The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bordalas trenérem Valencie, Ferran Torres hráčem City?

Bordalas trenérem Valencie, Ferran Torres hráčem City?


Netopýři chtějí mít co nejrychleji vyřešenou otázku nového trenéra, jeho jméno by mohlo být odhaleno snad už příští týden. Hlavním favoritem je nyní pro španělská média Jose Bordalas, který v současné době vede Getafe. Při vyjednáváních jsou trenérští kandidáti seznamováni s tím, že Los Che chtějí stavět na mladých hráčích, ale jeden z nejtalentovanějších je nejspíš hodně blízko odchodu. Ferran Torres se totiž už údajně dohodl s Manchesterem City a nyní už je potřeba jen dohoda klubů.

JOSE BORDALAS

Šestapadesátiletý rodák z Alicante ve valencijském regionu Jose Bordalas byl s Valencií jako možný nový trenér spojován již pár dní zpět, nicméně v tu dobu se za favorita majoritního akcionáře klubu Petera Lima považoval Laurent Blanc. Zkušený Francouz, který má za sebou hvězdnou hráčskou kariéru i úspěšná trenérská angažmá, ale který už od roku 2016 netrénoval. Nyní to však vypadá, že jednání mezi asijským miliardářem a francouzským trenérem, který má mimochodem se španělským fotbalem jedinou krátkou zkušenost, a to když byl v sezóně 1996/1997 hráčem Barcelony, poněkud zamrzla. Do popředí se tak dostávají jiné možnosti.

Hodně pozitivních bodů má mít na svém kontě v očích vedení Los Che současný trenér madridského Getafe Jose Bordalas. Jednání nabrala na síle v poslední době v rámci vyjednávání Valencie o prodloužení smlouvy Huga Guillamona. Mladý stoper Netopýrů a trenér Getafe totiž mají stejnou zastupující agenturu. Bordalas údajně vítá možnost trénovat Valencii, ale situaci mu komplikuje jeho stávající angažmá, kde má smlouvu do roku 2022. Valencia by tak musela jednat s Getafe. Prezident Getafe Angel Torres však před rokem řekl, že mu případný odchod umožní, a to dokonce bez placení jakési doložky o ukončení: „Pro všechno budu mít pochopení a budu mu navždy vděčný. Když přišel, tak nás dokázal vrátit do Primera Division a následně tam s týmem dokázal velké věci. Pokud usoudí, že chce odejít, tak mu otevřu dveře. Nebudu chtít žádný poplatek za ukončení smlouvy a řeknu mu děkuji. Když se rozhodne odejít, tak to tak bude. Má smlouvu, ale dveře k odchodu jsou otevřené.“

Ano, Bordalas s Getafe dokázal opravdu velké věci. V roce 2016 přišel do druholigového klubu, s kterým hned postoupil do nejvyšší soutěže, kde se následně umisťoval v první polovině tabulky. Před rokem Getafe s Valencií do poslední chvíle bojovalo o Ligu mistrů, no nakonec se muselo spokojit s Evropskou ligou. Tam je aktuálně v osmifinále, kde má hrát s Interem Milán. Právě Evropská liga může možnost Bordalasova angažmá na Mestalle komplikovat, neboť kvůli koronaviru se bude tato soutěž dohrávat až v srpnu, zatímco Los Che chtějí mít nového trenéra k dispozici co nejdříve.

Laurent Blanc a Jose Bordalas však zdaleka nejsou jediná jména možných trenérů pro valencijské Netopýry. Klub je údajně v kontaktu například i s Rubenem Barajou, Quique Sanchezem Floresem, Aitorem Karankou či Marco Silvou.

FERRAN TORRES

Možná jste tento týden v médiích zaznamenali informaci, že sportovní arbitrážní soud CAS zrušil původní rozhodnutí evropské fotbalové unie UEFA, dle kterého byl anglický klub Manchester City kvůli porušení pravidel finanční fair play na dva roky vyloučen z evropských pohárových soutěží. Po verdiktu CAS se tak City, které je aktuálně na druhém místě anglické Premier League, nemusí bát, že by pro příští sezónu přišlo o Ligu mistrů. Zároveň se tím manchesterskému týmu rozvázaly ruce na přestupovém trhu, což zřejmě dost silně pocítí východošpanělská Valencia.

Dle serveru populárního televizního kanálu Eurosport totiž ve středu došlo ke schůzce představitelů anglického klubu s agenty valencijského odchovance Ferrana Torrese. Ba co víc, na této schůzce už mělo dojít k dohodě obou stran, což dvacetileté křídlo k přestupu do Manchesteru City dost přiblížilo. Pro všechny valencijské fanoušky je dostatečně známou věcí, že Ferranova smlouva s Los Che končí v roce 2021 a že se klubu přes nespornou snahu nedaří s hráčem dojít k dohodě. Valencia tak bude nucena svého odchovance letos v létě prodat nejen proto, že jí to při nepostupu do Ligy mistrů výrazně finančně pomůže, ale i proto, aby Ferran příští rok v létě neodešel zcela zdarma jako volný hráč. V posledních měsících byl talent Los Che dáván do souvislosti s mnoha kluby, namátkou zmiňme Real Madrid, Barcelonu, Juventus či Borussii Dortmund, nicméně se zdá, že po zrušení trestu od UEFA se do vyjednávání o hráčově budoucnosti naplno vložil Manchester City, který nakonec zřejmě bude tím úspěšným.

Anglický klub už údajně jedná i se svým španělským protějškem, přičemž Valencia trvá na zaplacení celé požadované částky, kterou média aktuálně nezmiňují, nicméně v předchozích měsících se ve spekulacích objevovala částka zhruba 40 milionů eur. Netopýři tedy hlavně nechtějí přistoupit na snížení přestupové částky formou nějaké hráčské kompenzace. Valencia by sice ze City ráda přivedla Davida Silvu, ale ten bude po sezóně volným hráčem, takže není potřeba s jeho současným klubem o jeho možném příchodu jednat. Mimochodem dle France Footbal je pětice hlavních zájemců o Silvovy služby, a to Valencia, Villarreal, Sevilla, Leeds a Inter Miami. Ale zpátky k Ferranovi. Ten by měl v Manchesteru nahradit Leroye Saneho, který odchází do Bayernu Mnichov. Saneho však trenér Pep Guardiola neměl kvůli dlouhodobému zranění k dispozici ani v této sezóně a třeba i to je jedním z důvodů, proč City po dvou letech přepustilo ligový trůn Liverpoolu.

  • Tak Bordalasa by som bral všetkými desiatimy.
    A dúfam že Ferran strelíme za viac ako 40 mega, ved je to supertalent, ked si vezmem kolko dali Atleti za Felixa, tak tých 40 mega za Ferrana by bol výsmech.
    Dalej.. Parejo nech ide kludne preč, nikdy som ho nemusel a čo predvádza túto sezonu je zufalstvo, Kondo to isté, no nechápem prečo sa chcú zbaviť aj Coquelina, to je bojovník, a vždy si svoje dobre odohraje...
    A verím že aj Rodrigo pojde kade lahšie, posledné 2 sezony pre mna sklamanie a strelecké trápenie.
    Treba to obmeniť, no najväčší problem je a stále bude LIM a Mendes .*38*