The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia stále marně hledá náhradu za Garaye

Valencia stále marně hledá náhradu za Garaye


Už je to více než měsíc, kdy se těžce zranil valencijský stoper Ezequiel Garay. Vzhledem k tomu, že se jedná o zranění, z kterého se bude Argentinec delší dobu, může za něho Valencia dle řádů španělského fotbalového svazu přivést jiného hráče, a to i mimo řádné přestupové období. Sehnat kvalitní náhradu však není snadné, momentálně mají Los Che dle médií tři favority.

Garay bude mimo hru déle než pět měsíců, což dle předpisů španělského fotbalového svazu Valencii opravňuje k přivedení náhrady. Je zde však několik podmínek, například se musí jednat o hráče působícího v některém z klubů dvou nejvyšších španělských soutěží nebo o volného hráče. Valencia dále musela vedení La Ligy požádat o možnost přivedení náhrady za dlouhodobě zraněného hráče mimo přestupové období. Toto povolení na konci února obdržela a nyní běží patnáctidenní lhůta, během které musí být nový hráč podepsán. Valencia bohužel neměla prostor zareagovat na zranění Garaye v souvislosti s Ligou mistrů, neboť soupisky pro jarní část milionářské soutěže se odevzdávaly ten den, kdy byla potvrzena závažnost hráčova zranění, tudíž Netopýři neměli prakticky žádný čas zareagovat. Nyní tedy hledají hráče, který by klubu pomohl v závěrečné části ligové sezóny. V médiích se během února objevovala celá řada jmen, no momentálně jsou nejspíš tři hlavní kandidáti na místo v šatně Los Che.

Již několik týdnů média zmiňují zájem Valencie o marockého stopera Betisu Sevilla Zouhaira Feddala. Tento třicetiletý střední obránce je v sevillském klubu třetí sezónu, dříve hrával například v Deportivu Alaves či v Levante, takže město Valencii zná již z dřívějška dobře. S využitím v Betisu však není příliš spokojen, třebaže od konce října do začátku ledna hrával pravidelně, ale to bylo především rozsáhlejší marodkou zelenobílých. Na začátku ledna byl vyloučen v zápase s Deportivem Alaves a následně měl jeden zápas disciplinární trest. Poté se objevil v nominaci Betisu na zápas v Getafe, kde však zůstal jen na střídačce. I tak si však vysloužil znovu červenou kartu, po které tentokrát následoval dvouzápasový distanc. Od té doby chyběl několikrát v nominaci, do které se vrátil až pro zápas proti Valencii, ale znovu ho strávil jen na střídačce. Od zmiňovaného zápasu proti Deportivu Alaves tak hrál pouze v utkání Copa del Rey proti Rayu Vallecano. S přesunem do Valencie by tak prý souhlasil, ovšem kluby se nemohou dohodnout. Betis chtěl ke smlouvě o hostování Feddala na Mestalle připojit opci o následném povinném odkupu hráče, zatímco Valencia toto odmítala a chtěl jen nezávaznou možnost odkupu hráče po sezóně. Před vzájemným ligovým zápasem pak trenér sevillského celku Rubi řekl, že má nyní v kádru čtyři stopery a že je nemyslitelné, aby některý z nich odešel, ovšem možná se jednalo jen o formu psychologické války před zápasem, neboť v tomto týdnu jednání znovu probíhají. K výraznému pokroku ale zatím nedošlo. Valencia by už prý byla svolná k povinnému odkupu po hostování, nicméně teď se řeší pro změnu výše částky, za kterou by se Feddal přesunul na Mestalla nastálo. Dle  webu PlazaDeportiva.com požaduje Betis 5 milionů eur, zatímco Valencia nabízí jen 4 miliony eur. Poněkud jiné informace přináší web SuperDeporte.es, dle kterého by se Betis spokojil s částkou 4 miliony eur, ale pro Valencii je to prý mnoho.

Vzhledem k obtížnému jednání s Betisem média v poslední době přinášejí jména dalších hráčů, kteří by případně mohli Garaye ve zbytku sezóny u Netopýrů nahradit. Dle webu PlazaDeportiva.com byli zástupci Valencie na několika zápasech Osasuny, přičemž hlavním objektem jejich zájmu měl být třicetiletý španělský stoper Aridane Hernandez. Miguel Angel Corona, vedoucí skautingu Los Che, sledoval v půlce února vítězný zápas Osasuny na hřišti Athleticu Bilbao. O týden později pak zápas Osasuny sledoval přímo sportovní ředitel Los Che Cesar Sanchez, ale Osasuna tentokrát doma nestačila na Granadu. Aridane hrál v obou zápasech a v Osasuně je celkově dost využíván. La Liga má za sebou 26 kol a Aridane má na kontě 20 ligových zápasů. Mimochodem zajímavé je, že má na kontě v této sezóně už 3 góly, což na stopera není úplně obvyklé. Valencia se však přesto víc věnovala jednáním o Feddalovi, která se však nevyvíjí úplně ideálně. Pokud by ale Netopýři chtěli nyní jednat o stoperovi Osasuny, tak se jim situace poněkud zkomplikovala, neboť bývalý hráč Granady či Cadizu v klubu z Pamplony tento týden prodloužil smlouvu do roku 2022.

Jelikož jednání s Betisem o Zou Feddalovi (zatím) nevedla ke kýženému cíli a Aridane Hernandez v Osasuně pro změnu čerstvě podepsal novou smlouvu, tak se Valencia musí po stoperovi poohlížet jinde. Sportovní ředitel Lo Che Cesare Sanchez se proto měl včera sejít se zástupci Levante, odkud by k Netopýrům mohl zamířit rovněž třicetiletý Oscar Duarte. Kostarický reprezentant, který však má i španělský pas, toho má z trojice hráčů jmenovaných v tomto článku odkopáno v sezóně 2019/2020 výrazně nejméně. Na kontě má 6 ligových zápasů, v nichž však odehrál jen 305 minut, tedy je zřejmé, že v nich rozhodně vždy nebyl členem základní sestavy a neodehrál je celé. V Copa del Rey si zahrál proti Seville a dokonce se i gólově prosadil, ale Levante přesto prohrálo. Vzhledem k hráčovu malému využití se dá předpokládat, že by pro Valencii mohlo být nejjednodušší jeho získání. Dle médií by na Mestallu přišel jen na hostování do konce sezóny, přičemž by součástí smlouvy nebyly žádné opce o následném přestupu. Web SuperDeporte.es však dále uvádí, že pokud by se Valencii nepodařilo získat ani Oscara Duarteho, který dříve hrával za Bruggy či v Espanyolu, tak je možné, že sezónu dohraje jen s triem stoperů Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby a Eliaquim Mangala, který je však momentálně zraněný. Ty by případně dle potřeby doplňovali hráči rezervního celku VCF Mestalla.