The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia prý jedná s Realem Zaragoza o přestupu záložníka Raula Gutiho

Valencia prý jedná s Realem Zaragoza o přestupu záložníka Raula Gutiho


S děním ve valencijském klubu většinou velmi dobře obeznámený novinář Hector Gomez o víkendu na sociálních sítích zveřejnil informaci, že Los Che jednají s aragonským klubem Real Zaragoza, přičemž předmětem těchto jednání má být třiadvacetiletý španělský záložník Raul Guti. Přestupová částka by se mohla pohybovat v rozmezí 5 až 7 milionů eur.

Odchovanec Zaragozy se může pyšnit vpravdě fotbalovým jménem, vždyť útočník Raul i záložník Guti byli před pár lety předními hráči toho nejslavnějšího Realu, tedy toho madridského, a oba jsou v kronikách Bílého baletu zapsáni zlatým písmem. To Raul Guti, celým jménem Jose Raul Gutierrez Parejo, se prozatím pohybuje v podstatně skromnějších poměrech, ale po povedené sezóně v Segunda Division se očekává, že v sezóně nadcházející se bude objevovat už v La Lize. No a když to nebude v dresu Zaragozy, která v Segunda Division nedokázala úspěšně projít postupovým play-off, tak to bude formou přestupu do jiného týmu. Jako vážní zájemci o jeho služby byli v poslední době uváděni především Betis Sevilla a Levante, ale dle posledních zpráv od výše jmenovaného Hectora Gomeze to vypadá, že by jeho kvalit ráda využila i Valencia, kterou už v tomto přestupovém období opustili dva střední záložníci, a to Dani Parejo a Frncis Coquelin, přičemž oba svorně zamířili do Villarrealu.

Střed zálohy je i působištěm Raula Gutiho a na druholigových trávnících si na svém postu počínal velmi dobře. Po nepovedené sezóně 2018/2019, kdy ho do hry moc nepustilo dlouhodobé zranění, si v sezóně 2019/2020 podstatně zlepšil náladu. Ostatně to, že měl v Zaragoze nejvyšší počet odehraných zápasů i nejvyšší počet odehraných minut, o něčem svědčí. Raul Guti se za důvěru trenéra Victora Fernandeze výrazně odvděčoval, a to nejen vlastním přínosem ke hře týmu, ale i zápisem do statistik. Během uplynulé sezóny vstřelil 5 gólů a přidal 4 asistence. Mezi střelci se v Zaragoze dělil o třetí místo a v popředí klubového pořadí byl i co se asistencí týče. Mimochodem výrazně nejlepším střelcem Zaragozy byl Luis Suarez, o němž jsme na našem webu v souvislosti se zájmem Los Che také psali. V jeho případě však Netopýři nemohou jednat se Zaragozou, kde byl kolumbijský střelec jen na hostování, ale s Watfordem.

Ale zpět k Raulu Gutimu. Jeho jméno není s Valencií spojováno prvně. V přestupových spekulacích byl jako možný objekt zájmu Los Che zmiňován už v dubnu, tedy během koronapauzy. Ze strany valencijského klubu o něho měl mít zájem především Miguel Angel Corona,který byl v té době pravou rukou tehdejšího sportovního ředitele Cesara Sancheze. Ovšem zatímco Cesar už v klubu nepůsobí, tak Corona má na přestupové dění určitý vliv stále. A zatímco před rokem nadějné mladíky v Segunda Division Pablo Longoria, který se zasloužil například o příchod Manu Valleja, tak nyní je specialistou na druholigový klub Corona, který před Valencií působil v Almerii. A ta již nějaký čas působí právě v Segunda Division. Valencia tak Raula Gutiho sledovala již před nástupem koronavirové pandemie a očividně v tom pokračovala i po ní. Ostatně Real Zaragoza musel být objektem zájmu představitelů Los Che i z toho důvodu, že tam byl z Valencie na hostování Alex Blanco.

Raul Guti má v Realu Zaragoza smlouvu až do roku 2023, ale všeobecně se má za to, že když se aragonskému klubu nepodařilo postoupit o soutěž výše, tak že dojde ke zpeněžnění nadějného záložníka. V dubnu byli jako zájemci krom Valencie uváděni Betis Sevilla, Villarreal a Espanyol. U Betisu Sevilla ten zájem zůstal, Villarreal po postupu do pohárové Evropy cílí na větší ryby, což Valencia silně pocítila, no a Espanyol pro změnu spadl do Segunda Division, takže zde by si hráč nepolepšil. Podle Hectora Gomeze tak nyní v pozici nejvážnějších uchazečů o záložníkovy služby doplnilo Valencii a Betis Sevilla Levante. Pro tyto i pro kterékoliv zájemce je každopádně dobré, že Zaragoza nepostoupila do La Ligy, neboť v tom případě by se hráčova výkupní klauzule automaticky zdvojnásobila a místo aktuálních 10 milionů eur by činila 20 milionů eur. To by pro týmy, které hledají kvalitní, ale přitom zároveň levné posílení nebylo až tak atraktivní. Nyní tedy může Real Zaragoza za Raula Gutiho požadovat 10 milionů eur, ale předpokládá se, že skutečná přestupová částka by se mohla pohybovat v rozmezí od 5 do 7 milionů eur.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.