The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valencia je pesimistická ohledně Mayorala a dementuje přestupové spekulace z Portugalska

Valencia je pesimistická ohledně Mayorala a dementuje přestupové spekulace z Portugalska


Do začátku ligové sezóny zbývá již jen pár dní a Valencia stále čeká na první letní posily. Podle dnešních informací to vypadá, že minimálně do útoku se v dohledné době posil ani nedočkáme. Přitom ráno to dle portugalského tisku vypadalo, že je na spadnutí hostování mladého Joty z Benficy Lisabon. Během dne však tuto informaci zdroje blízké valencijskému klubu vyvrátily. Stejně tak z Valencie prosákly informace, že ani Borja Mayoral nemá na Mestallu zrovna blízko.

Vraťme se k dnešní ranní spekulaci s portugalskými kořeny. Portugalský deník Report přinesl informaci, kterou následně převzala mnohá španělská média. Dle ní by měl do Valencie na roční hostování zamířit jednadvacetiletý ofenzivní hráč lisabonské Benficy Joao Pedro Neves Filipe známý jednoduše jako Jota Filipe či jen Jota. Portugalský list dokonce uváděl, že dohoda o hráčově hostování na Mestalle je již na spadnutí. Pojďme si ho trochu představit, třebaže dle vývoje situace během dne to vypadá, že Jotova budoucnost u Los Che nebude. Jota je odchovancem Benficy, kde se postupně propracoval až do prvního týmu, za který má na kontě za uplynulé dvě sezóny celkem 34 zápasů, přičemž si nezahrál jen v portugalské lize či v tamním poháru, ale zasáhl i do zápasů Evropské ligy a Ligy mistrů. Na druhou stranu v oněch 34 zápasech odehrál jen 685 minut hracího času, což dělá v průměru jen zhruba 20 minut za zápas, což není nijak velké vytížení. Nejčastěji se objevoval v dvojčlenném útoku či u jedné z postranních lajn. Gólově se však zatím příliš neprojevil, na kontě má za áčko lisabonského celku 2 góly. Tolik tedy stručně o tomto hráči, který však zřejmě na Mestallu nakonec nezamíří. V průběhu dnešního dne totiž nejprve web PlazaDeportiva.com informoval, že dle zdrojů z valencijského klubu Netopýři žádná jednání o tomto hráči nevedla a nevedou. To byla tedy přestupová spekulace, která měla vpravdě jepičí život.

Prioritou Valencie na tomto přestupovém trhu prý nadále zůstávají posily do středu obrany a do středu záložní řady. To tedy snižuje i šanci, že by na Mestallu zamířil útočník Realu Madrid Borja Mayoral, který v uplynulých dvou letech hostoval v Levante. Valencia za prvé není schopna uspokojit finanční požadavky Bílého baletu a za druhé má i po odchodu Rodriga Morena do Leedsu v útoku dost velký přetlak. Pokud by trenér Javi Gracia preferoval systém se dvěma útočníky, tak má pro tato dvě místa v útoku k dispozici v prvé řadě čistokrevné útočníky Maxiho Gomeze, Kevina Gameira, Manu Valleja a Rubena Sobrina, ale zároveň má být jeho plánem dosadit do útoku Kangina Lee, který by měl převzít Rodrigovu roli. No a pak jsou v útoku schopni zahrát i Denis Cheryshev, Goncalo Guedes či z hostování navrátivší se Alex Blanco a Jason. Čili než se začne v útoku posilovat, tak musí nejprve někdo odejít, přičemž hlavním kandidátem odchodu je Kevin Gameiro, který je z valencijského útoku nejstarší, ale zároveň má nejvyšší gáži. To je důvod, proč by se ho Netopýři rádi zbavili, ale rovněž to je důvod, proč se zájemci zrovna nehrnou.

  • Ja to s Mayoralom vidím takto. Nezíska ho Lazio a ani Valencia. Ale Levante, kde pôsobil na hosťovaní 2 sezóny, tak bude pokračovať tam. Levante tiež pekne posilňuje káder a chce Borju priviesť opäť na hosťovanie.