The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia by ráda přilákala talentované mládí za nulové náklady

Valencia by ráda přilákala talentované mládí za nulové náklady


Sezóna je přerušena, ale o to více práce mají v klubech sportovní ředitelé a další činovníci, kteří ladí podobu kádrů pro léta budoucí. Nejinak tomu je ve Valencii, kde se sportovní ředitel Cesar Sanchez zaměřuje i na mladé talentované hráče, kteří by přitom k Netopýrům mohli zamířit téměř zadarmo, neboť v jejich stávajících klubech jim končí smlouvy.

Jedním z nich je Mustafa Kapi, teprve sedmnáctiletý turecký záložník hájící barvy Galatasaraye Istanbul. Za turecký klub už debutoval, přičemž se stal historicky nejmladším debutantem v soutěžním utkání v dresu Galatasaraye. Převážně však ale nastupuje ve středu záložní řady mládežnického týmu věkové kategorie U19. Přesto ho však mají pozorovatelé mnoha evropských klubů pod pečlivým dohledem, protože mu letos končí v Turecku smlouva a k jejímu obnovení nedošlo. O hráčově situaci promluvil jeho agent Necdet Ergezer: „Mustafa Kapi bude volným hráčem a v létě bude moct podepsat s jakýmkoliv klubem. Zájemce bude muset do Galatasaraye zaplatit jen určitou částku výchovného. Ohledně Kapiho už nás kontaktovali manažeři řady španělských klubů. Před krizí způsobenou koronavirovou pandemií projevovalo velký zájem Atletico. Dále nás kontaktovali třeba z Valencie, Villarrealu, Celty Vigo či Realu Sociedad, aby zjistili naše podmínky pro přestup. Myslím si, že jeho styl je pro španělskou ligu vhodný.“

O Mustafu Kapiho se tedy možná Valencia bude přetahovat mimo jiné s Atleticem Madrid, no ale právě i v kádru tohoto madridského klubu mají Netopýři vyhlédnutého jednoho mladého hráče, kterému letos končí smlouva. Jmenuje se Rodrigo Riquelme a je to dvacetiletý španělský útočník, který prozatím novou smlouvu v madridském klubu nepodepsal. Podle španělských médií se Netopýři přiřadili k řadě zájemců, ovšem tato řada je dosti dlouhá a nacházejí se v ní například Betis Sevilla, Real Madrid, Celtic Glasgow, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven či Feyenoord Rotterdam. S hráčovými agenty už se setkal technický sekretář Los Che Miguel Angel Corona. Riquelme pravidelně nastupuje za rezervní tým Atletica v Segunda Division B, tedy krom případů, kdy byl nominován k zápasům áčka madridského klubu. To se stalo v této sezóně celkem často, nicméně na hřiště se dostal pouze dvakrát. Za rezervu Atletica nastupoval většinou na pravém či levém křídle, nicméně když dostal jednou příležitost přímo na hrotu útoku, tak se hned odměnil dvěma vstřelenými góly.