The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Sen o konci kariéry ve Valencii se Parejovi nesplní, dnes se stal hráčem Villarrealu

OFICIÁLNĚ: Sen o konci kariéry ve Valencii se Parejovi nesplní, dnes se stal hráčem Villarrealu


Dlouhých devět sezón strávil ve Valencii Dani Parejo a chtěl přidat i další, ale nebylo mu to umožněno. Vedení klubu potřebuje ušetřit na mzdových nákladech a dlouholetý kapitán Netopýrů byl samozřejmě jedním z nejlépe ohodnocených hráčů kádru. Klub ho tak s klidným svědomím poslal zcela zdarma do Villarrealu, kterému se Parejo upsal na čtyři roky. Valencia možná z jeho přestupu získá určitý finanční obnos až časem ve formě výkonnostních bonusů. Ovšem ani to nebude závratná suma, spekuluje se o částce od 2 do 4 milionů eur.

Jednatřicetiletý Dani Parejo je odchovancem Realu Madrid, kde se však do prvního týmu neprosadil, a tak po hostování v anglickém Queens Park Rangers zamířil do Getafe, odkud ho v roce 2011 získala Valencia za zhruba 6 milionů eur. U Netopýrů toho zažil Parejo opravdu hodně, vždyť v jeho první sezóně na Mestalle ještě Netopýry vedl Unai Emery, který si ho pro změnu nyní vyžádal do Villarrealu. Postupem času se stal Parejo klíčovým hráčem a kapitánem, který pravidelně odehrával jeden z největších počtů zápasů ze všech hráčů a navíc byl exekutorem všech standardních situací i penalt. Díky tomu byl Parejo i velmi gólovým hráčem, například v sezóně 2014/2015 byl s 11 góly spolu s Paco Alcacerem, se kterým se nyní potká ve Villarrealu, dokonce úplně nejlepším ligovým střelcem Los Che. V sezóně 2018/2019 sice v La Lize vstřelil jen 9 gólů, ale tehdy mu to rovněž stačilo k prvenství mezi střelci Los Che, navíc se v tomto případě o korunu krále střelců nemusel s nikým dělit. Navíc se v závěru této sezóny mohl radovat z triumfu v Copa del Rey, což je jediná trofej, kterou během dlouhých let ve Valencii získal. Přesto pro něho nebylo ve Valencii vždy všechno zalité sluncem. Pro svůj řekněme ležérní styl fotbalu, kvůli němuž někdy až moc často a moc snadno přicházel o míče, byl pravidelně terčem kritiky fanoušků. Důvěru trenérů si však vždy dokázal získat. Přesto byl několikrát blízko odchodu od Netopýrů. Jednou si chtěl dokonce sám vystávkovat přestup do Sevilly, ale nakonec se situace uklidnila. Jindy za něho nemalý peníz nabízela Barcelona, ale vedení ho odmítlo prodat. Ach, jak se situace za několik měsíců změnila.

Před koncem uplynulé sezóny už bylo zřejmé, že s ním klub nepočítá. I Parejo se totiž podobně jako například Coquelin skrze svého agenta před utkáním 36. ligového kola proti Leganes dozvěděl, že si má pro pokračování kariéry hledat jiný klub. Oficiálně je důvodem potřeba snižování mzdových nákladů, nicméně všeobecně se má za to, že vlastník klubu Peter Lim těžce nesl Parejovu podporu trenéra Marcelina poté, co byl úspěšný lodivod od Netopýrů minulý rok v září odvolán. Nějaký čas byla nyní v souvislosti s Parejem uváděna Sevilla, která o něho měla zájem již několikrát v minulosti, no nakonec konstruktivní středopolař posílil Villarreal, kde potká řadu známých. Jen pár hodin před Parejem bylo dnes oznámeno, že se novým hráčem Žluté ponorky stal Francis Coquelin, o čemž jsme psali zde. Villarreal tak v příští sezóně může sestavit střed zálohy, jaký měla Valencia v základní sestavě v sezóně uplynulé. A lokálního rivala včetně případných budoucích výkonnostních bonusů nepřijde na víc, než zhruba na 14 milionů eur. Ovšem to by byl ten nejoptimističtější případ pro Valencii, spíše od Villarrealu uvidí na Mestalle peněz podstatně méně. Spolu s Coquelinem a Parejem hrál v minulé sezóně za Valencii Jaume Costa, který na Mestalle hostoval, ale nyní už je zpět ve Villarrealu. No a o Paco Alcacerovi již v tomto článku řeč byla.

Dani Parejo za Valencii během devíti sezón odehrál 383 zápasů, což ho řadí v historické tabulce na 7. místo, před ním jsou jen Canizares, Mestre, Angulo, Albelda, Arias a Fernando. V La Lize odehrál 282 zápasů, v Copa del Rey 45 zápasů, v Lize mistrů 29 zápasů včetně předkol, v Evropské lize 26 zápasů a ve španělském Superpoháru 1 zápas. Již výše bylo zmíněno, že se mu na středního záložníka dařilo i střelecky, celkem za Netopýry vstřelil 63 gólů, zatímco na 62 přesných tref přihrál svým spoluhráčům.

