The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia by ráda získala hvězdu Osasuny Chimy Ávilu

Valencia by ráda získala hvězdu Osasuny Chimy Ávilu


V poslední době jsme hlavně řešili budoucnost v obraně Netopýrů. Kdo by mohl vystužit obranou linii, poté co minimálně Garay opoustí klub. Nyní se zaměříme trochu na možnosti v útoku. Valencia má podle španělských medií zájem o útočníka Osasuny Chimy Avilu, jehož jméno bude pro většinu fanoušků zatím spíše neznáme.

Luis Ezequiel Ávila je spíše známý pod jmémem Chimy Avila. Jedná se o argetinského útočníka, který zamířil do Španělka před třemi lety. Z argentinského klubu San Lorenzo v roce 2017 zamířil na hostování do tehdy druholigové Huescy. Hostování se vydařilo, při kterém Avila odehrál 35 ligových utkáních a podařilo se mu sedmkrát skórovat.

Hostování pokračovalo i v dalším soutěžním ročníku, poté co se Huesce podařilo postoupit do nejvyšší španělské soutěže. V La Lize se už ale Huece nedařilo a nebyla schopna konkurovat novým soupeřům. Skončila až na 19. pozici, což znamenalo rychlý sestup zpět do druhé ligy. Avšak Chimy Avila dokázal na sebe upozornit, protože nastřílet 10 branek ve 34 ligových utkáních.

Zatímco Huesca sestupovala, tak do La Ligy postupovala Osasuna, která potřebovala posílit svůj kádr a koupila právě Chimy Avilu. Za přestup v minulém roce zaplatila pouze 2,7 milionů eur. Později se ukázalo, že to byl dobrý tah a Avila v 18 utkáních nastřílel 9 branek. K dosažení jedné branky potřeboval v průměru 177 minut na hřišti. Bohužel v lednu přišlo zranění v utkání proti Levante a 7 utkáních na jaře musel vynechat.

Valencia projevila zájem o koupi, hlavně trenér Celades by rád získat Avilu do svého týmu. Bohužel se ukázalo, že se bude jednat o komplikovanější zranění a Chimy Avila se zpět na trávník podívá až podzim. Vedení Valencie tedy nebude mít možnost sledovat hráče v plánované dohrávce momentálního ročníku.

Osasuna by ráda inkasovala za svého útočníka 15 milionů eur, což není málo vzhledem k tomu, že po více než půlroční přestávce od fotbalu už Avila svojí formu nemusí znovu najít. Ve 26 letech má Chimy Avila ještě spoustu prostoru ke zlepšení, avšak delší zranění zastavilo fotbalový růst mnoha fotbalovým hráčům...

  • *37* Osasuna by rada pýtala 15M za zraneného hráča, ktorý ešte ani nedohral a neodohrá zvyšok sezóny *37* K smiechu *37*
    To radšej nech sa zamerajú na stopéra Césara Montesa z mexickej Monterrey, keď už skauti hľadajú stopéra...
    Útočníkov podľa mňa máme dosť. Hoc aj záskok zo zálohy.

  • V odpovědi na: Harakant

    Je to vyjednavacia taktika, jasne ze si budu pytat viac, ved chcu v prvom rade zarobit. No myslim si ze keby sa nam ho podarilo kupit za 10 chytikov tak z neho moze byt Soldado no. 2. Plus plat by tiez nemal vysoky, co by bol po ekonomickej stranke velmi dobry obchod. Obzvlast ak je hrac s najvyssim platom na prestupovej listine, Gameiro. Cize tato vymena, by bola taka ozdravna po tejto koronakrize, kedy v nasej kase asi velmi vela peniazkov nie je