The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

V prvním kole skupinových bojů si v Kataru z Netopýrů zahráli Musah, Comert a Cavani

V prvním kole skupinových bojů si v Kataru z Netopýrů zahráli Musah, Comert a Cavani


Před necelým týdnem odstartoval v Kataru světový šampionát a nyní už má všech dvaatřicet účastnících se národních týmů za sebou svá úvodní vystoupení. Valencia má na turnaji pět svých hráčů. Tři z nich už se dostali do hry, ale jen jeden se objevil v základní sestavě. Dva Netopýři se mohli radovat z vítězství, dva se museli spokojit s remízovým výsledkem a jeden musel překousnout porážku. Pojďme se na hráče Valencie podívat podrobněji.

První se do hry dostal ten, který toho nakonec odehrál i nejvíc. Yunus Musah, který teprve během šampionátu oslaví dvacáté narozeniny, nastoupil v pondělí v základní sestavě USA v zápase Walesu. Mimochodem se stal historicky nemladším hráčem, který kdy na mistrovství světa za národní tým USA nastoupil. Mladý Netopýr strávil na hřišti 74 minut a poté byl za stavu 1:0 pro zámořský celek vystřídán. Na úvodní gól Timothyho Weaha (což je mimochodem syn legendárního George Weaha, bývalého útočníka PSG, AC Milan či Olympique Marseille, který následně změnil profesi a nyní je prezidentem Libérie) z prvního poločasu odpověděl nedlouho před koncem zápasu Gareth Bale proměněnou penaltou a zápas tak skončil nerozhodným výsledkem 1:1. V dalším zápase se USA dnes večer utká s Anglií.

Ve středu se do akce dostalo Španělsko, v jehož kádru pro šampionát sice je Hugo Guillamon, ale kvůli menším zdravotním komplikacím se proti Kostarice nemohl dočkat debutu na katarském turnaji. Pouze jako nezúčastněný divák tak přihlížel vysokému španělskému vítězství 7:0, pod které se střelecky podepsali i dva bývalí Netopýři. Za La Roju se postupně prosadili Dani Olmo, Marco Asensio, dvakrát Ferran Torres (z toho jednou z penalty), Gavi, Carlos Soler a Alvaro Morata. Když se v závěru zápasu prosadil současný hráč PSG Carlos Soler, tak běžel ke kamerám a do nich křičel: „ To je pro tebe Jose!“ Vzpomněl si tak na svého bývalého spoluhráče z Mestally Jose Luise Gayu, který španělský národní tým ještě před startem šampionátu opustil ze zdravotních důvodů. Jediným bývalým Netopýrem, který se v utkání neprosadil, tak byl Jordi Alba. Hugo Guillamon už by měl být nyní dle zpráv v médiích fit a uvidíme, zda se dočká i nějakých herních minut. Třeba už v neděli v zápase s Německem.

V prvním zápase čtvrtečního programu se střetlo Švýcarsko s Kamerunem a Eray Comert v 90. minutě nahradil v sestavě evropského celku levého beka Ricarda Rodrigueze. V té době už Švýcarsko bránilo těsné vedení 1:0, které svým gólem zařídil shodou okolností kamerunský rodák Breel Embolo. Žádné další góly už v utkání nepadly a Comert se tak mohl se svými spoluhráči radovat ze zisku důležitých tří bodů. V dalším zápase se Švýcarsko utká v pondělí s Brazílií.

Hned jako další po Švýcarech a hráčích Kamerunu nastoupili na hřiště k vzájemnému zápasu výběry Uruguaje a  Jižní Koreje. Jihoamerický celek má v kádru současného Netopýra Edinsona Cavaniho i bývalého hráče východošpanělského klubu Maxiho Gomeze. No od úvodního hvizdu nenastoupil ani jeden z těchto útočníků. Gomez se na hřiště nedostal vůbec a Cavani až v 64. minutě, kdy vystřídal Luise Suareze. Ani nejlepší střelec Valencie v aktuální sezóně La Ligy ale nezměnil bezbrankový stav a zápas tak skončil dělbou bodů po výsledku 0:0. Mimochodem v zápase, ve kterém za Jižní Koreu jako střídající hráč nastoupil bývalý Netopýr Kangin Lee, nebyla k vidění ani jedna střela na branku. V dalším zápase se Uruguay utká v pondělí s Portugalskem.

V úplně posledním zápase prvního kola skupinových bojů se utkala Brazílie se Srbskem, které má na šampionátu Urose Racice. Tedy hráče Valencie, který je však v aktuální sezóně na hostování v Braze. Nominaci na mistrovství světa si tedy vysloužil, nicméně proti Kanárkům důvěru trenéra nedostal a jen tak sledoval porážku Srbska 0:2, o což se zasloužil dvougólový Richarlison. Zatímco Racic se na hřiště nedostal, tak bývalý Netopýr Nemanja Maksimovic dostal pár minut jako střídající hráč. Získat první body se Srbsko pokusí v pondělí v zápase s Kamerunem.

Kromě současných Netopýrů v Kataru účinkuje i celá řada bývalých hráčů Los Che. O některých již byla řeč, pokud se nějakým způsobem dostali do kontaktu se současnými hráči východošpanělského klubu, ale pojďme se podívat i na ty ostatní. Rodrigo de Paul i Nicolas Otamendi nechyběli v základní sestavě Argentiny, která překvapivě prohrála se Saudskou Arábií 1:2. Daniel Wass se za Dánsko na hřiště nedostal a jen ze střídačky tak sledoval remízu 0:0 s Tuniskem. Podobně dopadl Andres Guardado v zápase Mexika s Polskem. Celé utkání proseděl na střídačce a zápas skončil výsledkem 0:0. To Mathew Ryan se do branky Austrálie postavil, ale od francouzských obhájců titulu mistrů světa čtyřikrát inkasoval a Austrálie prohrála 1:4. Příjemnější pocity měl po vítězství Belgie nad Kanadou 1:0 Michy Batshuayi, neboť to byl právě on, kdo střelecky rozhodl. Ze zisku tří bodů se nakonec mohl radovat i Joao Cancelo, neboť Portugalsko si sice občas koledovalo, a to párkrát i přímo vinou bývalého hráče Los Che, no nakonec Ghanu porazilo 3:2.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.