  • Vždy tak trochu nedocenený hráč, ale už bol čas na zmenu. Prospeje to obom stranám. Akurát ho mohli lepšie speňažiť...

  • V odpovědi na: netopier

    Parejo urobil pre *1* veľa. Trebalo by sa mu pekne poďakovať *4* Ale vedenie sa zachovalo ako sviňa *7* A lepšie speňažiť? Je to totálny výsmech za akú sumu odišiel!!! *38*

  • V odpovědi na: Harakant

    Ja som si už dávnejšie povedal, že pokial nejde o život, tak sa nebudem rozčulovať. A už vôbec nie kvôli tomu azijskemu kokotovi, jemu sa to jednoducho časom všetko vráti.

  • V odpovědi na: netopier

    Pravda. Karma je zdarma *37*

  • Akože bol som za PREDAJ Pareja dlhodobo, no toto je totálny výsmech.
    Bez nejakej rozlúčky, poďakovania s ním rozviažu zmluvu a nechajú ho ísť zadarmo najväčšiemu rivalovy ??
    Tak toto už je cez čiaru.
    Nech ta singapurská kurva už páli do piče... *38**38**38**38**38**38*

  • Vyhadzov Lima z Valencie je zbožné prianie každého fanúšika *1**31*

  • Ach, Dani...

    Tohle je velmi smutné. Ať jsme na Daniho někdy nadávali sebevíc, nebo naopak, je to pan hráč. I když někdy hrál jako bůh a někdy úplně laxně, bylo vždy vidět, ať už na trávníku nebo mimo něj, že pro Valencii dýchá. Je to pan Kapitán. Myslím si, že nikdo z hráčů by si nezasloužil takové jednání, jako zažil on v posledních týdnech, a už vůbec ne on.

    Tohle není obyčejný prodej, či transfer hráče, tohle je regulérní hození přes palubu se zavázanýma končetinama. A klub neprojevil ani tu nejmenší špetku úcty a dobré vůle, aby mu umožnil k rozloučení alespoň tiskovou konferenci.

    Naposledy jsem viděl takhle plakat před lety Davida Albeldu, ale to, co se stalo teď se s tím nedá i přesto ani v nejmenším srovnávat.

    Pamatuji si, jak Dani přišel z Getafe a já si říkám "sakra, obyčejnej záložník z průměrnýho klubu za pár šupů má být super posila do středu pole?!" - a ona to nakonec super posila byla.

    Za ta léta ve Valencii si našel mezi fanoušky své pravidelné obdivovatele i kritiky, ale ať už patříte k jedné či druhé skupině, je potřeba uznat, že tohle není fér a na místě by mělo být místo sprostého vyhazovu hlavně velké poděkování.

    Dani, děkuji ti za vše, co jsi za ta dlouhá léta pro Valencii udělal. Lepší časy se střídaly s těmi horšími, ale ty jsi to jako jediný vydržel, dotáhnul jsi klub v roce jeho 100. výročí k trofeji. Přát ti mohu do nového působiště standardně hodně úspěchů, zdraví, atd, ale já chci hlavně popřát, ať se tam k tobě chovají hlavně s úctou a mnohem lépe, než jak se k tobě chovali v poslední době představitelé Valencie.
    Za sebou jsi nechal alespoň jednu zářivou zlatou tečku, která bude hřát u srdce fanoušky Valencie ještě dlouhou dobu, a to zisk Copa del Rey.

    Díky za vše Dani! GRACIAS POR TODO!

    *1*AMUNT DANI PAREJO! *1*

    ROZLOUČENÍ NAŠEHO PANA KAPITÁNA:

  • V odpovědi na: Woyta

    Krásně napsaný Woyto, pod tohle se mohu jedině podepsat! Už po vyhazovu Marcelina jsem větřil, že není něco v pořádku. Dokonce jsem poprvé v životě začal pochybovat o tom, jestli tenhle klub chci dál podporovat *7* To byla obrovská dýka do zad člověku, který nás dovedl až na vrchol po 11 letech! A právě Marcelino byl pro mě trenér, který z Daniho dostal to nejlepší. A uteklo pár měsíců a máme tu další zradu, možná ještě horší než byla ta předchozí... Radši budu Valencii sledovat v Segundě bez Lima, než se dívat na tuhle komedii s touhle bezcharakterní zrůdou v čele! *38* LIM VETE YA *1*

  • Já vlastně ani nejsu zklamaný, že odešel, protože poslední půl rok měl vyloženě špatný a nastal čas dát záloze nový impulz, ale su vyloženě NASRANÝ za jakých podmínek. Ještě před rokem, dvěma, sme se spekulovalo o jeho odchodu za kolik, 40M? A ťed ho, KAPITÁNA týmu, "tvář" Valencie, vyloženě hodíme přes palubu. Tohle si fakt nezasloužil