The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

OFICIÁLNĚ: Hugo Duro a Helder Costa posilami last minute

OFICIÁLNĚ: Hugo Duro a Helder Costa posilami last minute


Včera vyvrcholilo letní přestupové období a Valencia překvapivě nebyla nečinná. Naopak přivedla v posledních hodinách přestupového období hned dvě nové tváře, a to útočníka Huga Dura z Getafe a křídelníka Heldera Costu z Leedsu. Oba přicházejí na Mestallu na hostování, u Huga Dura mají Los Che opci na přestup.

Už v červenci Valencii posílili stoper Omar Alderete a brankář Giorgi Mamardashvili, který tedy původně přišel jako posila rezervního celku VCF Mestalla, ale situace se vyvinula tak, že nyní je jedničkou áčka. Poté jsme na další nové tváře čekali celkem dlouho, až před týdnem k Netopýrům zamířil útočník Marcos Andre. A tento týden se počet posil zdvojnásobil, protože po pondělním oficiálním oznámení příchodu pravého obránce Dimitriho Foulquiera vyjednal klub ještě další dvě posily.

Španělská média uváděla, že pokud klub opustí jeden z dvojice Ruben Sobrino a Manu Vallejo, tak že se Valencia pokusí získat nějakého nového útočníka. Favoritem byl dlouho argentinský útočník Jonathan Calleri, ale ten dal nakonec přednost brazilskému Sao Paulu. Los Che tak po odchodu Rubena Sobrina do Cadizu museli poslední den přestupového trhu hledat jinou alternativu. A našli ji v Getafe. Zatímco ohledně záložníka Maura Arambarriho či stopera Djeneho se Valencia s madridským klubem nedohodla, tak v případě útočníka Huga Dura byla jednání úspěšná. Jednadvacetiletý madridský rodák je odchovancem Getafe, z kterého si zatím odskočil jen do Realu Madrid, kde v minulé sezóně hostoval primárně v rezervním celku, ale bílý dres na sebe oblékl i v La Lize a dokonce i v Lize mistrů. Nyní opouští Getafe znovu a stává se posilou Valencie, kde bude o místo v útoku soupeřit s Maxi Gomezem, Goncalem Guedesem, Marcosem Andre a Manu Vallejem. Asi není potřeba zmiňovat, že valencijský trenér Pep Bordalas novou posilu valencijského útoku velmi dobře zná. Po ročním hostování bude moct Valencia hráče z Getafe vykoupit za 4 miliony eur. Valencijský klub získání hráče oznámil krátce před včerejší půlnocí následujícím prohlášením na klubovém webu: „Valencia CF dosáhla dohody s Getafe CF o začlenění útočníka Huga Dura. Útočník přichází na jednu sezónu na hostování a Valencia CF má možnost hráče následně koupit. Jednadvacetiletý odchovanec Getafe přichází na Mestallu, aby posílil útok.“

Ovšem ani Hugo Duro nakonec nebyl poslední posilou Valencie na letním přestupovém trhu. Ještě po něm totiž Netopýři dokázali získat sedmadvacetileté křídlo anglického Leedsu United. Rodák z Angoly Helder Costa v mládežnických kategoriích reprezentoval Portugalsko a dokáže zahrát na pravém i na levém křídle a v systému valencijského trenéra Pepa Bordalase ho tak zřejmě budeme vídat jako krajního záložníka. Jedná se tedy o konkurenci pro hráče jako Jason, Denis Cheryshev či Alex Blanco. A je to vlastně další uvolnění tria Carlos Soler, Daniel Wass a Yunus Musah pro potřeby středu valencijské zálohy. Když už se nový kouč Netopýrů nedočkal žádného nového středního záložníka na Mestalle, tak tam aspoň bude moct využít řadu hráčů, kteří dříve hrávali na kraji záložní řady. Ale zpět ke Costovi. Jedná se o odchovance lisabonské Benficy, který má drobnou zkušenost i se španělským fotbalem, neboť v druhé polovině sezóny 2014/2015 hostoval v Deportivu La Coruna. V dalších letech hostoval v Monacu a Wolverhamptonu, který ho následně z Benficy odkoupil. Ovšem pro Costu to neznamenalo konec hostování, protože Vlci ho později poslali do Leedsu, kam se následně rovněž stěhoval nastálo. Nyní je tedy poslední letní posilou valencijských Netopýrů, kteří jeho příchod oznámili následujícím prohlášením na klubovém webu: „Valencia CF dosáhla dohody s Leedsem United FC o začlenění Heldera Costy do konce sezóny. Sedmadvacetiletý angolský ofenzivní záložník s portugalským pasem přichází na hostování.“