The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Adrian Guerrero bude po dvou zápasech za áčko Los Che hostovat v Luganu

OFICIÁLNĚ: Adrian Guerrero bude po dvou zápasech za áčko Los Che hostovat v Luganu


Pokud něčeho Valencia opravdu nemá nedostatek, tak to jsou leví obránci. Proto ten s nejmenším počtem zkušeností na vrcholné úrovni míří na roční hostování. Dvaadvacetiletý Adrian Guerrero, který si v závěru loňské sezóny připsal dva zápasy za áčko Los Che, stráví sezónu 2020/2021 ve švýcarském celku FC Lugano.

Guerrero fotbalově vyrůstal především v proslulé barcelonské La Masii, odkud přes celek Reus Deportiu doputoval minulý rok v létě do Valencie. Hned se stal jasnou jedničkou na levém kraji obrany rezervního celku VCF Mestalla, kde dokonce převážnou část sezóny nosil i kapitánskou pásku. Segunda Division B skončila už v březnu s nástupem koronavirové pandemie a Guerrero tak mohl být spolu s několika dalšími hráči VCF Mestalla k dispozici áčku poté, kdy se nejvyšší španělská soutěž v červnu znovu rozběhla. Za trenérského vedení Alberta Celadese se ještě na hřiště nedostal, využil ho až jeho nástupce Salvador Gonzalez Voro. Debut ve vrcholném fotbale si Guerrero odbyl na hřišti Granady, kde v poločase vystřídal zraněného Jaume Costu. Ze stejného důvodu pak odehrál i následující utkání proti Realu Valladolid. Poté se Costa sice uzdravil, ale v předposledním utkání sezóny proti Espanyolu byl vyloučen, takže pro závěrečný zápas proti Seville nebyl k dispozici. Vzhledem k tomu, že však Valencii ještě šlo o možnost postoupit do pohárové Evropy, tak Voro nechal Guerrera na střídačce a levého beka hrál zkušený Alessandro Florenzi.

Aktuální vyhlídky Guerrery na další starty za valencijské áčko však nebyly vůbec růžové. Jaume Costa sice Mestallu po konci svého hostování z Villarrealu opustil, ovšem naopak se vrátili hned dva leví beci, kteří v uplynulé sezóně hostovali jinde. Lato hostoval nejdříve v PSV Eindhoven a poté v Osasuně, zatímco Alex Centelles oblékal dres Famalicaa. Ani pro ně dva není v prvním týmu Los Che místo, protože u Netopýrů prozatím zůstává i Jose Luis Gaya, což by se snad letos v létě ani nemělo změnit. Dvojkou pro levý kraj obrany by měl být Lato, zatímco Centellese bude nejspíš čekat další hostování. Pro sbírání zkušeností mimo východošpanělský klub se rozhodl i Guerrero, který příští sezónu stráví ve švýcarském celku FC Lugano. To v uplynulém ročníku desetičlenné nejvyšší švýcarské soutěže skončilo na 5. místě a jen těsně přišlo o pohárovou Evropu. V sezónách 2016/2017 a 2018/2019 však vybojovalo vždy bronzový stupínek, v obou případech za dvojicí Young Boys Bern a Basilej.

Mimochodem Adrian Guerrero je již druhým Netopýrem, který bude v příští sezóně někde hostovat, před nějakým časem už stoper Javi Jimenez zamířil do druholigového španělského Albacete.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.