The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marseille a Nice sledují Kangin Lea

Marseille a Nice sledují Kangin Lea


Odchovanec valencijské akademie Kangin Lee neunikl pozornosti jiných klubů. V posledních dnech se objevily zmínky o tom, že o jeho služby je zájem v sousední Francii. V letošním únoru korejský mladík oslavil teprve svoje 19. narozeniny a bude si muset dávat velký pozor na to, jaké rozhodnutí udělá.

Kangin Lee má dobře našlápnuto, aby se v budoucích letech uchytil ve vrcholovém fotbalovém světě. V předešlem ročníku dostal poprvé šanci pod trenérem Marcelinem, který ho vyslal třikát na posledních pár minut v ligových utkáních. V poháru Copa del Rey minut odehrál již mnohem více. Dokonce se i přímo zasloužil na postupu pavoukem až semifinále, v dalších kolech už šanci nedostal. Rovněž se účastnil Evropské ligy, kdy nastoupil na pár minut proti Celticu Glasgow nebo Villarrealu.

V létě minulého roku byl zařazen na soupisku seniorského týmu. Dočkal se tak většího herního prostoru. K jeho prospěchu mu hrál do karet fakt, že se s reprezentací Jižní Koreji umístil na 2. mistě na mistrovství světa U20. V letošním ročníku prozatím odehrál 297 minut v ligových utkáních a dvakrát nastoupil i v základní sestavě.

Nyní podle deníku Plaza Deportiva je objevil zájem od francozské Marseille. Zpráva hovoří o tom, že byla předložna nabídka hostování s možností budoucí opce. Podle francouzského deníku L’Equipe má zájem také klub Nice, který vede bývalý skvělý fotbalista Patrick Vieira. Nice by údajně bylo ochotné nabídnout rovnou 15 milionů eur za trvalý přestup.

V letošním ročníku se očekává velký zájem o valencijské hráče. Největší debata zatím panuje okolo Ferrana Torrese, který v akutální sezóně se stal důležitým hráčem Los Che. Jeho výborná forma trochu zastínila právě Kangina, který se kvůli tomu na hřiště nejspíše dostal méně než původně očekával. V případě prodeje Ferrana by mohl korejský mladík získat více šancí si zahrát za Valencii.

  • Absolutní nesmysl prodávat takové hráče... vedení by se mělo zaměřit na prodloužení smlouvy s Ferranem a Kanginem. Tohle je jasná budoucnost *1* A taky nechápu co je to za nesmysl, že se kolem Kangina zaměřují týmy, že nedostával víc prostoru... vždyť byl zraněný *30**30*

  • V odpovědi na: JakubOcko

    Ano, zraněný byl. Když se podíváme na ligová utkání, tak kvůli zranění vynechal 5 utkáních, ale 10 utkáních proseděl pouze na střídačce, 1 utkání minul kvůli červené kartě a 11 utkání odehrál (2x základ, 9x start ze střdačky). Za 11 utkáních odehrál 297 minut, takže v průměru 27 minut na utkání, pokud v něm nastoupil.
    Dle mého názoru tyhle čísla nesvědčí o velké využívanosti, když o rok starší Ferran odehrál 1776 minut v lize. Většinu času byl ve Vale někdo zraněný, ale jako obvyklou sestavu můžeme určit - Ferran na pravé straně zálohy, Soler na levé straně zálohy. Když byl zdravý Guedes nebo Cheryshev, tak oni se dostali na hřšitě a na Kangina už toho moc nezbylo.
    V CDR nastoupil 2x a LM 4x. Pokud sečteme všechny soutěže (LaLiga,CDR,LM), tak to je 27 LaLiga, 3 CDR a 8 LM a odečtu 7 utkáních zraněný a 1 utkání stopka za červenou, tak mohl si zahrát ve 30 utkáních. Celkem v nabídce 2700 minut, on dostal 547 minut (297 LL+125 CDR+125 LM), takže zhruba 20 procent vytíženost. To podle mě není moc :)

  • Je to isto priorita predĺžiť zmluvu. Ale keď hráč bojkotuje (ako Ferran), tak za tým niečo je. Buď chce viac prachov alebo ísť preč.
    Kang je v pohode. Chlapec sa snaží. Škoda toho zranenia. Iné kluby vidia perspektívu. Pán Lim a pán Mendez len vidinu zisku.
    Ja osobne si myslím, že Kang Lee by to mohol dotiahnúť vo Vale ďaleko. A mohla by byť z neho druhá motorová myš ako z jeho krajana Park Ji-sunga.