy jsou na programu v sobotu.