The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Světový šampionát v Kataru nebude bez Netopýrů

Světový šampionát v Kataru nebude bez Netopýrů


V netradičním pozdně podzimním až zimním čase začne za pár dní v Kataru světový šampionát, který vyvrcholí jen týden před Vánoci. Na Blízkém východě se představí nejlepší hráči nejlepších reprezentačních týmů světa. Do Kataru se tak sjedou fotbalisté z mnoha světových klubů a pro příznivce Los Che je jistě dobrou zprávou, že se nominace dočkala i šestice Netopýrů, čili své oblíbence budou moci sledovat i během dlouhé přestávky La Ligy. Španělská nejvyšší soutěž se znovu rozběhne až v posledních dnech tohoto kalendářního roku.

Pojďme chronologicky po základních skupinách a podívejme se, co v Kataru na jednotlivé Netopýry čeká. První by se do turnaje mohl zapojit devatenáctiletý záložník Yunus Musah, který sice v mládežnických letech reprezentoval Anglii, ale v Kataru bude hájit dres USA. Los šampionátu však Musahovi připravil velkou výzvu, neboť právě Anglie bude jedním ze soupeřů USA v základní skupině B. Do turnaje však zámořský celek vstoupí v pondělí 21. listopadu zápasem proti Walesu. Až poté poměří síly s Anglií, a to v pátek 25. listopadu. Účinkování v základní skupině pak USA zakončí v úterý 29. listopadu, kdy se střetne s Íránem. Mimochodem den zápasu s asijským týmem připadá na dvacáté narozeniny valencijského záložníka.

Za dalšími Netopýry musíme až do skupiny E. Trenér Španělska Luis Enrique nominoval hned dva hráče východošpanělského klubu. Zatímco o nominaci sedmadvacetiletého levého beka Joseho Luise Gayi nebylo příliš mnoho pochyb, tak povolání dvaadvacetiletého stopera či defenzivního záložníka Huga Guillamona lze označit za překvapení. Mimo jiné i proto, že mladší z valencijských odchovanců v klubu už druhým rokem hrává v záložní řadě, zatímco když byl párkrát povolán do národního týmu, tak mu byl vždy svěřen post stopera. Nicméně španělský trenér se po zveřejnění nominace nechal slyšet, že si na Guillamonovi váží právě toho, že je schopen na obou zmíněných postech zahrát velmi kvalitně a La Roje to tak dává další taktické možnosti. Jeho velké vytížení na šampionátu však nelze příliš očekávat. To jeho kapitán z klubu by se měl do hry dostat podstatně častěji. Španělsko vstoupí do turnaje ve středu 23. listopadu zápasem proti Kostarice, následně se v neděli 27. listopadu utká v souboji těžkých evropských fotbalových vah s Německem a na závěr bojů v základní skupině vyzve ve čtvrtek 1. prosince Japonsko.

I v základní skupině G se představí dva Netopýři, ale zatímco ve skupině E byla v případě Španělska řeč o dvou spoluhráčích z jednoho národního týmu, tak tentokrát půjdou zájmy dvou hráčů Los Che proti sobě. Čtyřiadvacetiletý stoper Eray Comert bude v Kataru oblékat dres Švýcarska, zatímco stejně starý záložník Uros Racic bude hájit barvy Srbska. Že jste na vytáhlého blonďáka, který v této sezóně dres Valencie neobléká, trochu pozapomněli? No na hostování v Braze se mu očividně daří natolik dobře, že ho trenér srbské reprezentace neváhal povolat na svátek fotbalu. Nicméně i přes působení v portugalském celku se stále jedná o Netopýra, neboť s Los Che má Racic smlouvu do konce června roku 2024. V první hrací den základní skupiny G ve čtvrtek 24. listopadu se Švýcarsko utká s Kamerunem a Srbsko s Brazílií. V pondělí 28. listopadu si týmy Netopýrů soupeře prohodí a Švýcarsko tak bude hrát s Brazílií, zatímco Srbsko s Kamerunem. Na vzájemný souboj Srbska se Švýcarskem pak dojde až v poslední hrací den této základní skupiny, a to v pátek 2. prosince.

