The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Rugani zřejmě zamíří do Rennes, Valencia se snaží o Andersena z Lyonu

Rugani zřejmě zamíří do Rennes, Valencia se snaží o Andersena z Lyonu


Do konce letního přestupového období zbývá už jen zhruba 87 hodin a Valencia stále čeká na první posily. Prioritou je vyztužení středu obrany, ale několik vyhlédnutých hráčů už zakotvilo, či v nejbližší době zakotví, někde jinde než na Mestalle. Aktuálně se tak zřejmě nejvíce jedná na trase mezi Valencií a Lyonem, kde v tamním Olympique působí Joachim Andersen.

Poslední nepříjemná zpráva z hlediska valencijského snažení na přestupovém trhu přišla před pár hodinami z Itálie, konkrétně od proslulého novináře Gianluca Di Marzia. Ten informoval, že Daniele Rugani pro tuto sezónu sice zamíří z Juventusu Turín na hostování, ale nebude to do španělské Valencie, nýbrž do francouzského týmu Stade Rennes. Netopýři se o hráčovo hostování snažili dlouho, ale nebyli ochotní (nebo schopní) za něj zaplatit, takže nakonec údajně se svojí nabídkou uspělo Rennes, které má za Ruganiho roční hostování zaplatit 1,5 milionu eur. Abychom jen neřešili finanční stránku věci, tak je nutno objektivně uznat, že současné Rennes může být pro hráče lákavější destinací než současná Valencia. Francouzský klub se totiž poprvé ve své historii probojoval do Ligy mistrů, kde se v základní skupině utká s Chelsea, Sevillou a Krasnodarem. Rugani tak bude mít příležitost na sebe upozornit i na mezinárodní scéně, což by se mu ve Valencii, která je v této sezóně bez pohárové Evropy, nepoštěstilo. Už dříve se pak v médiích objevila informace, že argentinský stoper Juan Foyth má pro změnu z Tottenhamu zamířit do Villarrealu. Přitom i on byl v přestupových plánech valencijských Netopýrů. Oba se tak pravděpodobně v dohledné době připojí k Jeisonu Murillovi, který už před pár týdny místo do Valencie dorazil do Celty Vigo.

Jaké varianty tedy Valencia z pohledu posílení středu obrany řeší nyní? Pomineme-li Dioga Leiteho z Porta, jehož přestupové spekulace sice s Valencií stále spojují, ale který je aktuálně  pravděpodobně opravdu hodně mimo finanční možnosti Los Che, tak to vypadá, že hlavním kandidátem na místo u Los Che je čtyřiadvacetiletý dánský stoper Joachim Andersen, mimochodem celým jménem Joachim Christian Andersen. Ten v mládí prošel ve své vlasti Kodaní či Midtjyllandem, odkud zamířil do holandského Twente. Země tulipánů a větrných mlýnů je proslulá výchovou mladých talentů a dobrou práci odvedla očividně i v případě Andersena, který v roce 2017 vyměnil Twente za Sampdorii Janov. Přestupová částka tehdy byla 2 miliony eur a tento obchod se italskému klubu vyplatil, neboť o dva roky později Andersena po dobrých výkonech v Serii A prodal do Olympique Lyon výrazně dráž, a to za 24 milionů eur.

S herním vytížením na tom Andersen v Lyonu nebyl v loňské sezóně úplně špatně, třebaže je pravda, že v kalendářním roce 2020 už nastupoval jen sporadicky. I tak ale za Olympique v sezóně 2019/2020 odehrál celkem 2425 minut ve 32 zápasech (18 utkání v Ligue 1, 6 utkání v Lize mistrů, 4 utkání v Ligovém poháru a 4 utkání ve Francouzském poháru). V této sezóně pak už Lyon odehrál pět ligových zápasů a v prvních třech nastoupil i Andersen. Na první pohled tedy není úplně zřejmý důvod, proč by měl Andersen Lyon opouštět. Příčina bude nejspíš v tom, že Lyon je v této sezóně stejně jako Valencia bez pohárové Evropy, takže si vystačí s užším kádrem. Původně byli ve Francii ochotni přistoupit pouze na prodej čtyřidvacetiletého dánského stopera, ale s blížícím se koncem přestupového období pravděpodobně usoudili, že když už za něho aktuálně nezískají peníze za přestup, tak že by bylo dobré ušetřit alespoň na hráčově platu. Tím pádem začali být svolní i s hostováním, což je pro Valencii dobrou zprávou. A je to dobrá zpráva i pro Andersena, který, jak už bylo výše zmíněno, v tomto kalendářním roce nedostává v Lyonu tolik herního prostoru, jako když do francouzského celku přišel, čili by rád tuto sezónu strávil někde jinde, někde, kde by na něho trenér sázel. Motivací pro Andersena může být i evropský šampionát, který byl kvůli koronaviru z letošního léta přesunut až na příští rok. Zatím má sice v dánském národním týmu na kontě jen debut z loňského podzimu, ale pokud by v této sezóně pravidelně předváděl kvalitní výkony, tak by si nominaci vybojovat mohl.

Co se týče charakteristiky hráče, tak web PlazaDeportiva uvádí, že Anderson je dobrý v odhadu herních situací a v manévrování ve zhuštěném prostoru, což mu dává často výhodu v soubojích o míč poblíž vlastní branky. Po získání míče mu pak nedělá problémy rozehrávka, a to ať už nejbližšímu spoluhráči, nebo i dlouhými pasy. S výškou 1,92 m a dobrým výskokem mu pak nedělá problémy ani hlavičkování, což lze využít samozřejmě nejen v obraně, ale i při standardních situacích vlastního týmu.

  • Andersen je mladý, perspektívny a vysoký hráč. Práve takých *1* preferuje. Ale zaujíma mňa, že za koľko by to prišiel na hosťovanie Dán. Mimo reč... Wass by mal kamoša v tíme *14* Ale späť k veci. Keď za Ruganiho zaplatilo Rennes údajne pre zapožičanie si 1.5M€, tak sa mi víri hlavou: WTF? *10* I keď na druhej strane, Piccini počas maródky stál vedenie *1* na odpisoch 2M€. Dig móre *14* Celé je to na hlavu! *37*

  • Panebože, my nejsme schopni zaplatit jeden a půl míče za hostování? Co chceme dělat v La Lize? *7**7**7*