The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Přivítá Gattuso na Mestalle svého bývalého svěřence z Neapole?

Přivítá Gattuso na Mestalle svého bývalého svěřence z Neapole?


Valencia se bude na lednovém přestupovém trhu snažit o posílení kádru pro druhou polovinu sezóny, přičemž prioritou je přivést středního záložníka, a to pokud možno zkušeného a defenzivnějšího ražení. V médiích už byla s Los Che spojována různá jména, no dle italského listu Il Matino je dalším v řadě možných přestupových cílů valencijského klubu záložník italské Neapole, který se velmi dobře zná s trenérem Netopýrů Gennarem Gattusem.

O spekulacích týkajících se posílení valencijské zálohy jsme vás již v nedávné době několikrát informovali. Jednou tak Los Che měli cílit na někoho z tria Mario Lemina z Nice, Denis Suarez z Celty Vigo a Donny van de Beek z Manchesteru United, jindy se zas Netopýři dle médií zaměřili na dvojici Luis Alberto z Lazia Řím a Tiemoue Bakayoko z Chelsea (aktuálně na hostování v AC Milan). Jmen potenciálních posil do zálohy Los Che bude jistě přibývat, a to buď do okamžiku uskutečnění nějakého přestupu, nebo případně po celé lednové přestupové okno. Gattuso by sice samozřejmě novou posilu na Mestalle rád přivítal co nejdříve, nicméně při pohledu do nedávné minulosti by raději neměl být příliš optimistický. Šest posledních lednových posil totiž do Valencie přišlo až v období od 28. ledna do 1. února, tedy v úplném závěru příslušných přestupových období. Italský lodivod Valencie si je ale vědom toho, že právě v lednu bude potřeba široký kádr, neboť krom zápasů po světovém šampionátu znovu rozběhlé La Ligy na Netopýry čeká i boj o španělský Superpohár a dle úspěšnosti i několik zápasů v rámci Copa del Rey. Dá se tak říct, že právě v lednu může být zápasový kalendář Valencie nejzaplněnější.

Pojďme se však konečně blíže seznámit s hráčem, kterého s Valencií spojuje výše zmíněný italský list Il Matino. Dle tohoto periodika je přestupovým cílem Netopýrů Diego Demme, což je zkušený jednatřicetiletý německý defenzivní záložník, který v současné době obléká dres italské Neapole. Demme svoji seniorskou kariéru začal ve své vlasti, kde postupně hrál za Arminiu Bielefeld, SC Paderborn a RB Lipsko. Nejvíce času strávil v Lipsku, které má většina z nás za přední bundesligový klub, nicméně když do něj Demme v roce 2014 přišel, tak hrál až třetí nejvyšší německou soutěž. V následujících letech však proplul až do Bundesligy, kde se například v premiérové sezóně umístil hned na stříbrné příčce za nedostižným mnichovským Bayernem. Demme si tak mohl s Lipskem zahrát i v Lize mistrů. Postupem času dokonce v klubu oblékal kapitánskou pásku a v roce 2017 si vysloužil i pozvánku do reprezentace. Přesto v roce 2020 změnil prostředí a zamířil do Itálie, kde se stal posilou Neapole, jejímž trenérem byl tehdy muž jménem Gennaro Gattuso. Mimochodem do Paderbornu, Lipska i Neapole přestupoval vždy v rámci lednového přestupového okna. V Neapoli si rychle získal místo v sestavě a už po půl roce se mohl radovat z největšího úspěchu kariéry, neboť se svými novými spoluhráči triumfoval v Coppa Italia.

Gattuso v Neapoli jako trenér skončil v létě roku 2021 a o rok později se ujal Valencie. Již tehdy chtěl italský stratég záložní řadu Netopýrů posílit zkušeným středopolařem defenzivnějšího ražení, ale nikdo takový nakonec na Mestallu nezamířil. V médiích se přitom už letos v létě spekulovalo, že by k Los Che mohl přijít například právě neapolský Demme, se kterým se měl spojit sám Gattuso, ale hráčův agent tyto spekulace vyvrátil a řekl, že Demme je v Itálii velmi spokojený. Nicméně po půl roce je situace diametrálně odlišná. Německý záložník v Neapoli příliš nehraje, respektive dohromady má tuto sezónu na kontě 20 minut rozdělených do tří zápasů v Sérii A. Je sice pravda, že na začátku sezóny strávil nějaký čas na marodce, ale ani po uzdravení se důvěry trenéra Luciana Spalletiho nedočkal. A neočekává, že by se po Novém roce měla situace zlepšit. Proto by byl svolný k odchodu. Valencia by proto situace ráda využila, ale jak dobře víme, tak realizovat přestupy se Netopýrům příliš nechce, raději by Demmeho získala na hostování s případnou opcí. Pohled italské strany je však opačný. Hostování odmítá, ale prodeji hráče by se nebránila, třebaže má Demme v Neapoli smlouvu do roku 2024. Podle specializovaného serveru Transfermarkt je aktuálně hráčova cena 5 milionů eur.

Demme není žádná světová fotbalová hvězda, nicméně jeho příchod by Valencii mohl prospět. Netopýři nyní mají řekněme pět středních záložníků (Hugo Guillamon, Andre Almeida, Nico Gonzalez, Yunus Musah a Ilaix Moriba), které Gattuso v záloze při rozestavení 4-3-3 různě točí, nicméně jejich věkový průměr je pouze 20,6 roku. Zkušený středopolař by se tedy hodil. A Demme není v jednatřiceti letech zkušený pouze věkem. Vždyť za sebou má mimo jiné 105 zápasů v Bundeslize, 61 zápasů v Sérii A, 11 zápasů v Lize mistrů či 20 zápasů v Evropské lize. K tomu je pak třeba připočítat další zápasy například v německých a italských pohárových soutěžích. Navíc představuje profil hráče, který Valencia postrádá. Vždyť čistokrevného defenzivního záložníka nemá minimálně od té doby, kdy Mestallu opustili Francis Coquelin a Geoffrey Kondogbia. Demme je charakterizován jako hráč úspěšný v obranných duelech, ale přitom s velkou úspěšností přihrávek směrem vpřed. A kdyby fanoušci Valencie o jeho možném přínosu pro tým přece jen pochybovali, tak je třeba znovu zdůraznit, že Demme již nějaký čas působil pod vedením současného trenéra Los Che. A Gattuso by těžko chtěl obnovit spolupráci s někým, jehož kvalitám by nevěřil. Lze ale očekávat, že pokud se hráč opravdu rozhodne v Neapoli nepokračovat, tak že o něho bude na přestupovém trhu zájem. A to by pro Valencii mohl být problém, současní Netopýři rozhodně nejsou schopni někoho přeplácet. Mimochodem už nyní deník SuperDeporte informoval, že Demmeho situaci sonduje italská Salernitana.

  • Žádné komentáře nebyly nalezeny.