Posledního Netopýra budeme moci sledovat v základní skupině H. Edinson Cavani však musel nejdříve doléčit zranění kotníku, které si přivodil v nedávném ligovém utkání s Barcelonou. Dle posledních zpráv už má být ale pětatřicetiletý uruguayský útočník fit a v současné době se na šampionát připravuje stejně jako jeho spoluhráči v národním týmu. Uruguay vstoupí do turnaje ve čtvrtek 24. listopadu zápasem s Jižní Koreou, následně se v pondělí 28. listopadu utká s Portugalskem a na závěr skupinových bojů poměří síly v pátek 2. prosince s Ghanou.

Výše jsme si tedy podrobněji představili kompletní šestici současných Netopýrů, kteří se představí na letošním světovém šampionátu, a to včetně programů jejich týmů. Do Kataru však míří i celá řada bývalých hráčů Los Che. Pojďme se podívat i na ně. Ve skupině C se představí dva bývalí Netopýři v dresu Argentiny. Povoláni byli stoper Nicolas Otamendi (Benfica Lisabon) a záložník Rodrigo de Paul (Atletico Madrid). Ve skupině D půjdou proti sobě dva bývalí hráči Valencie, kteří shodou okolností oba působí v Kodani, ale každý v jiném klubu, čili i na klubové scéně jsou rivalové. V Kataru bude záložník či pravý krajní obránce Daniel Wass (Brondby Kodaň) oblékat dres Dánska, zatímco brankář Mathew Ryan (FC Kodaň) reprezentuje Austrálii. O skupině E už v našem článku řeč byla, neboť je to skupina, ve které se představí Španělsko. To má ve svých řadách nejen dva výše jmenované současné Netopýry, ale i tři bývalé hráče východošpanělského klubu. Jordi Alba (Barcelona) bude konkurentem Joseho Luise Gayi v boji o post levého obránce v základní sestavě. Dále byli nominováni záložník Carlos Soler (Paris Saint Germain) a útočník Ferran Torres (Barcelona). V základní skupině F se může dostat do hry jeden bývalý Netopýr, a to útočník Michy Batshuayi (Fenerbahce Istanbul) reprezentující Belgii. V souvislosti se skupinou G byli už výše jmenováni dva současní Netopýři, no Urosi Racicovi bude v záloze Srbska dělat společnost i bývalý hráč valencijského klubu Nemanja Maksimovic (Getafe). Hned několik bývalých hráčů Los Che najdeme v základní skupině H. Portugalsku bude v cestě za úspěchem pomáhat pravý bek Joao Cancelo (Manchester City), zatímco barvy Jižní Koreje bude hájit záložník Kangin Lee (Mallorca). V neposlední řadě pak současný a bývalý Netopýr mohou tvořit útočné duo Uruguaye, přičemž tím bývalým hráčem Los Che, který by se postavil po bok Edinsona Cavaniho, je samozřejmě Maxi Gomez (Trabzonspor).

Kompletní složení základních skupin (zápasy 20. listopadu – 2. prosince)

katar skupiny2520

Osmifinále (3. prosince – 6. prosince)

A1 – B2

C1 – D2

B1 – A2

D1 – C2

E1 – F2

G1 – H2

F1 – E2

H1 – G2

Čtvrtfinále (9. prosince – 10. prosince)

vítěz O1 – vítěz O2

vítěz O5 – vítěz O6

vítěz O3 – vítěz O4

vítěz O7 – vítěz O8

Semifinále (13. prosince – 14. prosince)

vítěz ČT1 – vítěz ČT2

vítěz ČT3 – vítěz ČT4

Zápas o 3. místo (17. prosince)

Finále (18. prosince)

Pokud si chcete před úvodním výkopem světového šampionátu zkusit predikovat průběh celého turnaje, tak máte příležitost například na následujícím webu. U každé základní skupiny stačí označit, kdo skončí na postupujících příčkách, načež bude vytvořen pavouk play-off, kde označujete v každém utkání ten úspěšnější tým. A tak postupně dojdete až k vítězi mistrovství světa. Kohopak vidíte jako světového šampióna? Bude se z trofeje radovat někdo z Netopýrů?

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.