The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Atletico Madrid chce Kondogbiu, a to hned

Atletico Madrid chce Kondogbiu, a to hned


Pokud jste si mysleli, že s koncem přestupového období budete moci zahodit obavy z odchodů dalších hráčů Valencie pryč z klubu, tak hned první dny po přestupovém období vás musely vyvést z omylu. Atletico Madrid totiž přišlo o Thomase Parteye, kterého vykoupil Arsenal, no a jako náhradu si vyhlédlo valencijského Geoffreye Kondogbiu. Dle fotbalových řádů by nyní Atletico Kondogbiu opravdu mohlo získat, ale Netopýři prý budou v tomto případě trvat na zaplacení výkupní klauzule. Ta už bohužel není v případě sedmadvacetiletého hráče příliš vysoká.

Základní otázka, kterou si zřejmě fanoušci Los Che položí jako první, je, jak je možné, že může Atletico Valencii přetáhnout Kondogbiu i po konci přestupového období? Odpověď je celkem jednoduchá. Ghanský záložník Thomas Partey madridské Atletico opustil poslední den letního přestupového trhu na základě toho, že Arsenal Londýn zaplatil hráčovu výkupní klauzuli ve výši 50 milionů eur. Ve chvíli, kdy k tomuto došlo, nemělo Atletico žádnou šanci, jak přestupu svého hráče zabránit. Fotbalové řády mu alespoň umožňují získat náhradu, a to i v období mimo přestupové okno. Náhradu však musí získat do jednoho měsíce a pouze v rámci španělské La Ligy. Trenér Atletica Diego Simeone jako možné náhrady za Parteye vybral například Guida Rodrigueze z Betisu Sevilla, Jose Campanu z Levante či Mikela Merina z Realu Sociedad, ale na prvním místě má mít údajně valencijského Geoffreye Kondogbiu. Ostatně zřejmě mu neušlo, že se letos v létě ve Valencii dobře nakupuje.

Dle serveru ElDesmarque už má mít Atletico s Kondogbiou dohodu, ale tentokrát se zdá, že s Los Che nebude úplně snadná domluva. Madridský celek sice teoreticky dostal za Parteye z Arsenalu 50 milionů eur, ale 5 milionů eur připadlo Leganes, odkud ghanský reprezentant do Atletica zamířil. I za 45 milionů eur by se sice dalo dobře posílit, nicméně Atletico nemůže využít ani zdaleka celou tuto částku, neboť mu ruce svazuje finanční fair play. K dispozici má mít nyní údajně zhruba 11 milionů eur. Proto se nelze divit, že by madridský celek upřednostňoval hostování, za které by zaplatil necelé 2 miliony eur a po sezóně by případně Kondogbiu odkoupil nastálo za částku ve výši 10 až 12 milionů eur.  To se však neslučuje s představami Valencia, která jako jedinou možnost Kondogbiova odchodu vidí zaplacení výkupní klauzule. Přesně toto prý dnes před dopoledním tréninkem řekl prezident klubu Anil Murthy reprezentantovi Středoafrické republiky, který byl proto dnes posledním, kdo v Paterně vyběhl na trávník. Bohužel Kondogbiova výkupní klauzule se dle serveru ElDesmarque s koncem letošního letního přestupového období snížila z 80 milionů eur na 30 milionů eur. I to by Valencii sice z finančního hlediska výrazně pomohlo, ale Kondogbiův odchod by notně oslabil tým, který už během léta přišel o hodně kvality. Každopádně aktuálně se zdá, že požadavek Los Che je nad možnosti Colchoneros, ale raději bychom si měli počkat na vývoj situace. U současné Valencie fanoušek nikdy neví.

  • Neodišiel Račić do ManUtd, tak neodíde ani Kondogbia k Atléticu.

  • Už to nie je ten Kondogbia, aký bol tú prvú sezónu. Čiže jeho odchod by mi ani tak nevadil. 11 miliónov je ale málo.

  • V odpovědi na: netopier

    20M by v pohode stačilo :)

  • V odpovědi na: netopier

    To bohužel není, ale i tak by nás jeho odchod za současné situace dost oslabil. Jak bychom pak ve středu zálohy hráli? V základu dvojice Daniel Wass a Carlos Soler? No ale v tom případě by musel na pravém beku hrát Thierry Correia, který se netěší zrovna velké oblibě *14* Takže když bychom Wasse využívali na pravém beku, tak by šel do zálohy asi Uros Racic k Solerovi. No a co když by se pak někdo zranil? To by nám už zbýval jenom Vicente Esquerdo, který teda prozatím moc nepřesvědčil. On se bohužel dostal celkem do blbé situace, když vlastně snad z jeho úplně prvního doteku s míčem v soutěžním zápase jsme dostali gól. To by zamávalo s psychikou třeba i u zkušenějších hráčů, natožpak u úplného nováčka.