The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia sonduje dostupnost Mattea Guendouziho

Valencia sonduje dostupnost Mattea Guendouziho


Netopýři stále čekají na první posilu před sezónou 2020/2021. Situace kolem některých vyhlédnutých hráčů se nevyvíjí dle představ valencijského týmu a ve spekulacích se tak objevují jména nová. Valencia tak dle deníku SuperDeporte údajně zjišťuje, zda by bylo možné na Mestallu formou hostování přivést Mattea Guendouziho z Arsenalu.

Server ElDesmarque informuje, že navzdory odchodu útočníka Rodriga Morena, je pro Valencii prioritou posílení středu záložní řady. Již dlouho měli Netopýři jako posilu do zálohy vyhlédnutého Yangela Herreru, který je sice kmenovým hráčem Manchesteru City, ale uplynulou sezónu strávil na hostování ve španělské La Lize v dresu Granady. Jeho příchodu bránila skutečnost, že Herrera nedisponuje evropským pasem. Valencia přitom má kvótu těchto hráčů naplněnou a španělský pas pro Gabriela Paulistu bohužel ještě nedorazil, takže se dosud místo pro Herreru neuvolnilo. Nyní už se mu nechtělo čekat, jak se situace ve Valencii vyvine, a tak se dohodl na pokračování v Granadě, kde si navíc alespoň zahraje i v pohárové Evropě. Vzhledem ke komplikacím ohledně možného příchodu Herrery se do popředí valencijského zájmu dostal Etienne Capoue, jehož by Netopýři rádi získali na hostování. Watford však po sestupu z Premier League potřebuje finance a proto by již dvaatřicetiletého hráče raději přímo prodal. Nebo poslal na hostování, na jehož konci by byla klauzule o povinném odkupu. Valencia ho však nechce z Watfordu vyplatit letos ani za rok. Možná tak bude muset pro střed záložní řady hledat další alternativy.

Tou by mohl být dle deníku SuperDeporte jednadvacetiletý francouzský záložník Matteo Guendouzi, který v roce 2018 zamířil z Lorientu do Arsenalu. Guendouzi tehdy měl za sebou teprve čtyři zápasy za áčko francouzského týmu, ale přesto se v Londýně dokázal pod vedením Unaie Emeryho dostat do základní sestavy Netopýrů. Pod vedením nového trenéra Mikela Artety už se mu ale tolik nedařilo. Respektive nedostával tolik příležitostí. Arsenal by se tak nebránil jeho odchodu, ať už formou prodeje či formou hostování. S odchodem z Emirates Stadium by byl svolný i sám hráč, který má jinak v Arsenalu smlouvu do roku 2022, neboť si je vědom, že jen pravidelné herní vytížení v nadcházející sezóně mu může přinést pozvánku do francouzského reprezentačního výběru pro evropský šampionát, který byl kvůli koronavirové pandemii z letoška přesunut na rok příští. V minulé sezóně Guendouzi odehrál za Arsenal celkem 34 zápasů, připsal si 3 asistence, gól žádný nevstřelil. Výrazně na sebe upozornil v červnovém utkání proti Brightonu, kdy nejen že chytil pod krkem soupeřova útočníka Neala Maupaye, ale údajně se i několika hráčům soupeře vysmíval ohledně výše jejich platů v porovnání s hráči Arsenalu. Nejspíš i pro jeho horší disciplínu tak Arteta netrvá na hráčově setrvání u Kanonýrů.

Pro Valencii je tu však jediná možnost, jak dostat francouzského reprezentanta na Mestallu. Hostování bez povinnosti následného odkupu. Teoreticky by z toho mohly těžit všechny strany. U Valencie je to jasné, ta by zkvalitnila mnoha odchody oslabený tým. Pro hráče by tu byla šance na pravidelný start v základní sestavě a před Eurem by tak byl dostatečně rozehrán. No a Arsenal? Předpokládejme, že není v takové finanční tísni, že by letos potřeboval Guendouziho nutně prodat. V tom případě by mohl Arsenal vydělat na jeho prodeji až příští rok, kdy by měl za sebou pravidelný zápřah ve Valencii a potom třeba i úspěšný evropský šampionát.

  • Gendouzi je problémový hráč. A ja osobne si myslím, že nikoho takého vo *1* netreba. A pochybujem, že by Arsenal súhlasil s hosťovaním bez povinného odkupu *37* To by museli vypiť svojho teplého piva až priveľa *37*