The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pravý kraj valencijské obrany by mohl zadarmo posílit Mauricio Islo

Pravý kraj valencijské obrany by mohl zadarmo posílit Mauricio Islo


Zkušený chilský reprezentant je volným hráčem a je tedy lákavým zbožím pro valencijské Netopýry, kteří letos zavádějí finančně úsporný režim. Dle deníku Marca již došlo k setkání mezi agenty dvaatřicetiletého hráče a členem technického sekretariátu Los Che Miguelem Angelem Coronou, takže ve Valencii už znají Islovy podmínky, za kterých by byl ochoten východošpanělský celek posílit.

Isla má s evropským fotbalem bohaté zkušenosti, ovšem ve Španělsku dosud nehrál. Z chilského celku CD Universidad Catolica zamířil v roce 2007 do italského Udinese, odkud se po pěti letech přesunul na aktuálně nejprestižnější italskou fotbalovou adresu, tedy do Juventusu Turín. Hráčem Staré dámy byl čtyři sezóny, nicméně během této doby stihl i dvě hostování, a to v anglickém Queens Park Rangers a ve francouzském Olympique Marseille. V roce 2016 přestoupil z Juventusu do Cagliari, kde však vydržel jen rok a zamířil jako volný hráč do tureckého Fenerbahce, kde hrál dosud. Nyní je znovu volným hráčem. Právě hráčova aktuální „nezaměstnanost“ je pro Los Che velmi lákavá. Navíc se jedná o zkušeného fotbalistu, který má za sebou na tři stovky zápasů v předních italských ligách, k čemuž přidal více než stovku zápasů za chilský národní tým. Někdo takový by se do přebudovávané Valencie, kde mají být většinou mladí hráči, jistě hodil, neboť je potřeba, aby měli mladíci od koho čerpat. A hráč, který například s Juventusem třikrát slavil titul v Serii A či byl v dresu chilské reprezentace dvakrát vítězem Copa America, má zkušeností na rozdávání.

Dalším pozitivem u něho je, že by se z pohledu španělského fotbalového práva nejednalo o „mimoevropského“ hráče, neboť jeho manželkou je Španělska. Nenastane tak problém jako v případě dalších možných posil, o kterých se souvislosti s Los Che spekuluje, a to záložníka Yangela Herrery a obránce Nicolase Otamendiho. Ti musejí vyčkávat, jak Netopýři vyřeší budoucnost svých aktuálních hráčů bez evropských pasů, jimiž jsou Maxi Gomez, Kangin Lee a Gabriel Paulista. Všeobecně se mělo za to, že řešením bude získání španělského pasu pro Gabriela Paulistu, nicméně nyní to vypadá, že by tento brazilský stoper, kterého fanoušci do budoucna viděli jako jedničkou ve středu valencijské obrany, mohl Netopýry opustit, neboť i o něm už údajně Valencia jedná s Villarrealem. Ovšem jak už bylo zmíněno, tak v případě Isly není kvóta pro mimoevropské hráče problémem.

I proto je o něho ve Španělsku zájem, krom Valencie se už hráčovým agentům údajně ozval například i Betis Sevilla. Zájem je však samozřejmě i v jiných evropských zemích, například do Řecka by ho rád přivedl Olympiacos. Isla sám však prý pro pokračování kariéry preferuje španělskou La Ligu. Dvaatřicetiletý Chilan se aktuálně na novou sezónu individuálně připravuje v Ciudad Deportiva de La Nucia v Alicante, tedy nedaleko Valencie.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.