The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Na Mestallu by v létě mohl zadarmo přijít Jose Callejon, v Neapoli mu končí smlouva

Na Mestallu by v létě mohl zadarmo přijít Jose Callejon, v Neapoli mu končí smlouva


VIDEO Dle italských médií má Valencia zájem hned o dva hráče Neapole. Zatímco čtyřiadvacetiletý mexický reprezentant Hirving Lozano by byl pro Netopýry nejspíš příliš drahé sousto, tak téměř o dekádu starší Jose Callejon by Valencii mohl posílit jako volný hráč, tedy by za jeho příchod Los Che italskému celku nemuseli platit ani euro.

V posledních dnech média informovala o zájmu Valencie o hráče italské Neapole Hirvinga Lozana. Tento čtyřiadvacetiletý Mexičan přitom na Apeninský poloostrov zamířil teprve před rokem, kdy z PSV Eindhoven přestoupil za 50 milionů eur. Lozano však Neapol posílil na přání trenéra Carla Ancelottiho, ale toho v průběhu sezóny vystřídal Gennaro Gattuso, no a ten prozatím s tímto útočníkem nenašel společnou řeč. Neapol by se tak nebránila hráčovu prodeji. Hlavním zájemcem má být Everton, kde nyní trénuje Carlo Ancelotti, který má mexického útočníka zřejmě v opravdu velké oblibě. Zájemci se však dle listu Corriere dello Sport hlásí i ze Španělska, a to konkrétně trio Atletico Madrid, Sevilla a Valencia. Všichni tři španělští zájemci však za Mexičana nechtějí zaplatit více než 20 milionů eur, ale Neapol přitom požaduje 40 milionů eur, aby příliš netratila oproti částce, za kterou Lozana před rokem přivedla. Tady to tedy na dohodu příliš nevypadá.

Lozano ovšem není jediným současným hráčem Neapole, který je v médiích spojován s valencijskými Netopýry. Dalším je Jose Callejon. Zatímco Lozano je mladý, perspektivní a drahý, tak o Callejonovi můžeme naopak říct, že je sice podstatně starší, letos už oslavil třiatřicáté narozeniny, ale o to zkušenější a stále ještě dost dobrý. A jako Španěl má samozřejmě také bohaté zkušenosti s fotbalem na Pyrenejském poloostrově. No ale nejlákavější je na něm fakt, že mu toto léto končí v italském klubu smlouva, tedy do jakéhokoliv nového působiště může před sezónou 2020/2021 zamířit zadarmo jako volný hráč. Neapol samozřejmě má ještě nějaký čas se s Callejonem dohodnout na nové smlouvě. Italský klub je na tom vlastně s Callejonem stejně, jako Valencia se stoperem Ezequielem Garayem. Pokud se klubu nepodaří nabídnout dotyčnému hráči dostatečně lákavou smlouvu v několika nadcházejících měsících, tak se tento fotbalista se svým stávajícím působištěm zadarmo rozloučí. V obou případech jde přitom o hráče, kteří jsou svým klubům i ve fotbalově pokročilejším věku stále platní. Zatímco v případě neúspěšného vyjednávání s Garayem Netopýři ztratí jednou z důležitých postav klubu, tak v případě, že se Neapol nedohodne s Callejonem, mohou naopak na Mestalle získat.

A dle posledních informací listu Corriere dello Sport mohou být na Mestalle lehce optimističtí. Třiatřicetiletý Callejon se totiž údajně rozhodl smlouvu v Neapoli neobnovit, ale naopak se chce na poslední roky své kariéry vrátit do Španělska, kde dosud hrával za barcelonský Espanyol a za Real Madrid. Největší část své kariéry však prožil v bleděmodrém dresu Neapole, za kterou hraje od roku 2013. Nyní však má mít italské anabáze už dost a z Apeninského poloostrova se chce přemístit na poloostrov Pyrenejský. Ve Španělsku mají o Callejona, který několikrát oblékl i španělský reprezentační dres, největší zájem Sevilla a Valencia, ale dle listu Corriere dello Sport mají při vyjednávání navrch Netopýři.

