The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

APRÍL: Valencia CF odhalila nové logo

APRÍL: Valencia CF odhalila nové logo


Klub Valencia CF dnes oficiálně odhalil změnu klubového loga, které prošlo úpravou naposledy v roce 2009. Ačkoliv do té doby byly většinou zásahy do klubového loga drobnějšího charakteru, nyní přichází dost zásadní změna.

Jako ve stopách Juventusu Turín – tak se dá shrnout tzv. rebranding klubového loga. Došlo k naprostému zjednodušení loga a odprostění se od jakékoliv barevnosti. V dnešní moderní době se loga zjednodušují a sjednocují ideálně do jediné barvy.

Nová podoba loga tedy dostála zjednodušení a sjednocení do jediné, černé barvy, eventuelně bílé barvy při použití na tmavém podkladu. Z červeno-žluto-modré trikolóry zůstaly pouze vertikální pruhy, jejichž podoba nápadně připomíná styl, ke kterému sáhnul před lety při změně loga italský tým Juventus Turín.

Naší redakci nepřísluší hodnotit ze své pozice nový design loga, jelikož se jedná o velice subjektivní vnímání každého jedince, proto necháme názor zcela na vás. Při takto radikální změně je však jasné, že s sebou tato změna ponese obrovské množství ohlasů z řad veřejnosti. Za nás pouze doplníme popis nového loga: Netopýr je přítomen i v nové části loga, avšak prošel výrazným „faceliftem“. Konce jeho křídel nyní neobepínají celý znak kolem dokola. Modrý horizontální pruh s nápisem „Valencia C.F.“ zmizel a samotný nápis se přesunul nad samotné logo. Z vertikálních pruhů se ty červené proměnily v černé, zatímco žluté pruhy jsou nyní ve formě bílých mezer. Z fotbalového míče, který byl přítomen u předchozího znaku uprostřed, zůstalo pramálo. Drobný odkaz na tento míč najdeme na spodku netopýra, kde je v netopýrovi vykrojena vrchní část kulatého míče.

„Valencia CF patří k moderním týmům a snaží se jít s dobou. Dlouhá léta nezměněný design klubového loga si zaslouží design hodný moderní doby 21. století, přičemž stále zůstane zachován odkaz na historii klubu. Základní prvky odkazující na dřívější historické podoby loga jsou proto přeneseny do nové podoby,“ uvedl při příležitosti oficiálního představení nového loga prezident klubu Anil Murthy.

Jelikož změna loga, který je identitou klubu, a je zastupován na mnoha místech, je velikým procesem změny, klub postupně obměňuje logo všude, kde to je možné. Oficiálně začne nové logo plnohodnotně používat v den finále Copa del Rey, tedy 23.4., kdy se Valencia střetne v boji o trofej s Betisem Sevilla.

Nové logo budeme v příštích dnech a týdnech postupně obměňovat všude na našem českém webu www.valenciacf.cz, nicméně v souvislosti s tím bychom vás rádi požádali o strpení vzhledem k tomu, že tvorba a správa webu je naší volnočasovou aktivitou.

Níže ještě připojujeme část oficiálních prezentačních materiálů klubu k představení nového loga:

Představení nového loga klubu