The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Co napověděly první tři kola LaLigy?

Co napověděly první tři kola LaLigy?


Letní období se nese v duchu nejistoty, jakým směrem se bude dále vyvíjet fotbal ve Valencii. Předešlá sezóna nebyla vydařená, klub tíží finanční problémy a proběhlo nové obsazení trenérského postu. Přestupové období bude ještě pár dní otevřené a máme za sebou 3 kola nového ročníku LaLigy. Co můžeme z dosavadního celkového proběhu usuzovat?

Výchozí pozice před začátkem letní přípravy vypadala tak, že na nás čekají další prodeje lepších hráčů, jejichž místa budou zaplněna levnými hráči z jiných menších klubů nebo doplněním z rezervního celku VCF Mestalla. V minulém létě došlo k několika odchodům tohoto rázu a vypadalo to, že v letošním létě dojde opět k několika značným oslabením, to se ale (prozatím) nevyplnilo.

Situace na pozici brankáře

Nový trenér začal přípravu se čtveřicí brankářů. Ke stávajícímu Cillessenovi a Domenechovi se připojil ještě Rivero z rezervního celku a nově na hostování příchozí neznámý mladík Mamardashvili. Prvotní plán vypadal tak, že nizozemský gólman opustí klub, jelikož na smlouvě má vysoký zatěžující plat. Brankářskou jedničkou se stane Domenech, jemuž bude krýt záda Rivero a gruzínský brankář zamíří prozatím do rezervního celku. Později bylo oznámeno, že Rivero je uvolněn k přestupu a Mamardashvili se stane dvojkou na pozici brankáře. Kvůli zranění Domenecha nakonec nastoupil nejmladší brankář do prvního ligové utkání a nezůstalo jenom u toho. Mamardashvili odchytal všechny 3 soutěžní utkání a dokázal natolik oslnit, že se i objevily zprávy o tom, že vedení Valencie by toužila po změně hostování na klasický přestup. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet potom, co se uzdraví Domenech. Avšak schyluje se ke konci přestupového období a vedení Valencie se nepodařilo ani jednoho brankáře prodat. Zde je nejvyšší chvíle tuto situaci vyřešit.

Situace v obraně

V obraně na pozici levého beka pokračuje stále kapitán Jose Gaya, který tým neopustil, ikdyž se zde rýsovala nabídka od FC Barcelony. Druhým pevným kamenem obrany je dále Gabriel Paulista. Problémovým postem je druhý člen stoperské dvojice. V minulé sezóně na této pozici hlavně působil Mouctar Diakhaby a občas Hugo Guillamón. Podle posledních zpráv trenér Bordálas s francouzským stoperem dále nepočítá a upřednostňuje novou posilu Omara Aldereteho, který nastoupil ve všech 3 soutěžních utkáních. Tradičně komplikovanou pozici pravého obránce ve všech utkáních obsadil Thierry Correira, to ukazuje na velkou důvěru od nového trenéra. Uvidíme, jestli po uzdravení Picciniho se situace nějak změní.

Situace v záloze

Změn jsme se dočkaly i v záložní řadě. Díky důvěře v Correiu se vrátil Daniel Wass (jehož odchod z Mestally taky stál v jeden moment na vlásku) do středu zálohy a Carlos Soler se přesunul na pravý kraj záložní řady, kde hrával dříve. Trochu překvapivým tahem je, že parťákem Wasse ve středu zálohy se nestal Račič, ale Guillamón, kterého máme zažitého jako středního obránce. V prvním utkání působení dvojice WassGuillamón nemělo dlouhé trvání, jelikož valencijský odchovanec uviděl už ve 3. minutě červenou kartu. Ve druhém utkání do středu zálohy byl obsazen WassRačičem, ale po odpykání jednokolového trestu se ve třetím utkání na pozici středního záložníka vrátil opět Guillamon. Zde bude zajímavé sledovat, zda se jedná pouze o prvotní experiment trenéra, či trvalou záležitost. Poslední pozici v záloze ve všech třech utkáních obsadil Cheryshev, kterému bude krýt záda nejspíše pouze Alex Blanco, jelikož to vypadá, že Guedes bude přesunut do útočné dvojice.