V letošní, momentálně přerušené, sezóně má Callejon prozatím na kontě 23 zápasů v Serii A, během nichž si připsal 2 góly a 6 asistencí, 6 utkání Ligy mistrů, v nichž zaznamenal 6 asistencí, a 3 zápasy v italské pohárové soutěži. Pokud se fotbalové soutěže v této sezóně ještě rozběhnou, tak má Callejon s Neapolí stále o co hrát. V Serii A má jihoitalský celek na 6. místě tabulky na příčky zajišťující Ligu mistrů již větší ztrátu, nicméně do pohárové Evropy by se probojovat měl. Hlavně však je stále ve hře v Lize mistrů, kde v prvním osmifinálovém utkání Neapol doma remizovala s Barcelonou 1:1, ale na odvetu prozatím kvůli koronavirpvému zásahu do fotbalových soutěží nedošlo. Stejně tak prozatím nebylo ukončeno ani semifinále Coppa Italia, kde Neapol v prvním semifinálovém utkání zvítězila na hřišti Interu Milán 1:0 a má tak velkou naději na postup do finále. V italském poháru již Callejon s Neapolí jednou triumfoval, dále v Itálii jednou slavil vítězství i v tamním superpoháru. Krom toho se může zkušený Španěl pochlubit například španělským ligovým titulem a vítězstvím ve španělském superpoháru. Na oba tyto úspěchy dosáhl s Realem Madrid. Drtivou většinu své kariéry strávil Callejon na pravém křídle či na pravém kraji zálohy, ojediněle se ale dostal i na levé křídlo, na hrot útoku či dokonce naopak na kraj obrany, kde ho svého času zkoušel Jose Mourinho v Realu Madrid. I od pravé postranní lajny dokáže Callejon skórovat, například v sezóně 2016/2017 nastřílel ve všech soutěžích za Neapol celkem 17 gólů, v sezóně 2013/2014 pak dokonce 20 gólů. Za Espanyol, Real Madrid a Neapol má na kontě přes 100 gólů. K produktivitě svých týmů však rodák z andaluského města Motril často přispívá rovněž klíčovými přihrávkami, za celou kariéru na nejvyšší úrovni jich má na kontě podobné množství, jako vstřelených gólů.

Callejon je bezpochyby kvalitním hráčem, který se po nadějném startu v barcelonském Espanyolu a po dvouletém působení v Realu Madrid, kde byl samozřejmě trochu ve stínu spoluhráčů zvučnějších jmen, vypracoval v jednoho z klíčových hráčů Neapole, která v posledních letech v Serii A dokázala často jako jediná alespoň trochu držet krok s Juventusem Turín. Přesto ho však má možná řada fanoušků Los Che spojena s jedním jediným okamžikem, při kterém navíc ani nebyl na hřišti. V listopadu 2011 hrál Real Madrid ligový zápas na hřišti Valencie. Nedlouho poté, kdy se Bílý balet dostal v 71. minutě do vedení 2:0, tak Netopýři zásluhou Soldada v 74. minutě snížili, ovšem velké drama se nekonalo, protože v 79. minutě vstřelil třetí gól madridského celku Cristiano Ronaldo. Tehdejší trenér Realu Jose Mourinho pak tento gól oslavil dosti neortodoxním způsobem, a to jízdou na zádech jednoho z rozcvičujících se náhradníků. Tímto náhradníkem nebyl nikdo jiný než právě Jose Callejon. Mimochodem v zápase už Valencia dokázala jen snížit a prohrála 2:3.

  • Ešte trebalo pripísať z minula Mertensa a doplatok niekoľko desiatok mega za nášho páliča šancí a la Rodrigo *37*
    Callejonom nemá *1* čo stratiť. Jedine, ak získať. Lozano môže byť risk. I keď to je dakedy zisk *22*

  • Nevím radši udržet Ferrana a pokud odejde tak Lozano je ideální mladá náhrada. Nechápu když odejde mladý Ferran a nahradí ho starý Callejon ? *30* Na RW máme plno hráčů.. jako pravda Callejon přijde zadarmo, ale zase zadarmo taky hrát nebude.