The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ferran odmítl prodloužit smlouvu a Barcelona krouží okolo. Kondogbia také v zájmu jiných klubu.

Ferran odmítl prodloužit smlouvu a Barcelona krouží okolo. Kondogbia také v zájmu jiných klubu.


V posledních dnech a týdnech se mluví většinou pouze o jednom stejném tématu. Nový druh viru zapříčinil zrušení většiny sportovních soutěžích. Španělská La Liga je také pozastavena. V původním vyjádření byla La Liga přerušena minimálně od konce března, ale jelikož Španělsko je jednou z nejvíce zasažených zemích, tak se očekává, že se nebude hrát ještě delší dobu. Nyní se hovoří o tom, jak se vypořádat se současnou situací. Jestli bude možné soutěž dohrát nebo už prostor k dohrání soutěžního ročníku nezůstane. S tímto souvisí, že média už začínají řešit možné letní přestupy. Co by to znamenalo pro Valencii?

Výkony Valencie v tomto (zatím nedohraném) ročníku nebyly vůbec dobré a vysoká marodka týmu byla třešnička na dortu při letošním trápení. Valencia je momentálně na 7. pozici, byla vyřazena z Ligy mistrů a byla i přemožena v poháru Copa del Rey. Tedy cesta do evropských soutěžích se zdaluje. Pokud se klub nedokáže kvalifikovat do evropských soutěžích, tak obvykle ztratí několik hráčů, jelikož budou preferovat odchod do jiného klubu.

V posledních sezónách se nejvíce mluvilo o možném odchodu Solera, Pareja, Rodriga či Kangin Lea. Nyní v očích ostatních klubů je jiný favorit. Momentálně nejvíce sledovaným hráčem je Ferran Torres, který ve většině zápasů si držel dobrou herní formu. Španělský mladík se jako jeden z mála hráčů dokázal vyhnout zranění, a proto dostal značný prostor na hřišti. Vynechal pouze dvě ligová utkání a dva zápasy Ligy mistrů.

Celkem 25 ligových startů je nejvyšší počet, který společně s ním zaznamenal ještě kapitán Parejo. V počtu herních minut se Ferran umístil na 4. pozici, jelikož křídelní hráči jsou častěji střídání. Více minut na hřišti strávil pouze Gabriel Paulista, Daniel Wass a Dani Parejo. Dokonce méně minut, než Ferran zaznamenala valencijská stálice na levé straně obrany. Jose Gaya odehrál o 98 minut méně.

Ferran využil svého prostoru na hřišti a ukázal svoje kvality. Navíc přidal ještě 4 góly a 4 asistence v La Lize a 2 góly a 2 asistence v Lize mistrů. Velké evropské kluby začaly kroužit kolem dvacetiletého hráče vzápětí. Podle serveru Fotball Espana jsou největšími zájemci nyní Liverpool a Barcelona.  Server Mundo Deportivo dodává, že Barcelona doufá, že se podaří Ferrana získat přibližně za 35 milionů eur, pokud se nerozhodne prodloužil smlouvu s Valencií.

Dneska jsme se dozvěděli o tom, že jednání o prodloužení smlouvy proběhlo a Ferran se rozhodl, že novou předloženou smlouvu nebude akceptovat. Momentální smlouvá má trvání do příštího letá roku 2021. Výkupní klauzule na této smlouvě je stanovena na 100 milionů eur. Znamená to, že Ferran upřednostňuje odchod nebo čeká na lepší nabídku ze strany Valencie? To se dozvíme v následujících týdnech.

Dalším hráčem, který se dostal do hledáčku jiných klubů je Kondogbia. Sice v letošní sezóně moc utkání neodehrál, ale stihl si už ve fotbalovém světě vybudovat svoje jméno. Kvůli zranění a málo odehraných utkáních budou mít jiné kluby šanci hráče získat za nižší cenu. Zájemcem je údajně Totteham, který se stále snaží zaplnit díru po odchodu Moussy Dembeleho. Pro londýnský klub se právě Kondogbia zdá jako vhodná posila, kterou oslovit během letního přestupního okna. Výkupní klauzule je stanovena na 80 milionů eur, ale nabízena částka se bude pohybovat v tomto případě výrazně níže.

  • Jak prodáme největší klenot jenom za 35mega tak konec.... *30**30* Snad dostane lepší nabídku a prodlouží.

  • Já bych se s tím Ferranem prozatím moc nestresoval, protože i pokud nyní nějaký návrh Valencie odmítl (o čemž teda, co jsem zběžně koukal, neinformují ani velké celostátní španělské sportovní weby jako Marca či AS, tak ani na Valencii se více zaměřující weby SuperDeporte či PlazaDeportiva), tak na vyjednávání je ještě dost a dost času a ze strany Los Che by tak mohla přijít další (tedy samozřejmě hlavně pro Ferrana zajímavější) nabídka. Krom toho nevím, jak moc je za současné situace snadné nějaké vyjednávání. Moderní technologie umožňují sice mnohé, ale osobní schůzky asi určitě neprobíhají.

  • O odchode Pareja či Rodriga sa písalo vždy a záujmi tu boli. Aké nič z nich.
    Čo sa týka Ferrana, tak sa nechajme prekvapiť. Prioritou FCB je Martinez a Neymar. Možno nejaký obranca. Pre Ferrana tam nieje miesto. A k tomu je FCB preplnená až až. Jedine ak by sa zosekal káder a možno by sa našiel priestor. Alebo hosťovačka rovno z FCB. Situáciu v FCL nvm posúdiť.
    Ale hoc by niekto odišiel a maródka by sa vyprázdnila, tak bitka o posty môže pokračovať. Hráčov má Vale schopných.
    Mimo reč. Dani Cabellos je (ako to vy Češi hovoríte) k mání. Real ho ponúka pokiaľ moje zdroje neklamú za 40M. Bude mať Vale snahu o jeho získanie hoc na hosťovačku?