Situace v útoku

Hlavním útočníkem týmu zůstal Maxi Goméz, který ve všech třech utkáních nastoupil společně s Guedesem (který by mohl ještě přestoupit, ale to by Bordalas viděl nerad). Mezi další alternativy patří Manu Vallejo (zatím pouze 12 minut), Ruben Sobrino (14 minut) a nové příchozí Marcos Andé (23 minut). Jelikož Valencia nepůsobí v žádné evropské soutěži, tak ve většině případů bude hrát pouze v jednozápasovém týdenním rytmu. Pět útočníků se pro takovou situaci stává spíše nadbytečnou záležitostí a je možné předpokládat, že se vedení Valencie pokusí prodat dlouhodobě nechtěného Sobrina do konce přestupového období. Zde nesmíme zapomenout na tichý odchod Gameira, kterému vypršela smlouva, což bylo další větší uvolnění nákladů za hráčské platy.

Celkový pohled

Po třech odehraných kolech můžeme usuzovat, že preferovaná jedenáctka se rýsuje ve složení:
Mamardashvili/Domenech – Gaya, Paulista, Alderete, Correira – Cheryshev, Wass, Guillamon/Račič, Soler – Gomez, Guedes. Mezi další chtěné hráče v kádru by měli patřit Toni Lato, Piccini, Koindredi, Blanco, Musah, Vallejo a Marcos André. Mezi hráče s nejistou budoucností a možností odchodu patří Cillessen, Rivero, Diakhaby, Kangin Lee, Jason, Sobrino. Z výčtu vyplívá, že slabší obsazení v kádru je stále ve středu obrany a ve středu zálohy, kde by se hodilo posílení novými hráči. Přestupové okno v rámci La Ligy se uzavírá 31. srpna ve 23:59.

  • Opravdu to docela vypadá, že Bordalas má o své základní sestavě celkem jasno. Nicméně si stejně říkám, jestli jsi, Tome, neměl s tím článkem přece jen těch pár dní počkat, protože bůh ví, co se ještě do konce přestupového období může stát *15* I když jediný odchod z té Bordalasovy ideální sestavy by asi mohl být ten Guedes. Ovšem jednalo by se tedy o sakra citelný zásah, protože to vypadá, že na začátku této sezóny pokračuje v tom, jak končil sezónu minulou. Tedy hraje dobře *5* No z hráčů, kteří byli dosud zranění, by mohl do složení ideální sestavy zasáhnout v poli snad jen Yunus Musah. No a pak je tu brankářská otázka. Popis tohoto problému v článku mne trochu překvapil. Cillessen byl sice původně určený k prodeji, ale Bordalas o něm krátce po svém příchodu řekl, že s ním počítá jako s jedničkou. Takže se ani tak nečeká, jestli si Mamardashvili udrží svoji pozici po uzdravení Domenecha, ale čekalo se, zda v bráně zůstane, když se uzdravil Holanďan. No a Mamardashvili se zatím drží. Uvidíme taky, zda nám ještě přestupový trh nepřinese nějakou posilu. Třeba ten Foulquier by měl dorazit. Včera byl na lékařské prohlídce a najednou ticho. Tak nevím, co s tím je najednou za problém *18*

  • V odpovědi na: ruty

    Oznámenie Foulquier si nechávajú asi počas pracovného týždňa. Vtedy, kedy každý maká ako fredka *14*

  • V odpovědi na: ruty

    Tak to mi asi uniklo o Cillessenovi. Měl jsem za to, že je stále zařazeny na přestup, protože je moc nákladný. A zpráva o tom, že Bordalás ho preferuje mi nějak unikla.

  • V odpovědi na: Ingi

    Cillessen je stále na listine predaja, avšak ponuky sa akosi nehrnú *9* Bordalás dal aj jasne najavo aj klubu, že je pre neho jednotka a skúsenejšieho brankára za také prachy nenájdu. Ináč sa to písalo aj na našom webe *37* Ohľadom Maxiho taktiež nič, hoc pred prestupákom a na jeho začiatku sa spomenulo pár klubov. Jedine Goncalo je spájaný a prepieraný počas celého leta*37* Ak by mal odísť, tak jedine on z menovanej svätej trojice. Presun Jaspera či Maxiho by v posledné hodiny istotne prekvapil *14*

  • Podľa mňa budú Jasper a Giorgi bojovať o post jednotky *12* Jaume a Rivero o záchranu *14* Na druhú stranu prečo mieniť niečo, čo funguje skvele v prípade Gruzínca *10* Osobne ma prekvapil tiež Bordalásov postoj ku stálemu začleneniu Huga do zálohy *10* Že by preto, lebo tréner stále čaká na toho pravého? *37* Ináč Djené podľa mňa nepríde, ak *1* nepredá Tragéda Mouctara *34* Ja čakám, že ako sa začlneí taký Lato, Koba či Yunus *35* A neviem o tom, že by Manu bol chcený hráč v očiach Pepeho. Skôr je za jeho predaj a údajne sa tomu kormidelník ani nebráni *31* Tak ako pri Sobrinovi...