The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Atletico si stále myslí na Rodriga, Valencii chce nabídnout některé své hráče

Atletico si stále myslí na Rodriga, Valencii chce nabídnout některé své hráče


Valencia již v uplynulých týdnech zahájila přestavbu kádru, jejímž výsledkem má být nová a především levnější Valencia. Ještě je však v týmu několik hráčů, kteří mají vysoké platy a zároveň by za jejich prodej mohli Los Che utržit nemalý obnos. Nejvýraznějším představitelem této skupiny je pravděpodobně útočník Rodrigo Moreno, kterého má údajně na svém nákupním seznamu madridské Atletico.

Podle nedávného prohlášení generálního ředitele Atletica Madrid Miguela Angela Gil Marina neplánuje tento klub na léto příliš velkou přestavbu týmu, nicméně několika změn se fanoušci dočkat mohou. Jednou z letních posil Rojiblancos by dle listu AS mohl být devětadvacetiletý valencijský útočník Rodrigo Moreno, který byl ostatně dresu madridského klubu velmi blízko už před rokem. Krátce před koncem loňského letního přestupového období už byl španělský reprezentant jednou nohou v Atleticu, které snad tehdy opravdu bylo ochotné zaplatit Valencií požadovaných 60 milionů eur, ale vše ztroskotalo na tom, že pro dostatečný finanční obnos Atletico potřebovalo nejdříve prodat Angela Correu. A to se mu nepovedlo, takže Rodrigo zůstal na Mestalle. I letos by Netopýři za Rodriga mohli získat nejspíš slušnou sumu, nicméně 60 milionů eur to ani zdaleka nebude. Hráč sám totiž neměl tak povedenou sezónu, klubu se nedařilo, no a navíc koronavirová pandemie celkově snížila ceny na trhu, neboť klubům klesly z různých důvodů příjmy.

Ani Atletico proto nechce investovat moc velké peníze. Ono navíc dle nedávného vyjádření svého generálního ředitele ani nemůže, respektive žádné španělské kluby nemohou. Gil Marin k otázce investic do posilování kádru řekl, že vedení La Ligy chce ekonomickou stabilitu jednotlivých klubů kontrolovat tím, že umožňuje do nákupu nových hráčů investovat jen 25 % z toho, co kluby získají přímo prodeji svých hráčů nebo díky úsporám z odchodů volných hráčů. Cestu k získání Rodriga Morena do svých řad tak v Atleticu vidí především ve snaze o výměnný obchod, případně alespoň ve snížení ceny některými svými hráči, kteří by naopak Valencii mohli pomoci vyřešit problémy na některých místech sestavy.

Do Valencie by mohl putovat například některý z pravých beků Atletica, k dispozici jsou osmadvacetiletý kolumbijský reprezentant Santiago Arias, který v uplynulé sezóně odehrál 18 zápasů, nebo stejně starý chorvatský reprezentant Sime Vrsaljko, který v uplynulé sezóně odehrál jen 7 zápasů, přičemž na vině byly problémy s kolenem. Mimochodem o Ariase měla před lety Valencia zájem, to bylo ještě v době, kdy v holandské nejvyšší soutěži oblékal dres PSV Eindhoven. Ovšem list AS jako možnou protihodnotu zmiňuje i jiné hráče. Například třicetiletého mexického reprezentačního středopolaře Hectora Herreru, kterého madridský trenér Diego Simeone využíval celkem dost, vždyť za Atletico odehrál v uplynulé sezóně celkem 30 zápasů. Madridský klub je však údajně ochoten obětovat i hráče, za které svého času zaplatil nemalý peníz. Vitolo, hrající nejčastěji na levém křídle, přestoupil ze Sevilly do Atletica v roce 2017 za 36 milionů eur. Nyní již třicetiletý hráč, který se může pochlubit i několika starty za španělský národní tým, odehrál v uplynulé sezóně 35 zápasů a připsal si 3 góly. O rok později Atletico vyplatilo dokonce 70 milionů eur Monacu za Thomase Lemara, což je další levé křídlo. Tento aktuálně čtyřiadvacetiletý francouzský reprezentant odehrál za Atletico v uplynulé sezóně 29 zápasů. Ke konci sezóny už ale mnoho příležitostí nedostával, což by mohlo ukazovat na jeho letní odchod.

  • Santiago Arias je hráč mimo EÚ. Ten istotne nepríde, keď už Gracia ráta v základe s Maxim, Kangom a Paulistom (čakajúci na španielsky pas).
    I keď človek nikdy nevie no. Či nepôjde niekto z klubu preč *14*

  • ked uz pojde tak toho Herreru by som bral kedze Parejo odisiel

  • V odpovědi na: jansosom

    Treba tu dotiahnuť 30-tku a potom aby sa ho *1* nedokázala zbaviť. Radšej nech vezmú o niečo mladšieho *22* Ponúk bolo dosť. Ale nech dajú priestor nejakému odchovancovi, resp. nech Soler ide z krídla naspäť do stredu. Nech sa naplno rozvinie jeho potenciál. Lebo odkedy ho Marcelino pretváral na krídlo, tak by som povedal, že to nie je ono *37*